maanantai 23. helmikuuta 2009

Parsakaalia, vihreitä papuja ja sokeriherneitä seesamikastikkeella

Tein salaattia parsakaalista, vihreistä pavuista sekä sokeriherneistä (tosin tässä käytin Mange Tout-herneitä, jotka ovat hieman vähemmän makeita, mutta siis tässä käytetään sellaisia herneitä ,joista syödään kaikki) Resepti on Yotam Ottoglenghin, joka on Lontoossa sijaitsevien Ottolenghi-ravintoloiden omistaja. Yotam Ottolenghiltä on ilmestynyt keittokirja , jonka mielelläni omistaisin……ehkä sitten joskus… Reseptiä jouduin hieman muuttelemaan:siinä piti olla tuoretta korianteria, jota unohdin ostaa, ja käytin sen sijaan persiljaa.Tuore korianteri olisi ehdottomasti sopinut paremmin,mutta tämä oli hyvää myös persiljan kanssa. Tämä ruoka sopii hyvin lisäkkeeksi tai alkupalaksi.
Broccolia, vihreitä papuja ja sokeriherneitä seesamikastikkeella
  • noin 300 gr parsakaalia
  • 200 gr vihreitä papuja
  • 200 gr sokeriherneitä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 3 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
  • 1 rkl nigellansiemeniä
  • hyppysellinen suolaa
  • muutama rkl hienonnettua tuoretta korianteria (tai persiljaa)
Valmista ensin kastike:
  • ½ dl tahiniseesamitahnaa
  • !½ dl vettä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ rkl Tamari soijakastiketta (käytin tamaria, mutta tavallinenkin soijakastike käy tähän)
  • ½ rkl hunajaa
  • 3/4 rkl omenaviinietikkaa
  • ripaus suolaa
Sekoita kaikki ainekset hyvin tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
Itse käytin tuoreita kasviksia, mutta pakastetut käyvät myös hyvin tähän. Jos käytät tuoreita, kuori parsakaalien varsiosa,ja leikkaa ne ohuiksi ja pitkiksi.Jaa myös kukinnot pienemmiksi. Leikkaa papujen ja herneiden päät pois.Jos käytät pakastettuja kasviksia, tämä vaihe jääkin pois.
BroccoliKiehauta vettä kattilassa, ja keitä ensin pavut noin 5 minuuttia,niin että ne edelleenkin ovat rapeita. Ota pavut kattilasta siivilän avulla, huuhdo kylmässä vedessä ja laita kulhoon.Laita nyt herneet veteen ja keitä pari minuuuttia, huuhtele ja lisää ne papujen joukkoon. Keitä lopuksi parsakaalin palaset, noin 3 minuuttia, ei sen enempää.Lisää kulhoon. Lisää öljy ja sekoita kasvisten joukkoon.Sekoita suurin osa siemenistä ja korianteri (persilja) kasvisten joukkoon.Lisää myös hieman suolaa.
Rakenna annos: Aseta kasvikset tarjoilulautaselle, ripottele päälle loput siemenet ja laita runsaasti kastiketta kasvisten päälle.
Tämä oli hyvää:kastike oli ihanaa ja sopi loistavasti kasvisten kanssa. Huomaa, että kasvikset kaikki oli keitetty niin, että ne olivat al Dente eli tuntuivat hampaissa .

11 kommenttia:

  1. Ihanan raikkaan vihreää! Jostain syystä näin kevätauringon paistaessa alkaa kauheasti tekemään aina mieli kaikkea kevyttä kasvispitoista ruokaa.:)

    VastaaPoista
  2. Kmsu:kiitos! Juu muistan, Suomessa aina tekikin juuri kevään kynnyksella syödä kevyemmin.

    VastaaPoista
  3. Samaa mieltä - kun päivät alkavat muuttua valoisammaksi, muuttuu lautasen sisältökin kummasti vihreämmäksi. Kai sitä jo alitajuisesti varautuu tulevaan bikinikauteen :-)

    Hyvän näköinen annos, taas kerran.

    VastaaPoista
  4. Käyn täällä aina välillä kuolaamassa ihanien kokkaustesi perään. ;)
    Meikäläinen syö useimmiten kaupan valmisruokia tai poikkeaa pikaruokalaan pizzalle tai hampurilaiselle. Ei sitä yksin halua tehdä mitään. Ainakaan toistaiseksi. Kissalle kelpaa pussitettu mössö ja koiralle kaupan valmislihapullat. :)

    VastaaPoista
  5. Kittyfane: kiitos!huomasinkin juuri,että 2 postausta peräkkäin oli vihreänvärisistä ruuista;-)

    Marja-Leena: Kiitos! Mä en ole koskaan erityisemmin tykännyt valmisruuista,ja niissä on yleensä niin paljon lisäaineita, että mieluummin teen itse, vaikka yksin olenkin. Ehkä sitten joku päivä taas haluat tehdä taas itse..Tiedän että on vaikeaa kun on tottunut tekemään toisellekin ja sitten jää yksin.

    VastaaPoista
  6. Lovely flavours and such a gorgeously vibrant green Yaelin. You make healthy food look so delicious :)

    VastaaPoista
  7. Looks so fresh and healthy... I could sure go for some of this right about now! I've been eating way too many sweets (shocking, right?) ;)

    VastaaPoista
  8. Nigella:Thanks! We have an abundance of fresh produce here:-)

    Hannah: Thanks!But your sweets too are on the healthy side;-)

    VastaaPoista
  9. Oi miten ihanan näköistä! Sopinee lisäkkeeksi moneen? Tämmöistä pitäisi yrittää tehdä.

    VastaaPoista
  10. Nemo:varmaankin sopii hyvin lisäkkeeksi, oli tosi hyvää!

    VastaaPoista
  11. No nyt tätä on kokeiltu. Olipa hyvää, tykästyttiin koko perhe. Nigellansiemeniä ei ollut, enkä edes tiedä mitä ne ovat, jäinköhän paljosta paitsi?

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...