lauantai 20. helmikuuta 2021

Fenkolia, kirsikkatomaatteja ja appelsiinia

Toissa viikolla  vastaan tuli  niin mahtava tarjous,  että oli ihan pakko tilata suoraan viljelijöiltä 14 kilon hevi-laatikko, kotiin tuotuna.  
Kun tulin kotiin , oven edessä odotti 3 laatikkoa täynnä tavaraa (otin kuvan sen jälkeen kun olin poistanut muutaman tuotteen...) .  Laatikoissa oli kilo fenkolia ,  jota en ole tehnyt aikoihin,  ja  kun lähetyksessä oli myös appelsiinia,  syntyi ihana herkku, eli appelsiinilla maustettua , uunipaahdettua fenkolia ja  kirsikkatomaatteja.

Fenkolia, kirsikkatomaatteja ja appelsiinia

  • 2 fenkolia
  • 12 kirsikkatomaattia , puolitettuna
  • 1 tl suolaa
  • 1 appelsiinin mehu ja kuoriraaste
  • 2 tl yrttimaustetta
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus chilihiutaleita (tai chilijauhetta)
  • ½ dl oliiviöljyä
Leikkaa pestyistä fenkoleista  kantaosa ja kova keskiosa pois.  Jaa fenkoli palasiksi. Paloita  kirsikkatomaatit.    Laita fenkoli ja  kirsikkatomaatit uuninkestävään vuokaan,  ja lisää  mausteet,  öljy, appelsiinimehu-sekä raaste.  Sekoita hyvin niin että mausteita , mehua ja öljyä on kaikkien palasten pinnoilla.

Lämmitä uuni 200 C asteeseen ,  ja paahda  fenkolia noin 40 minuutin ajan,  kunnes  fenkoli alkaa saada hieman väriä
Hurjan hyvää, sekä lämpimänä että kylmänä lisukkeena.  En erityisesti rakasta  fenkolia raakana, mutta näin uunissa paahdettuna se on hurjan hyvää:)

12 kommenttia:

  1. Resepti vaikuttaakin hurjan hyvältä <3 Minä olen ihastunut fenkoliin. En olisikaan sitä hoksannut yhdistää sitä appelsiinin kanssa. Hyvää viikonlopun jatkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarja:Kiitos, tykkäsin tosi paljon. Raakana fenkoli maistuu vähemmän mutta näin tosi ihanaa_:) Appelsiini sopii hyvin myös fenkolisalaattiin. Kiitos, ja hyvää alkavaa viikkoa sinulle:)

      Poista
  2. Tuo on makuyhdistelmänä ihan täydellinen combo :)

    VastaaPoista
  3. Så vackra färger och gott såklart! Ha en fin söndag Jael!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katarina:Tack , massor med färger i lådan:) Tack och ha en fin kommande vecka Katarina:)

      Poista
  4. Ihanaa saada ruokaa suoraan kotiovelle! Herkullisen ruoan olet taikonut näistä antimista.
    Kaunista sunnuntaita sinulle Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:Tosi ihanaa, ja vieläkin jotain jäljellä tuosta boksista:) Kiitos, tämä oli kyllä hyvää:) Ja oikein hyvää sunnuntai-iltaa OUti ja alkavaa viikkoa.

      Poista
  5. Kuulostaa oikein hyvältä diililtä ja sisältökin näyttää hyvältä! Noin saisikin lisättyä heti puolta enemmän kasviksia ruokavalioon : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heli:Tosi hyvä diili olikin, laskin että jos olisin ostanut kaupasta saman verran niin olisi tullut kalliimmaksi, ja oli vielä kotiinkuljetus hinnassa mukana 💚

      Poista
  6. What a lovely thing to come home to, and such a creative combination! I don't think I've tried fennel and orange together before... But I like the sound of it!

    VastaaPoista
  7. Fenkoli ja appelsiini! Voin kuvitella miten ihanasti maut täydentävät toisiaan. Täytyy kyllä kokeilla tätä yhdistelmää. Mitä yrttimaustetta muuten käytit tähän? Voisin kuvitella että allround Herbamare sopisi hyvin. Ja ehkä vähän pul biber-chilihiutaleita päälle siroteltuna ken tahtoo.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...