lauantai 7. toukokuuta 2022

Punalinssihummus

Tässä olisi  hyvä "pikahummus",  joka on tehty punaisista linsseistä   eikä kikherneistä,  mutta jossa muuten samat ainekset kuin hummuksessa.  Koska punalinssit   kypsyvät tosi nopeasti, tämä on todellinen pikavastine perinteiselle hummukselle.  Viime vuonna postasin punalinssitahnasta,   joka oli hieman samanlainen mutta enemmän dippitahnaa  kuin hummusta,  joten tässä  erilainen versio punaisista linsseistä   tehdystä tahnasta.

Punalinssihummus
  • 2 dl punaisia linssejä
  • 1 dl hyvälaatuista tahinia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl suolaa
  • 1-2  valkosipulin kynttä, murskattuna
  • 1 tl paprikaa
  • ½  tl jeeraa eli juustokuminaa
  • jäävettä tarpeen mukaan
  • hieman oliiviöljyä ja paprikaa  päälle
Liota  linssejä vedessä kunnes ne pehmenevät , mikä tapahtuu  suhteellisen nopeasti muihin papuihin ja linsseihin verrattuna.  Linssien tuoreus myös vaikuttaa liotusaikaan.

Kun  linssit ovat pehmenneet,  huuhtele ne lävikössä, ja kaada kattilaan.  Lisää vetta niin että  linssit peittyvät ja keitä linssejä kunnes  ne ovat täysin pehmenneet .  Ne hajoavat nopeasti, mikä on täysin ok. Muistaakseni keittoaika oli noin 10 minuuttia.   Laita linssit lävikköön  jäähtymään ja hieman kuivumaan.

Lisää linssit joko  monitoimikoneen kulhoon,  tai käytä sauva-tai tehosekoitinta. Lisää  tahini, sitruunamehu, suola,  valkosipuli  ja mausteet. Lisää ensin jonkun verran jäävettä (jääkylmä vesi lisää tahnan kuohkeutta)  ja sekoita ainekset tasaiseksi. Lisää  vettä sen verran että syntyy paksuhko, hummuksen tapainen tahna. Maista ja lisää suolaa tai mausteita tarpeen mukaan. 
Lisäsin  oliiviöljyn ja paprikan lisäksi  linssihummuksen päälle korianteri-chilitahnaa.

8 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta, tämä menee kokeiluun. Tykkään linsseistä enemmän kuin kikherneistä, joten siksi täällä vähän innostuin :)
    Ihanaa äitienpäiväviikonloppua sinulle Jael <3

    VastaaPoista
  2. Outi:Kiitos ihanainen♥️Tämä on kyllä hyvää ja niin helppotekoistakin. Oikein kaunista äitienpäivää sinulle💐

    VastaaPoista
  3. Kiitos - tätä aion kokeilla -, samoin kasvisruokaa harrastava tyttäreni, jolle tämän näytin. Helpot reseptit ovat minun mieleeni;) Hyvää äitienpäivää, Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lady of the Mess:) Kiitos ja toivottavasti tykkäät jos kokeilet.Minusta tämä on hyvä just sen vuoksi kun se valmistuu nopeasti,mikä on suuri plussa:) Ja on tietysti myös hyvää. Kiitos, ja oikein hyvää alkanutta viikkoa sinulle.

      Poista
  4. YUM! I love red lentil hummus; it tends to be much creamier and smoother than chickpea hummus, with a whole lot less work. I'm putting lentils on the grocery list right now, but wish I could just skip straight to eating it!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bittersweet:Thank you Hannah, I love it too, and it is so easy to make. Mind you, chickpea hummus can be really smooth too, with some known tricks... Have a lovely week:)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...