torstai 20. marraskuuta 2014

Kouluttava carob-maapähkinätahna

Tahna on kyllä tätä tummempi,mutta kuvaa ottaessa
aurinko osui juuri tuohon lusikkaan.....
Pidän erittäin paljon maapähkinävoista ja myös carobtahnasta.Ostan täällä joskus tosi hyvän makuista carobtahnaa,joka kuitenkin on hieman liian makea  minulle. Joten sekoittelin sitä maapähkinävoin kanssa ja olipas se  hyvää.Halusin kuitenkin tehdä ihan alusta pitäen carobtahnan,jonka voisi lisätä maapähkinävoihin;niin että tuloksena olisi herkkutahna. Erilaisten kokeilujen jälkeen syntyi sopivan tuntuinen ja makuinen tahna,joka on koukuttavan hyvää! Carobia on kaapissani paljon toissakesästä,jolloin keräsin sitä suuren määrän ja tein kotitekoista carobjauhetta,joka on pikkiriikkisen karkeampi kuin kaupan carobjauhe. Carobin vahva ominaismaku ei häiritse,kun sen ja muiden ainesten suhteet ovat tasapainossa.

Koukuttava carob-maapähkinätahna
  • 3½ rkl carobjauhetta
  • 2 rkl tomusokeria (jauhoin ruokosokerista)
  • vaniljaa joko suoraan vaniljatangosta tai vaniljajauhetta
  • ripaus suolaa
  • 2 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
  • 3 rkl sokeritonta maapähkinävoita(Lidlillä on hyvä sellainen..)
Sulata kookosöljy vesihauteessa;lisää (siivilöi,sillä carobjauheeseen tulee helposti paakkuja sen lähes rasvattomuuden johdosta) carobjauhe,sekoittaen.Lisää vanilja ja tomusokeri ja vaivaa tasaiseksi.Sekoita maapähkinävoin kanssa.Jotta tahnasta tulee sileää,on parasta sekoittaa se jollain laitteella,kuten sauvasekoittimella,blenderissä ym.
Carob-maapähinkätahna on lämpimänä juoksevaa,mutta jähmettyy jääkaapissa.Jos haluat syödä vähemmän jähmeää tahnaa,ota se jääkaapista huoneenlämpöön vähintään 15 min. ennen syöntiä.Tähän koukkuuntuu aika helposti;D Maapähkinävoitakin on helpppo tehdä itse,jos omaa kunnon laitteen.Tein omani paahdetuista maapähkinöistä Bamixin myllyllä.
Kävin eilen pikaisesti Jerusalemissa tapaamassa Saksasta täällä vieraillutta vanhaa ystävää. Odottelin häntä ihan torin reunalla sijaitsevassa niin miellyttävässä Trattoria Habassa,jossa kävin myös viime Jerusalemin reissulla.
Kahvin jälkeen tein hyvin pikaisen kierroksen Jerusalemin Machane Jehuda-torilla.Tässä kattamaton,leveä pääkatu.
Tästä löytyy naposteltavaa...
Torin monilla sivukaduilla on katokset,joten sade ei häiritse.

15 kommenttia:

  1. Herkulta näyttää! Mihin kaikkeen käytät tuota tahnaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matkatar:olen syönyt sitä ihan vain lusikalla:;D

      Poista
  2. Milla sen carobin olet jauhanut? Siis niista paloistahan pitaa varmaan ensin suoria siemenetkin pois, nehan on kamalan kovia.

    VastaaPoista
  3. Anu:juu siemenet poistin ensin,sitten paahdoin uunissa ja sitten jauhoin.Mulla on sellainen pieni Magic Bullet tyyppinen juttu,jolla saa hyvin jauhettua. Ja minähän poimin ne carobit kun olivat vielä vähän pehmeitä.Sem jälkeen pitää siivilöidä se seos,eli kuoret jäävät siivilään,mutta sitä jauhetta menee siivilän lävitse.

    VastaaPoista
  4. Mielenkiintoista. Onko Sinulla muuten mitään reseptiä inkivääristä ja hunajasta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marja-Leena,
      On ohje inkiväärijuomasta,jonka voi makeuttaa vaikka hunajalla
      http://appelsiinejahunajaa.blogspot.co.il/2012/01/inkivaarijuoma.html

      Poista
    2. Kiitos Jael! Pitää tehdä tuota joku päivä. Tosin minua kiinnostaisi enemmän tämä, josta on tässäkin blogissa http://villaottilia.blogspot.fi/2014/05/vainamoisen-ihmetokotti.html :)

      Poista
    3. Marja-Leena,no aikamoinen tökötti siellä;D

      Poista
    4. Tosiaan, ihmetököttiä! Käyn niin harvoin Virossa, etten jaksa lähteä tuota Väinämöistä etsimään! Eestinkieltä en osaa, vaikka joskus hieman jouduin sitä yliopistossa opiskelemaan pääaineeni (suomi) takia. :)

      Poista
  5. Åh, det där låter så gott! Jag har aldrig testat carobpulver, men jordnötssmör äter jag dagligen :) Ha en fin dag!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hovkonditorn_ Carobpulver med jordnötssmör är nog jättegott:) Jag använder carob ganska ofta;en bra alternativ till choklad

      Poista
  6. Nam! En minäkään ikinä maistanut carobia mutta taidanpa maistaa lähiaikoina;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mama Gastro: kerro sitten mitä tykkäsit,mutta muista että sitä pitää olla vain tietty määrä suhteessa muihin aineksiin,muuten sen maku on liian dominoiva.

      Poista
  7. Olen saanut tänää kesänä catob-pappuja Kroatiasta. Ne ovat kuitenkin nyt hyvin kuivia. Mitä mieltä olet, pystytkö niitä jauhetta kahvimyllyssa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanja:niistä pitää ensin ottaa siemenet pois,sitten voi jauhaa ,mutta se jauhe on karkeaa,ja se laitetaan siivilään.Siivilän läpi tullut jauhe on sitten se mitä käytetään.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...