lauantai 10. joulukuuta 2016

Leikattava jugurttijuusto

Pidän enemmän maustamattomasta jugurtista kuin valmiiksi maustetuista,ja yleensä ostankin täällä puolentoista litran tölkin maustamatonta jugurttia. Tällä kertaa olin täysin unohtanut jugurtin jääkaappiin,sitä oli jäljellä ehkä hieman yli puoli litraa,ja tuoksu oli normaalimpaa happamempaa. Jos jugurtti on mennyt tällaiseksi,siitä voi hyvin tehdä levitettävää jugurttijuustoa,eli jugurtti pannaan harsokankaalla tai taloupaperilla vuorattuun pienireikäiseen siivilään,ja päälle laitetaan paino. Jugurtti oli vuorokauden jälkeen jo hieman kiinteää,ja päällystin pinnan zaatar-mausteella. Päätin laittaa jugurttijuuston kuivuriin,jossa se viipyi joitakin tunteja ,ja tuloksena oli kiinteä,leikattava juusto,jolla oli miellyttävä,hieman hapahko maku. En lisännyt suolaa juustoon,mutta halutessa sitäkin voi lisätä. Pinta oli kuiva,ja sisus pehmempi.,
*******************************************************************************
Leikattava jugurttijuusto
  • 500 ml-1 litra maustamatonta jugurttia
  • suolaa tarvittaessa
  • Zaatar-.maustetta,tai muuta yrttimaustetta ym.
Jugurtti kaadetaan joko harsokankaalla tai talouspaperilla vuorattuun pienireikäiseen siivilään,Jugurtti peitetään,päälle laitetaan paino (säilyketölkki ym.) ja jugurtin nesteiden annetaan valua vuorokauden ajan. Tämän jälkeen kuivahtanut jugurtti siirretään leivinpaperin päälle,joka asetellaan joko  kuivuriin ,tai uuniin,niin että päällä on uunin alhaisin lämpötila. Tässä vaiheessa päälle voi ripotella suolaa ja yrttimaustetta,niin että sitä on hyvin tarttunut jugurttijuuston päälle. Annoin jugurttijuuston kuivua enemmän juustomaiseksi  kuivurissa noin 4 tuntia..
*******************************************************************************
Tosi hyvää hapankorpun päällä ..

11 kommenttia:

  1. Hapankorppu tai voileipäkeksi ja tätä juustoa, ai että ois namia!
    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:hapankorpun kanssa nimenomaan,tai piparin:) Nam nam:) Kiitos samoin sinulle hyvää viikonloppua!

      Poista
  2. Tätä pitää kokeilla. Vähän niinkuin kuivatettu labane, eikö totta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuula;kokeile ihmeessä.Jeps,kuin kuivattu labane. Siivilässä siitä tuli sopivasti tuollaisen puoliympyrän muotoinen,ja helposti sen siirsi talouspaperin päälle. Kuivatessa pinta kuivui mutta sisu jäi mukavalla tavalla pehmeämmäksi,eikuitenkaan mitenkään erikoisen pehmeäksi.Tosi hyvää:)

      Poista
  3. Kuulostaa herkulliselta, pitaisi olla kylla kuivuri, sahkö on niin kallista etta harvoin teen monien tuntien uunijuttuja. Ja edellisista postauksista tuo pistaasikakku ja joulumakeiset menee kylla ehdottomasti kokeiluun, voi etta on ihania herkkuja taas taalla sun blogissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Petra: tosi hyvää,mutta totta,pitkään aikaan uunissa tulee kalliiksi sähkön puolesta ,täälläkin,tosin tuossa käytetään kaikkein alhaisinta lämpöastetta,joten kai sähkönkulutus silloin vähän pienempi? Auringossakin voisi kuivata jos on tarpeeksi sitä ja kuivaa lämpöä,tuli vain mieleen tänään ystävän luona joka oli kuivatellut munakoison siivuja ja tomaatteja parvekkeella.. Kiitos ihana:)

      Poista
  4. Ai, että tulee aina nälkä kun katson kuviasi Jael ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjo:kiitos,hih,blogien seuraaminen on lihottavaa;D

      Poista
  5. Ihan resepti! Itsekin käytän vain maustamatonta jogurttia ja sitä joskus unohtuu jääkaappiin...Siitä voisi vaikka tätä tehdä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heli: kiitos,tämä on kyllä tosi hyvää,ja mieleen tulee hieman sama koostumus kuin St.Maure -juustossa,paitsi että ei ole sitä vuohenmaitomakua.

      Poista
  6. Jos laitan uuniin, niin mikä olisi hyvä lämpätila ja kauanko? Litä yrttejä suositteletbthän päälle?

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...