lauantai 4. toukokuuta 2019

Gluteenittomat appelsiinimuffinit

Chiliöljy saatu PR-tuotteena

Talvella joko sain tai poimin  reilun määrän  villiintyneitä appelsiineja  ja pomeransseja,  joista tein hilloja ja marmelaadeja niin paljon   että  oli pakko käyttää ainakin osa niistä. Ja niinpä näiden muffinien taikinaan tulikin osa appelsiinimarmelaadia,  mutta näihin käy mikä tahansa appelsiinimarmelaadi/hillo,  Appelsiinimarmelaadi korvaa  muffineissa osan sokerista,   ja antaa myös paljon appelsiinista makua leivonnaisille. Nämä muffinit/ pikku kakkuset  ovat gluteenittomuuden lisäksi myös  laktoosittomia, mutta kuorrutuksessa on laktoosia. Muffinitaikinaan tuli myös kahvia,  sillä appelsiini ja kahvihan ovat yhdessä hyvä makupari:)
Osa niistä hilloista..

Gluteenittomat appelsiinimuffinit
Jauhoseos (tässä hyvä gluteeniton jauhoseos, jota teen valmiiksi, ja käytän usein, mutta tässä voi käyttää tietysti valmista gluteenitonta jauhoseosta)
  • 1.5 dl valkoista riisijauhoa
  • 2  dl  tummaa riisijauhoa
  • 1 dl perunajauhoa
  • 0.5 dl tapiokajauhoa
  • 0.5 dl mantelijauhoa
  • 0.5 dl kaurajauhoa
  • 1 tl ksanthan-jauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa

    Jauhoseokseen   sekoitetaan  seuraavat ainekset:
    • 2 kananmunaa
    • 2 dl tummaa sokeria
    • 1.5 dl vahvaa kahvijuomaa + 1 rkl kaakaojauhetta
    • 1 dl oliiviöljyä
    • 5 rkl appelsiinihilloa/ marmelaadia 
    Sokeri ja kananmunat vaahdotetaan,  ja sen jälkeen seokseen lisätään  kahvi+ kaakaojauhe,  oliiviöljy , appelsiinihillo tai marmelaadi .    Jauhot sekoitetaan keskenään,  ja kuivat ja märätä ainekset sekoitetaan keskenään.  Taikina kaadetaan voideltuun muffinivuokaan,  tai muffinivuokiin.
    Muffineita paistetaan  20-25 minuutin ajan  180 asteen lämmössä,   ja kun muffiniin laitettu tikku tulee kuivana ulos, ovat muffinit valmiita.   Muffinien annetaan jäähtyä kunnolla ennenkuin ne poistetaan muoteista, sillä lämpiminä ne hajoavat helposti.
    Valkosuklaakuorrutus sai makua Alavuden Öljynpuristamon ihanasta chiliöljystä.  Kuorrutukseen tuli seuraavat ainekset:  100 gr valkosuklaata + 1 korkillinen Alavuden Öljypuristamon chiliöljyä.  Chiliöljy antoi maun lisäksi myös kivasti väriä kuorrutukselle:)

    8 kommenttia:

    1. Oi, miten herkullisen näköisiä muffinsseja olet tehnyt. Sinä olet kyllä sellainen leipojavelho.
      Kivaa viikonloppua Jael ♥

      VastaaPoista
      Vastaukset
      1. Marjo: Voi kiitos ihana:) Ja oikein hyvää alkavaa viikkoa sinulle Marjo:)

        Poista
    2. Onpas herkun näköisiä! Tykkään näistä sinun kakkusistasi, kun nämä ovat vähän matalampia kuin ne perinteiset muffinssit. Niissä perinteisissä on minusta ihan liikaa sitä kakkuosaa verrattuna kuorrutteeseen. ;-)

      VastaaPoista
      Vastaukset
      1. Satu:Kiitos paljon:) OIkeastaanhan nuo ei kai ole edes muffineita vaan kakkusia, ja tein ne silikonivuuassa. Pidän muutenkin vähän matalemmista kakuista.

        Poista
    3. Vilka spännande muffins, ser så goda ut! Ha en skön söndag, kram!

      VastaaPoista
      Vastaukset
      1. Katarina: Tack snälla du:) De var också mycket goda, och ha en härlig vecka Katarina:)

        Poista
    4. Ihanan näköisiä muffinseja <3 Onneksi juuri on kakkunen uunissa, muuten olisi varmaan pitänyt käydä leipomaan muffinseja!
      Ihanaa sunnuntaita sinulle Jael <3

      VastaaPoista
      Vastaukset
      1. OUti:Kiitos paljon ihanainen:) Varmaankin sinullakin herkullinen kakku siellä uuniisa:) Hyvää sunnuntai-iltaa, ja alkavaa viikkoa sinulle:)

        Poista

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...