keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Black and Grey

Jo ennen kesää musta jäätelö pomppi esiin joka suunnalla;  selvästi tämän kesän jäätelötrendi! Musta jäätelö saa värinsä  aktiivihiilestä,  yleensä  kookoksen kuoresta tehdystä hiilijauheesta, mutta esim. täkäläinen Buza-jäätelöketju värjää mustan jäätelönsä mineraalisinkillä. Usein "musta " jäätelö on enemmän harmaata kuin mustaa.
Minulla on lyhyen välimatkan päässä kodistani täkäläisen Iceberg jäätelökauppaketjun jäätelöbaari. Uteliaana menin ostamaan pallollisen mustaa jäätelöä , samalla kun vein koiraani iltapäivälenkille. Icebergin musta jäätelö on tosi mustaa!  Makuna siinä on kookos.
En erityisesti pitänyt tästä jäätelöstä, sillä Icebergin jäätelöt ylipäänsä ovat liian makeita minulle , ja myös musta jäätelö oli liian makeaa ,  joten parin lusikallisen jälkeen ei enään tehnyt sitä mieli.  Ei se erityisesti maistunut Bambillekaan.... Siinä oli kookoshiutaleita, mutta liika makeus peitti mielestäni kookoksen maun.  Iceberg on tosi suosittu ketju täällä,  joten suurimmalle osalle tämä ei kai ole liian makeaa,   mutta täällä  on minusta niin monta parempaakin jäätelöketjua.. Jäätelön musta väri....kun tulin kotiin huomasin että minulla oli jäänyt jäätelöstä mustat viikset;D
Mutta koska kaapissani sattui olemaan aktiivihiiltä  /lääkehiiltä (tabletteina, jotka jauhoin jauheeksi...) ja koska tämä bloggaaja on utelias,  kokeilin itsekin tehdä trendikästä mustaa jäätelöä. En tosin halunnut laittaa liikaa aktiivihiiltä ,  ja niin lopputulos oli kauniin harmaa eikä musta...

Tähän kauniinharmaaseen  vegaaniseen jäätelöön tuli seuraavat ainekset:

  • 3 aktiivihiilitablettia jauheena
  • 1½ dl tahinia
  • 2 dl kookosmaitoa
  • agavea makeutuksena (en laskenut määrää, ehkä 2-3 rkl
  • ½ tl ksantaania
  • 2 tl murukahvia , sellaisenaan
Kaikki ainekset sekoitetaan keskenään, vatkataan kuohkeaksi, ja jäädytetään,  Jäätelö otetaan esille hieman ennen tarjoilua. Jäätelön voi maustaa millä vaan , itse lisäsin vähän murukahvia siihen. 

Mustaa (tai mustanharmaata jäätelöä ) ei trendikkyydestään huolimatta pitäisi syödä liian usein, siinä olevan aktiivihiilen vuoksi  , mutta välillä siitä voi nauttia,  sillä onhan tuo väri aika  hieno!

Ei-vegaanisen mustan jäätelön video-ohje löytyy täältä

18 kommenttia:

  1. On se kyllä houkuttelevan näköistä. Tulee lakritsijäätelö mieleeni (vaikka sehän ei ole kokonaan musta/harmaa) ja sehän on suurinta herkkuani (ei saa täältä, mutta Suomessa käydessäni aina sitä ostan).

    Icebergin jäätelö näyttää kyllä hiilikasalta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elegia: tuo väri on niin goottisen kaunis;D Eikös lakritsijäätelö ole enemmänkin vähän ruskehtavaa? Ainakin omani oli kun tein sellaista. Kun katselee noita linkkejä joita laitoin postaukseen niin oikeasti tuon jäätelön tosiaankin tulee olla ihan musta;D

      Poista
  2. Hurjan näköistä tuo todella musta jäätelö. Mielummin söisin ehkä kuitenkin harmaata, varsinkin jos se maistuisi lakulta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:hih, mutta kun se ei maistu lakulta, Sen piti maistua kookokselta mutta oli liian makea. Ehkä toisen jäätelöpaikan musta jäätelö olisi parempi,en ole vielä kokeillut;D Lakujäätelöstäni tuli ruskehtavaa kun tein sellaista itse.

      Poista
  3. Voisimpa kuvitella etta on aika ohimeneva trendi. Suomessa lakunmakuisena parjaisi pidempaankin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anu:niinpä, ei musta kookos edes sovi tuon väriseen jäätelöön;D

      Poista
  4. Näemmä viaton herkku jäätelökin voi olla dramaattisen näköinen! :-D Mä vierastan mustia jälkiruokia, kun en tykkää lakusta enkä salmiakista - assosiaatio niihin on suomalaisella liian vahva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riitta,no niin on. Olet kyllä harvinaisuus,sillä en ole tavannut montaa suomalaista joka ei tykkää lakusta;D

      Poista
  5. Spännande med svart glass och roligt att du gjorde din egna version.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hovkonditorn;jag är så nyfiken så ville absolut se hur det blir till;D

      Poista
  6. Haha, osaan kuvitella, että tuon jäätelön jälkeen saa muistaa pyyhkiä suupielet huolella, että ei tarvitse kulkea mustilla viiksillä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sari: hih,en edes huomannut katsella kun lähdin pois. Oli lämmin päivä ja jäätelö ulkona suli ihan silmissä. Ei ihme että sain pari kummaa katsetta kun oli mustaa suun ympärillä;D

      Poista
  7. Haha, tuntuu hassulta että musta jäätelö maistuu kookokselta, miellän mustan jäätelön heti vahvan salmiakin makuiseksi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anne: Me suomalaiset tosiaankin heti miellämme tuollaisen lakun makuiseksi,mutta muualla taidettaisiin taas ihmetellä lakun tai salmiakin makua jäätelössä;D

      Poista
  8. Such striking frozen treats! I would want to try it for the color alone, but I have no doubt that they're equally delicious, too.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. BIttersweet:that color is really so unusual for ice cream. The one that I tried was too sweet for me ,though..

      Poista
  9. Hei Jael,
    olemme parasta aikaa omatoimilomalla Israelissa. Osaisitko suositella Tel Avivista ruokapaikkaa, josta saa myös hyvää gluteenitonta ruokaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Ilkka, monessa paikassa saa myös gluteenitonta ruokaa.
      Esim. La Lasagna Dizengoff street 177, gluteeniton menu heillä
      Hudson Grilliravintolassa myös gluteeniton menu















      Heippa Ilkka,
      Tässä on lista hyvistä gluteenittomista ruokapaikoista Tel Avivissa

      https://theculturetrip.com/middle-east/israel/articles/the-top-7-gluten-free-restaurants-in-tel-aviv/

      Tuossa listassa ei ollut La Lasagna ravintolaa (Dizengoff 177) joilla gluteeniton menu.
      Tässä vielä toinen lista
      http://www.israelinsideout.com/Gluten-Free-Restaurants/gluten-free-restaurants-tel-aviv.html


      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...