torstai 29. maaliskuuta 2018

Sitruunaiset kookostahinipallerot

Tässä olisi teille vielä viime hetken pääsiäisnamuset,  jotka valmistuvat nopeasti, ja jotka eivät sisällä paljon aineksia. Vegaanisissa ja gluteenittomissa palleroissa   maistuu sitruuna💛.  Tänä vuonna juutalainen Pesah-juhla osuu samanaikaisesti kristityn pääsiäisen kanssa, ja nämä pallerot sopivat myös siihen juhlaan koska eivät sisällä vehnäjauhoa . Pesahin aikana syödään ainoastaan happamatonta leipää  , ja  kahviloissa jotka seuraavat pesahsäännöksiä löytyy yleensä peruna-ym. jauhoista tehtyjä sämpylöitä viikon kestävän juhlan aikana.   Pesah-juhla onkin täällä keliaakikkojen lempijuhla, koska silloin on tarjolla normaalia enemmän gluteenittomia tuotteita. Palleroiden kaunis keltainen väri tuli Bonredin palmuöljystä. Koska nyt vältän sokeria, makeutin nämä stevialla mutta näissä voi käyttää  haluamaansa makeutusta, kuten vaikka tomusokeria.

Sitruunaiset kookostahinipallerot
  • 2½ dl kookoshiutaleita + ½  dl palleroiden päälle
  • ½ dl sitruunamehua
  • 1 sitruunan kuoriraaste ( luomusitruunan tai hyvin pestyn sitruunan)
  • 4 rkl tahinia ( kuorituista siemenistä tehtyä)
  • 1, 5 rkl  Bonred  palmuöljyä.
  • makeutusta  , esim. tomusokeria 1 dl, tai vaihtoehtoisesti  steviaa tai vastaavaa.
Kookoshiutaleet,  sitruunamehu,  sitruunankuoriraaste, hieman yli 1 rkl palmuöljyä  sekä makeutus ( tomusokeri, stevia ym.) jauhetaan hienoksi monitoimikoneessa, tai  sauvasekoittimella.  Massan pitää olla jauhettua jotta se pysyy hyvin koossa.  Massa laitetaan jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi , jonka jälkeen  siitä muotoillaan pieniä palleroita. Pallerot laitetaan jääkaappiin jähmettymään. Paahdoin kookoshiutaleita kuivalla pannulla ,   ja lisäsin muutaman tipan palmuöljyä väriä antamaan.  Pallerot kieritellään  keltaisissa kookoshiutaleissa niin että hiutaleita tarttuu palleroiden  pinnoille. Pallerot säilytetään kylmässä.
Sitruunainen maku on niin hyvää:)
Tein myös muutaman limettiraakatortun.  Näissä oli enimmäkseen kookosta eri muodoissa , eli pohjassa oli  kookosta , hieman raastettua sitruunakuorta, mantelia ja keltaisia rusinoita.  Täytteessä oli limettimehua, kookosöljyä, kookosmaitoa sekä steviaa.  
  Raakatortut ovat niin ihania:)  

Oikein hyvää Pääsiäisen aikaa kaikille

12 kommenttia:

  1. Vilken fin färg bollarna har och är säkert goda!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hovkonditorn: Tack snälla du, några droppar röd palmolja ger allt en vacker gul färg:)

      Poista
  2. Sitruunaa, tahinia ja kookosta! Sinä se löydät meikeläisen suosikkimaut. Mietin tässä kuumeisesti, ehdinkö tehdä noita palleroita täksi illaksi. Kauankohan ne muuten säilyvät jääkaapissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leena: sanoisin että ehkä viikon voisi noita säilyttää jääkaapissa:) Kiva kuulla että ovat lempimakujasi,sama juttu täällä:) Oikein hyvää Pääsiäisen aikaa sinulle Leena:)

      Poista
  3. Niin kauniita värejä ja herkullisia leivonnaisia.
    Ihanaa pääsiäisen aikaa sinullekin Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:Kiitos ihanainen🌼🌺💛Ja oikein hyvää viikonloppua ja pääsiäislomaa sinulle💚

      Poista
  4. Kiitos nopeasta vastauksestasi Jael :)!

    VastaaPoista
  5. Näyttävät kyllä niin makoisilta:) Ihanan värisiä nuo tahinipallerot! Hyvää pääsiäistä 😍🌷👋

    VastaaPoista
  6. Ihanaa pääsiäisen aikaa Jael <3

    VastaaPoista
  7. Makoisen näköisiä herkkkuja :) ja mikä väri tahinipalleroissa!
    Hyvää pääsiäisen aikaa Jael!

    VastaaPoista
  8. Mukavaa jo mennyttä pääsiäistä! Onpa ihania palleroita, olen aivan hurahtanut porkkanaraasteesa tehtäviin makeahkoihin palleroihin, joita täällä tehdään. Näitä sitruunaisia palleroita on pakko kokeilla ja onpa ihanan näköisiä torttuja.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...