perjantai 12. helmikuuta 2021

Kaksi kertaa appelsiininen hillo

Näin sitrusten aikaan  tapaan tehdä erilaisia sitruspohjaisia hilloja.  Tällä kertaa postaan kahdesta erilaisesta appelsiinisesta hillosta,  joista tämä appelsiini&banaanihillo on ensimmäinen.   Tämä hillo  syntyi kun piti käyttää pois  hyvin kypsyneitä banaaneja ja olin juuri ostanut myös appelsiineja. Tein hilloa aika pienen satsin, yhden purkillisen,  mutta tämä oli sen verran hyvää että tätä voisi tehdä lisääkin.

Appelsiini & banaanihillo (yksi purnukka)
  • 2 isoa, kypsää banaania
  • 1 appelsiinin kuoriraaste
  • 3 dl appelsiinimehua
  • 2 dl sokeria
  • ripaus vaniljaa
Tämä on tosi helppotekoinen hillo: banaanit kuoritaan ja paloitellaan.    Yhdestä  hyvin pestystä tai luomuappelsiinista raastetaan kuori,  ja  mehua   puristetaan hedelmistä kunnes  koossa on 3 dl mehua.  Mukaan tuli myös vähän appelsiinin hedelmälihaa, mikä on ihan ok.  Lisätään sokeri ja  vanilja.
Seosta keitetään kiehumispisteeseen korkealla lämmöllä,  minkä jälkeen  hillo saa poreilla  hieman alle korkeimman lämmön kunnes se alkaa muuttua hieman paksummaksi ,  eli noin 20 minuutin ajan. Välillä hieman sekoittelin hilloa, ja kuorin pois vaahtoa.  Hillon annetaan hieman jäähtyä , minkä jälkeen sitä kaadetaan purkkiin. Käytin tässä ruokosokeria mistä tulee hillon tummempi väri. Vanilja  antaa kivasti lisämakua tälle hillolle, joka hyytyy jäähtyessään.
Toisessa appelsiinisessa hillossa on vihreää omenaa,  ja tekotapa vaatii enemmän tekemistä. 

Appelsiinihilloke  vihreällä omenalla
  • 3 appelsiinia
  • 2 vihreää omenaa
  • 2 dl appelsiinimehua
  • 2 dl sokeria ( sokerittomassa  versiossa  1 dl  tiivistettyä omenamehua ja steviaa)

Pomeransseja ja purkillinen sokeritonta hilloketta
Olen usein tehnyt tällaista hilloa  pomeransseista tai löytämistäni villiintyneistä appelsiineista, mutta halusin kokeilla miten  sama hillo onnistuu  tavallisilla appelsiineilla,  Tämä hillo on sosemainen,   ja olen tehnyt sitä sekä sokerittomana että sokerin kanssa. Sokerittomassa hillossa olen käyttänyt esim. tiivistettyä  omenamehua sekä steviaa. Sosemaista hilloa tai hilloketta olen lisännyt tuorepuuron tai jugurtin sekaan.

Yksi appelsiineista oli veriappelsiini kun sellainen sattui olemaan  appelsiinien joukossa.
Kuoret ja siemenet ovat mukana koska niissä on pektiiniä.   Pomeranssit ja villiintyneet  appelsiinit ovat aika kirpeitä,  ja niin on niistä tehty hillokin ollut, mutta tavallisilla appelsiineilla tästä tulee makeampi.  

15 kommenttia:

  1. Ihanan näköistä ja makuista varmaankin.

    VastaaPoista
  2. Ai ihana! Hyvä kun muistutit. Suomessa kun hillontekoaika on käytännössä vain kesällä ja alkusyksystä, niin ei tule mieleenkään että sellaista voi tehdä keskellä talveakin. Täytyykin tehdä hilloa nyt niin kauan kuin veriappelsiinit ovat parhaimmillaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuplaespresso:hih, om täälläkin kesällä hillontekoaika kesällä kun persikat ja aprikoosit kypsiä, mutta sitrushilloja tykkään tehdä eniten 🍋🍊

      Poista
  3. What vibrant preserves! These are so bright and bold, like a little bit of edible sunshine in a jar.

    VastaaPoista
  4. 💛 Appelsiinit maistuvat juuri tähän aikaan vuodesta! 💛 Nämä reseptit tulevat käyttöön ! Hyvää viikonloppua ja huomista ystävänpäivää 🌹

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarja:Sitrukset ovat suosikkejani ja niistä saa twhtyä ihania hilloja🍊🍋Oikein hyvää viikkoa sinulle💗

      Poista
  5. Oj, oj så goda och säkert gott att ha på scones :) Ha en fin dag!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katarina:Citrus marmelader/sylt är nog så goda🍊🍋Ha en fin vecka

      Poista
  6. Banaani hillossa onkin aivan uusi asia minulle. Pitäisi ihan vain sen vuoksi testata :)
    Iloa viikonloppuusi Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta:Banaani hilloissa on tosi namia, olen aiemminkin täällä blogissa julkaissut banaanisen hillon🍌Ihanaa viikkoa Birgitta💗

      Poista
  7. Banaani ja appelsiini sopivatkin ihasti yhteen. Me teemme tuosta yhdistelmästä usein smoothieita. Pitäisikin tehdä pitkästä aikaa jotain hilloa. Tästä on varmaan pari vuotta jo mennyt, kun viimeksi tein hilloa.
    Ihanaa ystävänpäiväviikonloppua sinulle Jael <3

    VastaaPoista
  8. Nampsis! Tuo banaaniversio lähtee kyllä kokeiluun :)

    VastaaPoista
  9. Herkullista!💚🌷

    http://jasukuvaa.blogspot.com/

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...