torstai 15. joulukuuta 2022

Sitruunamarmelaadi

Tähän aikaan vuodesta innostun aina valmistamaan sitrushilloja, yleensä sekoittamalla eri sitruslajikkeita🍋🍊. Teen yleensä sellaisia sitrushilloja, joiden rakenne on kiinteän hyytelömäistä, vähän kuin marmelaadi. Tällä kertaa käytin pelkästään sitruunoita, ja olen kehittänyt itselleni  ohjeen, jolla saan toivotun lopputuloksen, helposti. Tämän sitruunamarmelaadin ehtii vielä valmistaa ennen joulua, ja kauniissa purkissa sitruunamarmelaadi on herkullinen joululahja 🍋. 

Sitruunamarmelaadi/hillo
 • 6 sitruunaa
 • 3 dl sokeria
Tekotapa vaatii hieman työtä, mutta ei liikaa sellaista. Tein tämän niin että poistin sitruunoista kuoret(myös valkoisen kerroksen) minkä jälkeen sitruunat leikataan palasiksi, ja laitetaan kattilaan: kaikki hedelmäliha, mehu sekä sitruunan siemenet. Siemenet sisältävät pektiiniä, joten ne ovat tässä tärkeitä. Sitruunaseoksen annetaan kiehahtaa, minkä jälkeen se saa poreilla liedellä matalalla lämpötilalla, noin 20 minuutin ajan, tai kunnes hedelmäliha täysin pehmeää. 

Tämän jälkeen seos saa jäähtyä, minkä jälkeen seos kaadetaan siivilään. Hedelmälihasta  puristetaan siivilän avulla kaikki neste sekä hedelmälihasta irronnut sose samaan kattilaan missä sitruunat, mehu ja siemenet keitettiin. Kattilaa ei huuhdella välillä. 

Minulle tuli 6 sitruunasta hieman vajaa 4 desiä sitruunaista sosetta+mehua🍋

Tämän jälkeen lisätään sokeri, ja keitin marmelaadihilloa 12 minuutin ajan, keskikorkealla lämmöllä, aina välillä sekoittaen.Seos alkoi muuttua paksummaksi 12 minuutin jälkeen, joten otin kattilan pois hellalta. 

Marmelaadihillo jähmettyy aika nopeasti, joten hillopurkit kannattaaa sterilisoida ennen hillon keittämistä. Minulle tuli tästä melkein täysinäinen iso purkki, eli määrän pitäisi riittää kahdelle pienemmälle purkille. 
Tästä ei tullut liian makeaa, ja marmelaadihillossa tuntuu hieman sitruunan hapokkuutta. 

12 kommenttia:

 1. Ihanan kirpsakan näköistä marmelaadia! Tykkään sitruunan mausta tosi paljon ja tämä olisi varmasti hyvää sunnuntai-aamun paahtoleivällä. Käytitkö tavallista sokeria vai hillosokeria? En tiennytkään, että siemenissä on pektiiniä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena, tosi hyvää onkin, etenkin jos pitää sitruunan kirpsakasta mausta🍋Ihan tavallista sokeria käytin, ei täällä edes ole hillosokeria. Ja kyllä, sitrusten siemenet täynnä pektiiniä, eikä niistä tule mitään sivumakua

   Poista
 2. Voi miten herkulta tuo marmeladi näyttääkään. Alkoi heti tekemään mieli paahtoleipää ja marmeladia.
  Mukavaa loppuviikkoa sinulle Jael <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outi:Kiitos❤️Tämä onkin tosi hyvää, ja sitruunainen maku ihana🍋Oikein ihanaa loppuviikkoa sinullekin. Outi❤️

   Poista
 3. Mä tykkään aivan tajuttomasti sitruunasta varsinkin marmeladeissa. Tämä oli niin helppo ohje, että pistän kokeiluun :) Kiitos Jael taas kerran <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta:samoin minå, ja muistakin sitruksista🍊🍋Ole hyvä vaan, ja kerto sitten miten onnistui jos teet tätä🍋🍋

   Poista
 4. Rauhallista ja omannäköistä joulun aikaa <3

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...