lauantai 14. helmikuuta 2015

Vaihteeksi raakaleivoksia ,punaisilla kookoshiutaleilla

Tuli taas ostettua nuori kookospähkinä ja aina kun ostan sellaisen niin nuoren kookospähkinän sisuksesta  tulee tehtyä jotain makeaa raakaherkkua;oli se sitten jäätelöä tai raakakakkua. Varmaan ostaisin nuoria kookospähkinöitä useamminkin ,ellei niiden putsaaminen ja avaaminen ja sen pehmeän sisuksen poistaminen olisi niin pirun vaivalloista....Tähän ei tullut lainkaan pähkinöitä( en miellä kookospähkinää pähkinäksi) ,eikä minulla ole määriä ,mutta kirjoitin sentään ainekset ylös. 

Raw kookos-banaani-suklaa-leivokset
  1.  Pohja: pohjan tein taateleista ,raakakaakaosta sekä kookoshiutaleista.Laitoin aiinekset monitoimikoneeseen ja kaulin taikinan tasaiseksi kahden leivinpaperin välissä. Otin taikinapohjasta lasilla  ympyröitä,joita kuivattelin kuivurissa sen verran kuivaksi,että pysyivät hyvin koossa.Tuo raakakaakao-taateli-kookostaikina on muuten hurjan hyvää:)
  2. Tumma kerros: tähän tuli banaania,raakakaakaota,kermaista kookosmaitoa,kookosöljyä,kaakaovoita ja vaniljaa.Makeutin massan itse tehdyllä carobsiirapilla,mutta muukin makeutus käy tähän hyvin. Laitoin muottiin ensin kerroksen tumman kerroksen  massaa,ja laitoin pakastimeen jähmettymään.
  3. Vaaleammassa kerroksessa oli nuoren kookoksen hedelmälihaa,kermaista kookosmaitoa,kookossokeria,lucumaa ja kookosöljyä. Tämä kerros meni edellisen kerroksen päälle muotissa.Kun tämäkin kerros oli jäätynyt;otin kerrosleivokset muotista ja laiton pohjaympyrän alle.
  4. Koristelin leivokset punajuurella värjätyillä ja maustetuilla  kookoshiutaleilla,jotka eivät kyllä ole raakoja.Ne tein keittämällä punajuuripaloja vesitilkassa,siivilöin nesteen ja lisäsin sekaan hieman kookossokeria.Keittelin hieman kokoon ja lisäsin kookoshiutaleita,jotka imivät nesteen itseensä.Paahdoin kookoshiutaleita kattilassa matalalla tulella kunnes ne olivat kuivuneet. Olivat sekä kivan näköisiä että makuisia:)
Nam:)
Olispa näiden käsittely helpompaa!

14 kommenttia:

  1. Åh, vilka fina bakelser! Raw är gott!

    VastaaPoista
  2. Ihanan kuulloista ja näköistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ssiiri:kiitos.,oli kyllä hyvää ja tästä tykättiin:)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Susanna Vaahla:kiitos gracias:) Nyt vaan jännää kuulla mitä naapuritalon tuttu,joka ei ole koskaan maistanut mitään raakaherkkua,tykkäsi näistä.Hän näki kuvan ja halusin ehdottomasti maistaa niin vein hänelle muutaman.

      Poista
  4. En ole yleensä raakaherkkujen suuri ystävä mutta tämä näyttää hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mama Gastro:raakaherkut(etenkin makeat )voivat olla yllättävän hyviä:)

      Poista
  5. Nerokas idea tuo kookoshiutaleiden värjääminen... Tuota on ihan pakko kokeilla itsekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jerry;kiitos,tuli mieleen kun ostin punajuuria. Suunnitelmissa on tehdä siitä muutakin juttuja,sillä pidin lopputuloksesta:)

      Poista
  6. Mmmmm...Har varit sugen på raw bakelser fast hur länge! Härligt med färsk kokosnöt.

    VastaaPoista
  7. Voi mahdoton miten jaksatkin aina kaikenlaista uutta ja herkullista kokeilla! Tätäkin niin tekisi mieli maistaa mutten taida jaksaa tehdä hih!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...