lauantai 23. joulukuuta 2017

Keveämpi kakku (sokeriton, vegaani, gluteeniton)

Hyvää joulua kaikille💗🎅🎄   Kuten kerroin aiemmissa postauksissa,  olen yrittänyt jo muutaman viikon olla ilman jauhoja  ja sokeria.    Ihan hyvin olen siinä onnistunutkin, vaikka välillä edessä on ollut kamalia kiusauksia.  On ollut vaikeampaa luopua leivästä kuin makeasta,  mutta onneksi on kaikenlaisia vaihtoehtoisia jauhoja,  joista myös voi tehdä kaikenlaista.  Makeanhimo kuitenkin yllätti  yhtenä päivänä, ja  suunnittelin tällaisen leivonnaisen, joka on vegaaninen , sokeriton ja gluteeniton.  Sokeria tässä tietysti on , mutta se tulee kakun banaaneista ja taateleista. Kakusta ei tullut  erityisen kaunista, mutta  hyvin tyydytti hetkellisen makeanhimon. Tein  kakusta levymäisen, josta oli helppo leikata pieniä ruutuja.
🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄
Taatelibanaanikakkku (vegaani, gluteeniton, sokeriton)
  • 4 kypsää banaania (sellaisia joiden kuoressa jo tummempia merkkejä)
  • 10 Medjoul taatelia ´
  • 2½ dl kookoshiutaleita
  • 4 dl kaurahiutaleita ( tarkista että ovat gluteenittomia jos gluteenittomuus on tärkeää)
  • 1 dl mantelijauhoa
  • 2 rkl perunajauhoa
  • 2 ½ rkl oliiviöljyä
  • 2 tl leivinjauhetta
  • vaniljauutetta
  • 1½ tl kanelia
  • 1 tl psylliumia +  ½ dl vettä
Laita taatelit pehmenemään pieneen vesimäärään.  Psyllium laitetaan turpoamaan veteen. Taikinan tein monitoimikoneessa ,  niin että ensin hienonsin banaanit, johon lisäsin öljyn. Taateleista poistetaan kivet, ja ne  lisätään banaanien joukkoon, ja  jauhetaan tahnamaiseksi. Tämän jälkeen lisäsin monitoimikoneen kulhoon  jauhot, (kaurahiutaleista jätetään puoli desiä loppuvaiheeseen)  leivinjauheen ja mausteet.  Lisätään vedessä turvonnut psyllium.  Jauhetaan tasaiseksi monitoimikoneella.   Viimeiseksi sekoitetaan taikinan joukkoon jäljelle jäänyt ½ dl kaurahiutaleita, ilman konetta.  Jos taikina tuntuu tämän jälkeen vielä liian tiiviiltä ,   voi siihen lisätä hieman taatelien liotusvettä.  Taikinan voi toki valmistaa myös ilman monitoimikonetta.
Uuni lämmitetään  180 asteeseen.  Kakkutaikina kaadetaan voideltuun, neliömäiseen uunivuokaan  ( 2.5 cm korkuiseksi),  ja kakkua paistetaan uunissa 30-40 minuuttia  , kunnes kakun pinta on ruskettunut,  ja kakkuun työnnetty tikku tulee kuivana ulos. Kakun annetaan jäähtyä ensin huoneenlämmössä , ja  laitetaan sen jälkeen jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi,  ennen leikkaamista.  Kakusta tuli hyvää;  banaaneista ja taateleista tuli kakulle hieman toffeemainen maku. Kakku on vain lievästi makea, joten jos kakusta haluaa makeamman siihen voi lisätä makeutusainetta.

6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Tack snällä Katarina:) De var också ganska goda, fast de inte hade socker eller andra saker:)

      Poista
  2. Näyttää tosi hyvältä. Maistuisi varmaan herkulliselta kylmän maidon kanssa!

    VastaaPoista
  3. Hyvältä näyttää! Kiitos ohjeesta:) Ihanaa ja rauhaisaa joulun aikaa❤

    VastaaPoista
  4. Makoisalta näyttää kakku :)
    Hyvää joulua Jael ❤

    VastaaPoista
  5. Tämä on varmasti superhyvää. Saan nauttia jokainen joulu äidin tekemästä taatelikakusta ja siitä on tullut lähes välttämättömyys minulle ;-)
    Kunhan pääsen lomille, niin taidan tehdä tämän version.

    Oikein ihanaa joulunajan jatkoa sinulle ♥

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...