sunnuntai 13. elokuuta 2017

Pesto sardellilla maustettuna , ja mikä onkaan kubaneh

Kun tein porkkanoita sardellilla  maustettuna,  säilykerasiaan  jäi vielä muutama sardellifilee jotka halusin käyttää pois.  Ne lisäsin pestoon,  johon tuli basilikan lisäksi  myös persiljaa, mutta ei juustoa eikä pähkinöitä.  Sardellifileet (tässä voi käyttää myös  sardellitahnaa)  ovat sen verran suolaisia, ettei suolaa tarvitse lisätä. Sardellipesto on tosi hyvää  pastan kanssa ,  ja päälle voi tietenkin raastaa juustoa. 

Pestoa sardellilla
Kaikki ainekset jauhetaan tasaiseksi .  Sardellipesto säilyy jääkaapissa 3-4 päivää. Paitsi pastan kanssa, niin hyvää myös vaikka leivän päällä, johon on lisätty vaikka juustoa.

Kävin tällä viikolla Tel Avivin toisella ruokatorilla, Hatikva-torilla,  joka sijaitsee eteläisessä Tel Avivissa, Hatikva-kaunpunginosassa ,  joka on köyhempää aluetta. Hatikva-tori ei ole trendikäs kuten  Carmel-tori, mutta sieltä voi löytää paljon sellaista mitä ei ehkä löydä Carmel-torilta.  Tämä tori on myös katettu,  joten siellä ei kastu sateisina päivinä. 
Kävin siellä hyvin aikaisin ; ennenkuin kuin kaikki vielä oli kunnolla auki.
Vesimeloneja
Chilejä, joista olen täysin riippuvainen...
Tässä näkyy kibbehiä, burgulista tehtyjä täytettyjä  piirakoita, jos niitä voi sellaisiksi kutsua. Rakkaalla lapsella on monta nimeä, riippuen mistä maast on kyse , ja esimerkiksi Turkissa nämä tunnetaan nimellä Icli Köfte.
Hatikva-torin alussa, vasemmalla  on jemeniläinen Saluf leipomo ,jossa voi myös syödä aamiaista tai lounasta.  Aamulla vitriinissä näkyivät nämä brioche-tyyppiset,   kubaneh-leivät. jotka ovat Jemenin juutalaisten sapattileipiä. Kubaneh valmistetaan perinteisesti yön yli, tällaisessa astiassa.   Kubaneh-leivästä on viime aikoina tullut suosittua  myös New Yorkissa:  ja sitä  on kesällä avatun Nur-ravintolan listalla ,  samoin kuin Timna-ravintolan listalla.  Jos kubanehia haluaa leipoa itse niin ohje löytyy täällä.

12 kommenttia:

  1. Herkullisen värinen pesto!
    Kiva tori ja ihania herkkuja. Todella kaunista tuo leipä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. OUti:kiitos:) Tuo tori on kiva vaikka tykkään enemmän Carmel torista,joka on suosikkini. Leipä on nätti,ja jotkut tekevät tuosta tosi nättejä versioita. Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle Outi:)

      Poista
  2. Tuolla on mukava seurata sitä torielämää..vilinää ja vilskettä päivällä varmaan riittää:) Tuo Kubaneh-leipä näytti hyvältä! Mukavaa alkavaa viikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päden paja:) Mukavaa on toreilla tosiaankin seurata elämää, niin värikästä:) Kubaneh on tosi hyvää,itse tosin en ehkä jaksaisi sitä leipoa.Kiitos samoin sinulle oikein hyvää alkanutta viikkoa:)

      Poista
  3. Kaymme aina silloin talloin Tikvan torilla kun pitaa tehda paljon ostoksia. Siella on tilavaa liikkua jopa perjantaisin ja parkkipaikkakin helpompi loytaa. Carmel on inhottavan ahdas.
    Tuo Kubaneh ohje on kylla vahan niin ja nain. Kylla sen pitaa olla uunissa koko yon jotta maku tekeytyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anu: Totta,Tikvan torilla on enemmän tilaa kulkea, ja ihan mukavaa poiketa sinne välillä, Minä vaan ihmettelin kun yrtit siellä maksavat enemmän kuin Carmelilla, eli olivat parissa paikassa missä kysyin 4 shekeliä nippu ,kun taas Carmelilla ostan Carmella-kojusta 2 sekelillä nippu. Väittivät Tikvan torilla että heidän yrttinsä muka ovat parempi laatuisia,höpö höpö. Varmaankin kubaneh on parasta kun sitä tehdään perinteisen ohjeen mukaan.

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Hovkonditorn:man hittar nog massor med goda saker på torget:)

      Poista
  5. Katsoinkin etta onpa tutun naköista ja icli köfteahan se, en ole koskaan tehnyt itse silla ovat suurtöisia. Tuo sardellilla vahvistettu pesto kuulostaa aivan loistavalta, nailla helteilla kaipaa juuri jotain suolaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Petra:varmaan on ottomaaneilta tullutkin,tosin niin monissa maissa sitä tehdään että missäköhän se ihan ensin tehtiin. Kerran olen yrittänyt sienitäytteellä,ei kauhean hyvin onnistunut. Sardellilla maustettu pesto on tosiaankin hyvää pastan kanssa ,tai leivän päällä:)

      Poista
  6. Kaunista pestoa, onko sardelli sama kun sardiini? Muhkiita leipee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulla: Kiitos:) Ei ,sardellia kutsutaan Välimeren maissa anjovikseksi ,mutta ei ole sama anjovis mitä Suomessa käytetään. Sardellia pitäisi saada säilykkeenä suuremmista kaupoista,sitä käytetään paljon italialaisessa ja espanjalaisessakin keittiössä. Tässä linkki Wikipedia sivustoon sardellista (suomeksi) https://fi.wikipedia.org/wiki/Sardelli

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...