keskiviikko 27. joulukuuta 2017

Superhelppo gluteeniton ja rapea lettu

 Olen täällä blogissa pariin kertaan maininnut  että ruokavalioni on toistaiseksi  vehnätön ja sokeriton. Yllättävän hyvin olen siihen tottunut, mutta en ole ainakaan vielä nähnyt mainittavan näköistä muutosta vyötärön kohdalla;D  Olen välillä leiponutkin, mutta muille , ja postasin tänne myös sokerittomasta ja jauhottomasta kakusta,  josta vein suurimman osan ystävälle joka asuu kotikadullani. Ystävä piti siitä niin paljon,  että tänään leivoimme samanlaisen hänen luonaan.  Leivän korvaan silloin tällöin gluteenittomalla letulla, jonka teen kikhernejauhoista. Tämä muutaman aineksen lettu valmistuu helposti, ja on rapean herkullinen.  Yleensä lisään myös yrttejä taikinaan; siitä tuo vihreä väri 💚
============================================================
Kikhernelettu (1 ruokalautasen kokoinen lettu)
  • 3 rkl kikhernejauhoa (gram-jauho)
  • 1 rkl perunajauhoa
  • vettä 3-4 rkl ,tai sen verran että syntyy lettumainen seos
  • mausteita , esim.  paprikaa, chiliä tai muuta lempimaustetta
  • ripaus suolaa
  • hieman yrttejä  (ilman yrttejä lettu on kellertävä)
  • 1,5 rkl öljyä paistamiseen  
============================================================
Kikhernejauhot, perunajauho, mausteet, suola ja vesi sekoitetaan vatkaamalla tasaiseksi. Parhaiten tämä onnistuu  tehosekoittimella tai sähkövatkaimella. Pannu lämmitetään kuumaksi, ja siihen kaadetaan puolet öljystä . Taikinaa kaadetaan pannulle, ja pannua käännellään niin että taikina levittyy kokonaan pannun pohjalle.  Lämpö alennetaan keskilämmölle,   ja lettua paistetaan muutaman minuutin ajan, kunnes yläpinta on jähmettynyt, ja alapinta saanut kivasti väriä.  Lettu käännellään, ja  loput öljystä kaadetaan pannulle. Toista puolta paistetaan keskilämmöllä kunnes sekin on saanut väriä.
Tällä kertaa taikinaan tuli tilliä , sillä letun päälle tuli savulohta ja kermaisen juuston sijaan raejuustoa. Olipa hyvää:)  Savulohi on täällä yleensä niin tyyristä, enkä erityisesti pidä täällä savustetusta lohesta, mutta nyt oli tarjouksessa Saksassa savustettua lohta.  Kikhernelettuja teen nyt muutaman kerran viikossa  leivän sijaan, ja pidän näistä letuista tosi paljon:) Niitä on myös niin helppo muunnella yrttien ja mausteiden kanssa.

6 kommenttia:

  1. Minä heti aloin miettiä, että maistuisi varmaan herkulta myös lihatäytteellä.
    Ihanaa loppuviikkoa sinulle Jael <3

    VastaaPoista
  2. So simple and so delicious! I love that green color. It looks like it's bursting with fresh flavor.

    VastaaPoista
  3. Täällä pinaattilettujen suurkuluttajaperhe, maistuvat kaikille! Olen tehnyt ne yleensä kaurajauhoista, mutta koostumus on silloin hieman haastava. Kikhernejauhoja on kyllä kokeiltava. Lohen ja pinaatin yhdistelmä on koukuttava : )

    VastaaPoista
  4. I agree! I like the green color! I'll have to try something like this soon! I have been having a hard time locating that type of flour lately, tho! I'll still be on the look-out!

    VastaaPoista
  5. Hyvältä näyttää letut! Noita pitääkin kokeilla:) Leppoisaa loppuvuotta♥

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...