Quinoa on sellainen suhtkoht uusi tuttavuus, jota käytän melkein viikottain.Tutustuin quinoaan ensi kerran ollessani Perussa keväällä 2005, ja sen jälkeen se onkin melkein kokonaan korvannut riisin keittiössäni.Pidän varsinkin quinoan kivasta, hampaissa tuntuvasta rakenteesta. Yleensä käytän vaaleaa quinoaa, huomasin sen kypsyvän nopeammin kuin punainen tai musta quinoa. Tällä kertaa tein quinoalla täytettyjä punaisia paprikoita.
Quinoalla täytetyt paprikat punaisessa kastikkeessa
- 4 punaista paprikaa
- 2½ dl quinoaa
- 4 dl vettä quinoaa varten
- sipulia, sieniä, vihanneksia valinnan mukaan
- suolaa, pippuria,½ tl paprikajauhetta
- ruokalusikallinen pilkottua persiljaa
- 2 rkl öljyä
Kastikkeeseen
- pari isoa tomaattia tai purkki tomaattimurskaa
- paprikoiden yläosa leikattuna paloiksi
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 sipuli
- 2 tl sokeria
- 1 rkl öljyä
- suolaa, pippuria
- 2 rkl tiivistettyä tomaattisosetta
Leikkaa paprikoista yläosa pois ja puhdista paprikat siemenistä ja valkoisista osista. Lämmitä 2 rkl öljyä kattilassa ja lisää pilkottu sipuli, paista jonkun aikaa ja lisää muut vihannekset (itse käytin sipulia ja sieniä sekä persiljaa) lisää sen jälkeen huuhdeltu quinoa (quinoassa voi olla saponiinia, joten on parasta aina huuhdella sitä ennen käyttöä) ja sekoita kattilan ainekset keskenään.Lisää vesi ja mausteet, anna kiehua kiehumispisteeseen, alenna lämpöä, peitä kattila kannella ja anna kypsyä alhaisella lämmöllä 15 minuuttia.Lisää lopussa hienoksi pilkottu persilja.
Valmista kastike: laita paprikan yläosista säästyneet palat, tomaattimurska, öljy, sokeri, tomaattisose, valkosipuli, sipuli sekä suola, pippuri yleiskoneeseen ja hienonna jonkun verran, ei kuitenkaan niin että kastike olisi sileätä. Kun quinoa on valmista, täytä paprikat niillä, aseta ne uuniastiaan ja kaada kastike astiaan.Peitä astia kannella tai foliopaperilla ja anna kypsyä 180 C asteessa 40 minuuttia. Ota folio/kansi pois ja kypsytä vielä 10 minuuttia. Tarjoile lämpimänä. Quinoaan tulevat vihannekset voivat olla mitä vain;itse laitoin sipulia ,sieniä ja persiljaa.
Rakastan täytettyjä paprikoita.
VastaaPoistaIhanat täytetyt paprikat. Niitä pitääkin tehdä, täällä on joko riisi tai ohra quinon asemasta
VastaaPoistaHannele: ne ovatkin hyviä:-)
VastaaPoistaArleena: Oletko kokeillut quinoaa, sitähän saa Suomestakin ihan mukavasti.
Kokeilin tätä reseptiä ja oli todella hyvää!!!
VastaaPoistaAllu: kiva kuulla että pidit tästä;mielestäni quinoa sopii hyvin täytteeksi:-)
VastaaPoista