perjantai 6. helmikuuta 2009

Vihreä salaatti jugurttisella sitruskastikkeella

Tänään on taas tosi lämmintä, vaikka eilen luvattiin viilenevää ilmaa. Lämpimän ilman takia teki mieli vaan jotain kevyttä salaattia, ja tein tällaisen salaatin,missä eri ainesten maut olivat sopusoinnusssa toistensa kanssa.

Vihreää salaattia jugurttisella sitruskastikkeella

1 kerä jäävuorisalaattia

2 mandariinia

½ appelsiinin mehu

1 tl hunajaa

2 dl maustamatonta jugurttia

1 rkl auringonkukan siemeniä

auringonkukan versoja

parmesaanilastuja

suolaa, mustapippuria

hyppysellinen chilihiutaleista

Revi salaatti paloiksi, jaa mandariinit lohkoiksi ja yritä poistaa hedelmäkalvo ja mahdolliset siemenet.

Valmista kastike: sekoita jugurtti, appelsiinimehu, hunaja, suola, pippuri, chilihiutaleet.

Rakenna salaatti: aseta salaatinsuikaleet lautaselle/vadille.Lisää auringonkukan versot ja mandariinin palaset.Ripottele päälle auringonkukan siemeniä ja parmesaanilastuja. Tarjoa salaatti kastikkeen kanssa.

14 kommenttia:

  1. Ihanan raikkaan näköinen salaatti! Olisi sittenkin pitänyt tehdä myös itselleni salaattia, kun miehelle tein pekonisen salaatin. Olisi tuolla kyllä vielä aineita jäljellä... Tai sitten tyydyn syömään eilistä ananas-porkkanaraastetta.;)

    VastaaPoista
  2. mä ostin kaupasta viime viikon lopulla auringonkukan ituja ja ne olivatkin pilallisia:( harmitti vietävästi... En kuitenkaan sitten ehtinyt viedä niitä takaisin kun tuli viikonloppukin ja kaikkea. Ensi kerralla täytyy katsoa tarkemmin - vaikka ei nuokaan päällepäin pahalle näyttäneet, sen huomasi vasta kun laatikon avasi. Keskellä oli toisiinsa liimaantuneena niitä ituja. Maku oli kitkerä. Sääli..

    VastaaPoista
  3. Kmsu:kiitos! Oli tosiaankin raikkaan makuinen salaatti.Kastike sopi tosi hyvin siihen.

    Nelle: Voihan harmi, kyllä muakin olisi tuollainen tosiaankin harmittanut;auringonkukan idut ovat tosi hyviä tuoreena.

    VastaaPoista
  4. Aivan super ihanan raikkaan näköinen salaatti, todellakin!
    Mä rakastan salaatteja. Voikun voisin tuosta ruudun läpi syödä!!

    Hyvää viikonloppua Yaelian! :)

    VastaaPoista
  5. MaaMaa: kiitos:-)Olikin ihanan raikas ja jäi vielä huomiseksikin...Teille samoin oikein hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  6. jeps. tuoreena ovat tosi namm. Samoin vesikrassit - herneenversiosta en välitä. Niihin on tullut raja vastaan, luulen :)

    VastaaPoista
  7. Tuo naytti maukkaalta!

    Minun herkkusalaattini oli Israelissa tehty vain vihreasta salaatista, sipulista, sitruunanmehusta, oliivioljysta, suolasta ja pippurista. Yksinkertaista ja namia!

    VastaaPoista
  8. Voi miten ihanan näköinen salaatti! Varmaan mukavan kevytkin. Tahtoisin tätä nyt heti... :-)

    VastaaPoista
  9. Great timing Yaelin! Apparently this weekend, Sydney will be the hottest place on earth. A delicious salad like this is certainly called for :)

    VastaaPoista
  10. Miten ihanan näköinen, tuli ihan vesi kielelle. Taikasana mulle on "sitrus" (juuston ja kerman ohella :D) ja ruuat, joissa jotain sitrusta on on lähes poikkeuksetta ihania. Tätä on pakko kokeilla!

    VastaaPoista
  11. Onpa tosiaan raikkaan näköinen salaatti! Mä tein kans tänään raikkaan lohisalaatin, tosi simppelin sellaisen ja hyvää oli.

    VastaaPoista
  12. Nelle:kasvatin kerran niitä herneenversoja ja mä kyllä tykkäsin..

    Tuula: sellainen salaatti onkin hyvää!

    Hippu: Kiitos:-)

    Lorraine: Thanks! Hopefully you don't have to suffer too much from the heat.Btw, here it is abnormally warm as well....

    Mamae: mäkin tykkään kaikesta melkein missä on sitrusta:-)

    Sari: kiitos:-) Lohisalaatti ei voikaan olla muuta kuin hyvää....

    VastaaPoista
  13. Jogurttikastikkeen tein vaihteeksi tänään kohta syötävään salaattiin.

    VastaaPoista
  14. Arleena, jugurtista saa hyvän ja kevyen salaattikastikevaihtoehdon:-)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...