sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Ihana kastike kukkikselle ja miksei muillekin kasviksille+ muutama persialainen juttu

Törmäsin joku aika sitten aivan mielettömän hyvään kastikkeeseen,joka oli herkkua uunissa paahdetun kukkakaalin ja brokkolinin kanssa. Se mikä tekee tästä niin hyvää on säilötty sitruuna,tuo ihana maustaja. Tämä sama vihreä kastike on maustanut myös salaatteja keittiössäni.

Ihana kastike kukkakaalille (ja muille kasviksille)
  • uunissa paahdettua kukkakaalia,parsakaalia,tai muita uunipaahdettuja kasviksia
  • Kastikkeeseen:
  • 3 rkl säilöttyä sitruunaa
  • kourallinen korianterin lehtiä
  • kourallinen persiljan lehtiä
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 1 vihreä chili (otin siemenet pois)
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 4 rkl sitruunamehua
Kaikki kastikkeen ainekset,sitruunamehua lukuunottamatta,jauhetaan kastikkeeksi. Maistellaan ja lisätään sitruunamehua tarpeen mukaan.
Nam:)
Täällä vierailevan ,persialaiset juuret omaavan ystävättären kanssa kävelimme kohti Tel Avivin eteläisessä osassa sijaitsevaa maustetoria. Täällä löytyy monenlaista etnisen keittiön ravintolaa,ja tuon torin läheisyydessä on monta persialaista ravintolaa.Kävimme yhdessä sellaisessa lounaalla.Pöytään tuotiin ensin suuri lautasellinen kuvassa näkyvää yrttiä,jota kuuluu pureskella sellaisenaan. Yrtti on jonkinlainen vihanneskrassi,jota löytää täällä hyvin toreilla, mutta jostain syystä en ole koskaan sitä ostanut. Lautasella näkyvä tummanvihreä muhennosmainen keitto  on nimeltään  Ghormeh sabzi,joka on yksi persialaisen (ja lähialueen keittiön) suosituimpia ruokia. Ghormeh sabzia laitettiin riisin päälle antamaan makua. Ghormeh sabzi sisältää yleensä lihaa mutta tämä ravintolan versio oli lihaton,ja täällä löytyy ohje lihattomalle ghormeh sabzille.
Muut söivät ravintolassa lihavartaita.
Torilta löytyy myös mustia ,kuivattuja limesitruunoita,joita käytetään persialaisessa ja monessa muussa Lähi-idän keittiössä mausteena.

11 kommenttia:

  1. kaalifanille uusi kastike...:) kiitos

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Hovkonditorn:ja det var det.och tack det samma till dig:)

      Poista
  3. Kukkakaali on suurta herkkuani. Nam. :) Ihanaa viikonalkua sinulle. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiina:samoin minun herkkuani. Täällä alkaa nyt kaalien kausi olla lopuillaan;niinpä olenkin syönyt sitä hurjan paljon:) Kiitos samoin sinulle:)

      Poista
  4. Ooo, namnam mitä herkkuja. Ja kukkakaalia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nelli:kiitos,ihania herkkuja:) Ja tuo kastike niin hyvää;nytkin sitä jääkaapissa:)

      Poista
  5. Ihania herkkuja! Sailötkö itse sitruunat vai hankitko valmiina, tuo seka persialainen kastike kuulosti niin hyvalta! Voi olispa meillakin noita etnisia vaihtoehtoja hieman enemmin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Petra:joo hyviä herkkuja.Itse olen tehnyt säilötyt sitruunat,paitsi kesällä ,jolloin sitruunat ovat huonompia. Täällä tosiaankin on paljon etnisiä vaihtoehtoja:)

      Poista
  6. So simple, fresh, and flavorful! Sounds like the best kind of recipe, if you ask me. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...