tiistai 3. helmikuuta 2009

Kaktuksista…….

Aivan lähellä kotiani on kaktuspuisto,jossa on satoja eri kaktuksia. Kaktuspuisto on auki päivisin ja sinne on vapaa pääsy. Monta kertaa olen ajatellut mennä sinne kuvaamaan kaktuksia,mutta vasta nyt sain sen aikaiseksi. En ole mitenkään erikoisesti kiinnostunut kaktuksista, mutta kaktukset tässä puistossa ovat aika vaikuttavia ja kiinnostavia.

Puistossa on myös paljon kierrätystaidetta,kuten tämä kaunis riikinkukko .Siellä myös kasvatetaan pikku kaktuksia,jotka sitten jossain vaiheessa pääsevät puistoon, ja siellä on myös pieni lintutalo, jossa värikkäitä lintuja.

 

Aenium Arboreum                                       Agave Victoria Regina

Aloe Aristata                                                  Cleistocactus Candelilla

Echinocactus grusonii                                       Ferocactus wizlizenii

  

Kukkivia kaktuksia                   puumaisia kaktuksia

kierrätystaidetta…..                                                      kukkiva aloekaktus

 

Iso puumainen kaktus                  Tephorocactus articulates

Opuntia eli Prickly Pear(en tiedä nimeä suomeksi)

Kierrellessäni puistossa etsin agavekaktusta,josta tehdään agavesiirappia sekä tequilaa, mutta ylläoleva Agave Victoria Regina tuskin on se kaktus,mistä niitä tehdään. Etsin myös Aloe Vera-kaktusta;mutta sen sijaan siellä oli monta erilaista Aloe-sukuun kuuluvaa kaktusta, Aloe Veraa sen sijaan ei ollut.Kai he ovat miettineet, että ihmiset tulisivat sinne katkaisemaan niitä lehtiä, jos siellä sellainen olisi.Täytyy myöntää, että se kävi mullakin mielessä,kun siellä kiersin……Viimeisessä kaktuskuvassa oleva Opuntia kasvaa täällä useassa paikassa, ja sen hedelmät ovat täällä suosittuja.Hedelmää kutsutaan täällä nimellä Sabra.Opuntia on alunperin kotoisinMeksikosta, mutta sitä tavataan runsaanlaisesti Lähi Idässä ja Sisiliassa, esimerkiksi. Täällä myytävät hedelmät ovat yleensä keltaisia ja vihreitä, kun taas Perussa söin ja näin upean violettisia ja punaisia Opuntian hedelmiä.

Päivän vihreä smoothie koostui tällä kertaa persiljasta, pinaatista, varsiselleristä, vihreästä omenasta (Granny Smith) inkivääristä ,appelsiinista ja lusikallisesta granaattiomenan siemeniä.Boosterina oli jauhettuja pellavansiemeniä, 1 kapselin sisältö merilevää (kelp), 1 kapselin sisältö asidofilus bakteereja. Lisäsin myös aivan vähän sokeritonta omenamehutiivistettä.

kuvat suurentuvat klikkaamalla

21 kommenttia:

  1. Miten IHANIA kaktuksia! Olen kaktusfriikki, ja niita parvekkeellani on paljon:) Helppohoitoisia ainakin.

    VastaaPoista
  2. Ebrufin: tuo puisto onkin aivan kaktusfriikin unelma!

    VastaaPoista
  3. Ihania kuvia puistosta! Katsoin kerran tunnin ohjelman kaktuksista, se oli ihan äärettömän mielenkiintoinen. Enpä olisi ikinä uskonut sellaista katsovani ja vielä niin suurella mielenkiinnolla. hih!

    VastaaPoista
  4. Voi miten paljon kivoja kuvia näytät, olen aina tykännyt kaktuksista,kerran minulla oli 48 erilaista ikkunalaudallani.

    VastaaPoista
  5. Tuo juoma on houkutteleva! Kaktuspuisto varmaan oli mielenkiintoinen paikka, mutta itse kaktuksia olen aina vieroksunut kotona. Miten kukaan voi pitää piikikkäistä ja varottavista kasveista? Näköjään aika moni kerää niitä.

    VastaaPoista
  6. Komeita on kaktukset, lumoava paikka!

    Vihreä juoma näyttää erittäin terveelliseltä, kiehtoisi tehdä, mutta aineksia puuttu tälläkin kertaa.

    VastaaPoista
  7. Olipa mielenkiintoinen postaus kaktuksista! En mäkään ole suuremmin kaktuksia fanittanut, mutta nyt katselen niitä ihan eri silmin :-) Ajatella, että niitä varten on olemassa ihan oma puisto!

    Juoma on todella houkuttelevan näköinen ja varmasti myös tosi terveellinen.

    VastaaPoista
  8. Vau mitä kaktuksia! Tosi upean näköisiä! Tuolla puistossa kelpaa maleksia noita ihaillen!

    VastaaPoista
  9. Voi kun paljon ihania kaktuksia, tykkäsin siitä kolmannen kuvan öö Reginako se oli eniten, siinä ei näkynyt piikkejä ;)

    VastaaPoista
  10. Oikun mukavia kaktuskuvia. Luulin jo. että olit tehnyt kaktuksesta puistoretken päätteeksi juomaa, kun oli niin kauniin vihreää :D Mä keräilin pikkutyttönä kaktuksia ja ne elelivätkin mukavasti hieman huolimattomassakin hoidossa.

    VastaaPoista
  11. Hienoja kaktuksia! Tajusin tassa samalla etta kaktukset olisivat meille parhaimmat kukat tanne. Voisi huoletta (?) jattaa muutamaksi kuukaudeksi tanne lomien ajaksi. Taytyykin miettia asiaa.

    VastaaPoista
  12. Susadim: tuolla kaktuspuistossa on ihan mielenkiintoista joskus käydä niitä katsomassa.Itse asiassa ne näkyy muutenkin, kun puiston yksi puoli on isolle kadulle päin, ja lasiseinän kautta osa kaktuksista näkyy silloinkin ,kun puisto on kiinni.

    Hannele: ohoh, taidat sinäkin olla kaktusfriikki!

    Katriina: Pidän noista vihreistä juomista. Kaktuksia en minäkään ole koskaan pitänyt kotona, mutta Aloe veran kyllä mieluusti ottaisin; se ei ole niin piikikäs ja siitä on hyötyä kotonakin.Tunnen pari kaktusfriikkiä ,jotka on hulluna kaktuksiin vaikka piikikkäitä ovatkin.

    Sooloilija: puisto on tosiaankin ihana, pidän niistä kierrätysteoksista ja lintutalossa on kauniin värisiä lintuja, joita on kiva katsella.Noita juomia voi muunnella helposti,esim. kurkku, selleri, persilja, minttu ja sellaiset yhdistettynä hedelmiin on ihan hyvä yhdistelmä.Kurkku varsinkin on tosi hyvä pohja noihin juomiin.

    Hippu: tuo puisto on ollut olemassa 80-luvulta lähtien ja ymmärsin,että joku pariskunta aikoinaan on sitä varten lahjoittanut suuren kaktuskokoelmansa.

    MaaMaa: tuo puisto tosiaankin on kiva paikka aina joskus ,ja hyvä paikka näyttää vieraille:-)

    Marjut: sä taidat tarkoittaa tuota Aloe Victoria Reginaa, siinä on piikikkäitä tai teräviä ne reunat vaan.Itse asiassa katkaisin jostain aloesta pienen pätkän kun paloin uteliaisuudesta kokeilla, jos ne olisi aloe veran tapaisia.Ja siitäkin aloesta tuli sellaista hyytelömäistä nestettä.

    Rossana: Hih,itse asiassa jos olisin ollut röyhkeä (en kehdannut..)olisin voinut siitä viimeisen kuvan prickly pearista napsia hedelmän, ja laittaa se siihen juomaan....;-)

    Pikkujutut: Kaktukset taitaa olla helppohoitoisia ja hyviä siinä mielessä,kun niitä ei niin usein tarvitse kastella.Joten hyvin taitaa teille sopiakin:-)

    VastaaPoista
  13. En minäkään mitenkään erityinen kaktusfanittaja ole, mutta tuollainen puisto olisi varmaan eksoottinen käyntikohde. Kivat kuvat!

    VastaaPoista
  14. Krisu: kiitos! Paremmalla kameralla olis varmaan saanut hyvät kuvat tuolta..

    VastaaPoista
  15. Mielenkiintoinen paikka! Kaktukset on kauniita katsella ulkona. Itsellä on muutama parvekkeella mutta en erityisemmin tykkää kun pitää varoa.
    Juoma sopi hyvin perään, näyttää ihan kaktusmehulta :) Ennen tekaisin noita usein, mutta tytär lähteissään vei koneen. Persiljasta ja selleristä tuli kyllä pahin mehu mitä voi.

    VastaaPoista
  16. Sirokko: kiva katsella niitä minustakin, vaikkein kotiin niitä ottaisi. Sellerin ja persiljan yhdistelmä maistuu itse asiassa ihan hyvälle, kun yhdistelee hedelmien kanssa.

    VastaaPoista
  17. Ihana paikka! Olen aina tykännyt kaktuksista. Yhteen aikaan minulla olikin niitä paljon. Hienon näköinen se riikinkukkokin.:)

    VastaaPoista
  18. Kmsu: kiitos! Itse tykkään niitä katella mutta kotiin en ottaisi muuta kuin Aloe Veran.

    VastaaPoista
  19. Kaktuspuistoon haluaisin päästä minäkin! :)
    Upeita kuvia.

    VastaaPoista
  20. Voi miten kaunis kaktuspuisto. Minä kiertelisin siellä melkein joka päivä ihastelemassa. Rakastan kukkia laidasta laitaan. Ja muita kasveja.

    VastaaPoista
  21. Arleena, tuo puisto on ihan lähellä,mutten ole siellä ollut kuin 3 kertaa.Kaktukset siellä ovat kyllä aika vaikuttavia!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...