torstai 18. elokuuta 2022

Helppo vihannespaistos

Tein herkullisen ja helppotekoisen vihannespaistoksen, ja sitä tehdessä myös kuvasin  tekoprosessista videon, joka ei kyllä ole mikään hyvä video sillä yhdellä  kädellä pidin puhelinta ja yritin kuvata, ja toisella  kädellä kokkasin, aika alkeellista touhua siis🤣 

Yritin ladata videon, tai 2 yhdistettyä videota tähän postaukseen, mutta se ei onnistunut,  joten oli pakko ladata se tänne YouTube-videona, joka tuli pienenä tähän postaukseen, koska en onnistunut  kännykällä saamaan siitä leveämmän kokoista,  mikä onnistuu tietokoneella. 

Helppo vihannespaistos
  • erilaisia kasviksia  pilkottuna (minulla oli sipulia, porkkanaa,  kesäkurpitsaa, vihreää chiliä (ilman siemeniä)sekä kirsikkatomaatteja
  • 2 rkl oliiviöljyä 
  • suolaa maun mukaan
  • erilaisia  mausteita kuten mustapippuria, paprikaa, yrttimaustetta ym. 
  • 3 kananmunaa
  • 300 gr raejuustoa 
  • 3-4 rkl vehnäjauhoa
  • tilkka vettä
Aloitin käsittelemällä kasvikset: raastoin ison kesäkurpitsan karkeaksi raasteeksi, josta puristin pois liiat nesteet. Pilkoin sipulin, vihreän chilin ja kirsikkatomaatit. Raastoin myös porkkanan. Lämmitin 1 rkl oliiviöljyä pannulla,  ja freesasin siinä vihanneksia, kunnes ne olivat pehmentyneet.

Vispasin kananmunat,  raejuuston, jauhon  ja mausteet tasaiseksi seokseksi, jota ohensin  hieman vesitilkalla.Kuten mainitsen tuolla  videolla, raejuuston avulla paistoksesta tulee  tosi hyvää, mutta siihen voi myös lisätä muuta juustoa. 

Jäähtyneet kasvikset  ja muna-raejuustoseos yhdistetään, ja kaadetaan  oliiviöljyllä voideltuun  uunivuokaan. Minulla ei ole vielä uunia(joka hajosi..) joten tein tämän hellalla, kaksipuolisessa pannussani, mutta alkuviikolla tein saman paistoksen tuttavan uunissa(josta unohdin ottaa kuvan...)ja se paistui 180 asteessa  hiemsn yli puoli  tuntia, kunnes paistoksen  pinta oli saanut kauniisti väriä.

4 kommenttia:

  1. Så gott och roligt att höra dig prata. Ha en fin dag!

    VastaaPoista
  2. Tack Katarina, det var nog gott, trots att man inte ser det när bilden är så dålig. Ha en fin veckoslut 💐

    VastaaPoista
  3. Nyt oli virhe tulla tänne lukemaan postaustasi. Minulla on ihan hirmuinen nälkä nimittäin :)
    Niin hyvältä näyttää tuo sinun tekemä ruokasi. Herkullista viikonloppua sinulle Jael <3

    VastaaPoista
  4. Tämä vaikuttaa kivan helpolta reseptiltä. Kokeilen heti ensiviikolla :)

    Oikein ihanaa viikonlopun jatkoa sinulle Jael <3

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...