maanantai 15. huhtikuuta 2019

Ruokavisa 2019 loppukilpailu Fazer Experience Vierailukeskuksessa

Kotimäen koulun tytöt olivat kilpailukeittiön etuosassa
Viime perjantaina  Fazer Experience Vierailukeskuksessa käytiin yläkoululaisten Ruokavisan loppukilpailu,  jota sain ilokseni olla seuraamassa.   Ruokavisa on yläkouluille suunnattu  ruokakasvatuksen opetuskokonaisuus,  jonka ovat tuottaneet Ruokatieto,  MTK ja ja Kotitalousopettajien liitto, ja tänä vuonna Ruokavisaa kisattiin  jo kahdeksatta kertaa.  Viime vuonna  Ruokavisan loppukilpailu kisattiin Lapsimessuilla,  mutta tänä vuonna  siis Fazer Experience Vierailukeskuksessa,   jossa kävin nyt ensimmistä kertaa.  Fazer on Ruokavisan yhteistyökumppani.
Ruokavisan loppukilpailun keittiö  Fazer Experience Vierailukeskuksessa. Tämän Kokkikoulu-keittiön voi myös vuokrata erilaisia tilaisuuksia varten.  Karri Käki,  Fazer Culinary Teamin manageri ja kilpailun päätuomari , kävi välillä tarkastamassa miten kilpailu sujuu.
Loppukilpailuun oli päässyt kolme joukkuetta:  Kotimäen koulu Varsinais-Suomesta,  Pyörön koulu Pohjois-Savosta sekä  Lumijoen koulu Pohjois-Pohjanmaalta.    Tänä vuonna   Ruokavisan teemana  oli vastuullisuus suomalaisessa ruokaketjussa. Oli ilo seurata  nuorten koululaisten  innokasta työskentelyä,  ja vastuullisuutta olikin tarkkaan mietitty; esim. Kotimäen koulun tytöt kertoivat että heidän  annoksissaan oli käytetty ruohosipulia sekä tyrniä, joita kasvaa villinä saaristossa.  Joukkueet olivat hyvin tyttövaltaisia,  sillä ainoat 2 poikaa kisasivat  Lumimäen koulun joukkueessa.
Joukkueiden annokset aseteltiin näytille sen jälkeen kun ne oli saatu valmiiksi.  Tässä Pyörön koulun annokset :  
  1. Aurinkoinen kasvissosekeitto sekä katesämpylät
  2. Yrttibroileri kasvis-kaurapedillä
  3. Omenaohukkaat

Kotimäen koulun annokset:
  1. Purjoperunasosekeitto ja sydämen muotoiset  saaristolaissämpylät
  2. Paistetut ahvenfileet  tuorejuustotäytteellä sekä ruohosipulikastikkeella,  kukkakaalia , porkkanaa sekä punajuuriohrasalaattia
  3. Vaniljatyrnikerrosmousse
Lumijoen koulun annokset:
  1. Juuressosekeittoa savuporotartelettien kera
  2. Paistettuja ahvenia kerma-yrttikastikkeessa,  rapeita lohkoperunoita  sekä sateenkaarisalaattia
  3. Mansikkakiusausta
Kala sekä kasvikset olivat näyttävästi esillä annoksissa.  Todella herkullisen näköisiä ja hienoja annoksia olivat nuoret kilpailijat valmistaneet.
Kuvausten  jälkeen pääsi yleisö maistamaan annoksia.  En voinut maistaa kaikkea koska en syö lihaa, mutta Lumijoen koulun mansikkainen moussekakku  sekä Kotimäen koulun  vaniljatyrnimousse olivat erittäin herkullisia.   Myös kala-annokset olivat hyviä,  ja pidin paljon  Kotimäen koulun  punajuuriohrasalaatista.  Pyörön koulun  katesämpylät ihastuttivat,  ja Lumijoen koulun  savuporotarteletteja kehuttiin paljon,
Kotimäen koulun vaniljatyrnimousseannoksessa oli kaunis valkosuklaakoriste:)
Sitten olikin aika julistaa voittaja, ja palkinnon nappasi Lumijoen peruskoulu.  Palkintona oli koko luokan matka Fazer Experience Vierailukeskukseen.  Kilpailu oli tosi tiukka, sillä kaikkien joukkueiden annokset olivat onnistuneita,  ja voittajajoukkue voitti kilpailun vain pisteen erolla.  Mutta kaikki loppukilpailuun  päässeet joukkueet olivat jo voittajia. Onnea voittajille!
Lopuksi vielä ryhmävalokuva  joukkueiden,  luokkien kotitalousopettajien sekä tuomariston kanssa.
Kilpailun yleisölle tarjottiin lohisoppaa  sekä Fazerin ruisleipää.  Voi että tuo soppa oli hyvää;  Fazer Experience Vierailukeskuksessa oppaana työskentelevä serkkuni ei ole sitä turhaan kehunut:)   

16 kommenttia:

  1. Fazerin vierailukeskus on ihana paikka! Koululaiset ovat tehneet todella herkullisen näköisiä ruoka-annoksia. Kiva kun ehdittiin nähdä pariinkin kertaan Suomi vierailusi aikana :) Rapsutuksia Bambille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjo: Tosi ihana paikka onkin, tosin en nähnyt sitä kokonaan eli sitä kierrost.Olen ollut vain siellä entisessä Fazerilassa, ja sekin oli ihan kiva vierailu. Nuo koululaiset olivat ihania , ja tekivät niin hyviä annoksia, ihan pitää hattua nostaa heille:) Ja minustakin kiva että nähtiin tilaisuuksissa, vaikkakin lyhyesti. Kiitos Bambin psta, ja rapsutuksia takaisin Minnielle:)

      Poista
  2. Varmasti hieno kokemus! Ihan mielettömän taitavia koululaisia. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satu:ihan huippu kokemus oli:) Ja kyllä vaan olivat taitavia nuo koululaiset. en minä osannut tehdä mitään tuollaista heidän iässään.

      Poista
  3. Muistan, kuinka kiva retkikohde tämä oli koululaisena!:)

    Hienoa, että nuoret ovat kiinnostuneita kokkauksesta ja pystyvät kyllä oppimaan ja kehittämään niin monia teemoja :)
    Ja voi kun näyttää hyviltä ruoat!

    Ida
    http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ida Ihana: Minä olin kipeä kun oli meidän luokan vuora käydä siinä vanhassa Fazerin vierailukeskuksessa, mutta myöhemmin järjestin retken sinne opiskelujen merkeissä:)
      Todella hieno juttu tuo Ruokavisa, ja todella taitavia olivat nämä koululaiset. Hienosti olivat toteuttaneet ja laatineet menut, ja kaikki oli hyvää:) Mukavaa viikkoa sinulle Ida.

      Poista
  4. Voi miten taitavia koululaisia, aika onnistuneen kuuloiset ja näköiset menut.Tuo lohisoppa on kyllä testattava. Ihanan keväistä pääsiäisviikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heli: Siis mielettömän taitavia, ja hienot menut ja onnistuneet toteutukset:) Lohisoppa oli ihan huippua, ja suuret lohipalat siinä;D Ihanaa pääsiäisen odotusta sinulle ihanainen:)

      Poista
  5. Så mycket gott de lagat och allt såg så fint ut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katarina: Så unga och så bra att laga god mat:) Allt var mycket gott :)

      Poista
  6. Oi miten ihania annoksia nuoret ovat tehneet, ammattilaisten elkeitä kyllä!
    Ihanaa tiistaita sinulle Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:taso oli todellakin korkea näissä kisoissa, ja hienosti onnistuivat kaikki koululaist tuolla:) Oikein ihanaa tiistai-iltaa Outi:)

      Poista
  7. Very impressive! They all look like winners to me. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hannah:so impressive for such young kids💙Abd all kids in the final round were indeed winners💗

      Poista
  8. Näyttää kyllä kaikki annokset niin yviltä ja paljon onnea voittajalle. Fazerilassa ei ole tullut käytyä sitten opiskeluaikojen...Pitäisi kyllä mennä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melissa:kaikki mitä maistoin (missä ei ollut lihaa) oli tosi hyvää, kyllä pitää ihan hattua nostaa nuorille kokeille:) Mä kävin siellä vanhassa Fazerilassa kun opiskelin markkinointia, ja oli kiva käynti. Tässä uudessa olin ensimäistä kertaa, mutta en ollut vierailukeskuksen kierroksella koska aika oli vähän kortilla.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...