Viime aikoina bataatti on ollut taas esillä keittiössäni. Kodin lähellä olevassa vihanneskaupassa oli valtavia bataatteja tarjouksessa, ja ajattelin ensin etteivät sellaiset suuret bataatit ole niin hyviä, mutta ne olivatkin niin hyviä että kävin ostamassa niitä lisää. Blogissa on 49 #bataatti-tägillä merkittyä ohjetta, mutta katsoessani keittiössä olevaa maapähkinävoipurkkia, keksin uuden ohjeen bataatille. Maapähkinävoi on myös sellaista mitä aina löytyy keittiöstäni, ja useimmiten aineksena jossain aasialaisestyylisessä kastikkeessa, mutta yhdistettynä bataatin kanssa tosi herkullista:)
Valtavat bataatitBataattia maapähkinäisellä kastikkeella
- 400 gr tai vähän yli bataattia
- 1 sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 punainen chili
- noin sentin pala inkivääriä
- 2 rkl maapähkinävoita
- 3-4 rkl vettä
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 rkl etikkaa (käytin omenaviinietikkaa)
- 1 rkl siirappia
- muutama korianterin varsiosa
- korianterin lehtiä
Kastike kannattaa valmistaa ensin; valkosipulit, chili (ilman siemeniä jos ei halua kovin vahvaa kastiketta), inkivääri, maapähkinävoi , soijakastike , etikka, siirappi , vesi ja korianterin varret jauhetaan tasaiseksi kastikkeeksi. Kastikkeen tulee olla löysähköä.
Bataatti kuoritaan ja paloitellaan kuutioiksi. Tein tätä kaksi kertaa, ensimmäisellä kerralla niin että kaadoin ensin kiehuvaa vettä bataattikuutioiden päälle ennen paistamista. Toisella kerralla en tehnyt niin ja bataatissa oli enemmän suutuntumaa, mutta molemmilla kerroilla tästä tuli tosi hyvää.
Öljy lämmitetään pannulla, ja sipulin annetaan hieman ruskistua keskilämmöllä. Kun sipuli alkaa saada hieman väriä, lisätään bataattikuutiot, ja seosta paistetaan noin 5 minuutin ajan, aina välillä sekoitellen, kunnes kuutiot alkavat saada hieman väriä.
Kastike kaadetaan pannuun, ja bataatteja ja sipulia sekoitetaan hyvin niin että kastiketta tulee tasaisesti niiden päälle. Kastike saostuu aika nopeasti, ja ruokaa paistetaan pannulla alemmalla keskilämmöllä, kunnes kastikeen nesteet alkavat haihtua.
Hyvää vaikka riisin kanssa:) Korianterin lehdet voi lisätä päälle.
Bataatti on yksi lemppareistani. Sen maku on niin mukava ja siitä saa valmistettua erilaisia ruokia. Kiitos siis reseptistä!
VastaaPoistaSötpotatis är gott och jordnötssmör är gott :)
VastaaPoistaBataatti kuuluu ehdottomasti suosikkeihini. Tykkään tehdä siitä ranskalaisia ja laitamme bataattia usein myös pataruokiin.
VastaaPoistaIhana ohje tämä sinun maapähkinäkastike-bataatit myös!
Herkullista sunnuntaita sinulle Jael <3
Proof that everything tastes better with peanut sauce! We really do think alike. ;)
VastaaPoista