Leivoin gluteenittomia pikkuleipiä, josta tuli todella herkulliset. Nämä pikkuleivät ovat sekä gluteenittomia että vegaanisia. Pikkuleipien saajan mukaan nämä olivat superhyviä.
Kauraiset mantelikookospikkuleivät
- 2 dl kaurahiutaleita
- 3/4 dl kookoshiutaleita
- 1 dl mantelijauhoa
- 1 hyvin kypsä banaani
- 1 tl piparimaustetta
- hieman vaniljauutetta
- ripaus pomeranssia (voi jättää pois)
- ripaus suolaa
- 3/4 dl tummaa sokeria
- 3/4 dl kookosöljyä
|
Menossa kohta uuniin |
Pikkuleipien valmistus on tosi helppoa: kuivat ainekset sekoitetaan keskenään, minkä jälkeen lisätään soseutettu banaani sekä kookosöljy. Seos saa levätä ja hieman jähmettyä jääkaapissa, noin 15 minuutin ajan, ennen uuniin menoa . Otin lusikalla taikinaa, niin että per pikkuleipä taikinaa oli lusikallinen. Painoin pintaa tasaisemmaksi haarukalla. Pikkuleivät paistuivat 175 C lämmössä, noin 12 minuutin ajan (uunista riippuen). Uunin jälkeen pikkuleivät ovat helposti hajoavia, joten pikkuleipien annetaan kunnolla jähmettyä huoneen lämmössä, ja sen jälkeen vielä jääkaapissa.
Olipa hyvää😋 Helpot ja herkulliset pikkuleivät ehtii hyvin leipoa ennen joulua🎄
Så goda smaker!
VastaaPoistaAi miten ihanan näköisiä pikkuleipiä. Reseptikin on juuri sellainen kuin haluan, eli mukavan helppo. Taidanpa heti ensi viikonloppuna testata tätä reseptiäsi :D Kiitos taas kerran ihanasta ideasta <3
VastaaPoista