perjantai 15. kesäkuuta 2018

Raikas kesäjuoma rosmariinilla

Vihreänraikkaat juomat ovat niin ihania kesällä,  ja lämpimällä säällä  niiden kulutus omassa keittiössäni kasvaa reilusti.   Tässä juomassa on  hyväksi todettu kombinaatio kurkulla , mintulla ja sitruunalla, mutta  rosmariinin lisäys antoi kivasti lisämakua.   Ihastuin tuosta rosmariinin kevyestä mausta juomassani niin paljon että tulen jatkossakin lisäämään sitä juomiini.   Jostain syystä käytän rosmariinia tosi vähän,  vaikka sitä kasvaa vuoden ympäri kodin edessä olevassa puistossa.

Raikas kesäjuoma rosmariinilla (2 annosta)
  • noin 10 sentin pala kurkkua 
  • kourallinen tuoretta minttua
  • 1-2 rosmariinin vartta
  • 1 sitruunan tai limen mehu
  • makeutusta oman maun mukaan (käytin steviaa)
  • 2 dl vettä
  • jääpaloja
Keitä vesi kiehuvaksi,  ja hauduta siinä  rosmariinia kunnes vesi on jäähtynyt.  Suodata vesi,  tai jauha vesi rosmariinin kanssa (näin tulee enemmän makua) ja siivilöi.  Laita rosmariinivesi,  kurkku, minttu , makeutus ja  sitruunamehu tehosekoittimeen   (tai hienonna sauvasekoittimella).   Siivilöi juoma 2 lasiin. Lisää jääpaloja ja nauti kylmänä.
Ihanan raikasta :)
Opin eilen että 14 kesäkuuta on kansainvälinen kurkkupäivä.  Se selvisi kun   huomasin torilla pop-up-baarin.  Siellä olisi saanut kurkkua vastaan  gin&tonic-juoman,   ja tuossa kyseisessä ginissä onkin valmistusprosessissa käytetty kurkkua. 
Huomasin että giniä oli markkinoimassa varsinainen hurmuri , eli  Israelin vuoden 2016 Masterchef @tom_aviv,   joka poseerasi tottuneesti.
Nuo Hendrick's astiat olivat hurmaavia!  Gin&tonic-juomaa olisi saanut vasta puolen tunnin päästä,  enkä ehtinyt odotella, mutta tuon jälkeen teki mieli juomaa jossa on kurkkua;D

9 kommenttia:

  1. Onpa komea kokki. Jostain muistan lukeneeni, että yrteissä on usein viilentävä vaikutus kun ne yhdistää sitruunaan...mistäköhän tämän luin? No ilmeisesti nämä toimii ja kurkkuhan on hyvä lisä vaikka mihin muutenkin.
    Ihanaa viikonloppua Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:Charmikas Masterchef onkin. Tuossahan oli myös minttua, joka on viilentävä yrtti, mutta kai muillakin yrteillä sellaisia ominaisuuksia ☘️Oikein ihanaa alkavaa viikkoa Outi❤

      Poista
  2. Hyvän kuuloinen juoma. Täytyneekin kokeilla 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maatiaiskanasrn Elämää:Kiitos,on ihanan raikaa juoma💚☘️🥒

      Poista
  3. Vad fräscht! Rosmarin ger en god smak.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hovkonditorn:Mycket fräscht ocj gott☘️💚Borde använda rosmarin oftare

      Poista
  4. Meillä tykätään rosmariinista ja se onkin ainoa yrtti, joka tänä kesänä oikein kukoistaa terassillamme. Suomessa asuessamme ostimme usein Stokkalta rosmariinileipää. Aika kallista, mutta niin hyvää! Täältä en ole yhtä hyvää löytänyt ja luulen, että Stokkankin leivän resepti on vuosien saatossa muuttunut, tai sitten aika kultaa muistot.
    Juomaa pitää kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leena:Rosmariini taitaakin olla tosi kestävä yrtti☘️💚Kodim edessä olevassa puistossa on 2 vanhaa suurta rosmariinipensasta, josta käyn napsimassa rosmariinini, ja viime vuonna istutetut uudet rosmariinit ovat nekin kasvaneet jo aika isoiksi🌿Stockan rosmariinileipä. kuulostaa hyvältä:harmi jos hyväksi todettua ohjetta on muutettu. Låmpimällä kaudella tällaiset vihreät juomat maistuvat paremmin kuin talvella. Mukavaa uutta viikkoa Leena🌞

      Poista
  5. Liian usein tulee tehtyä samaa minttu-sitruuna juomaa, nyt kyllä pitää uskaltautua kokeilemaan rosmariinia, josta kyllä pidän esimerkiksi focaccian mausteena : )

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...