maanantai 16. helmikuuta 2009

Mansikka-appelsiinismoothie ja punajuuritofupihvit

Nyt kun täällä on mansikoiden sesonkiaika, olen myös laittanut niitä pakastimeen. Täällä on pitkä mansikkasesonki: se kestää ainakin 3kuukautta ellei enemmänkin. Ja sesongin ulkopuolella ei oikeastaan ole pakastemansikoita, kuten esimerkiksi Suomessa. Mulla on sellainen jenkkijääkaappi, joka täällä on yleinen, eli iso jääkaappi-mutta pieni pakastinosa. Sinne ei kauheasti mansikoita mahdu, mutta jonkin verran ainakin. Pakastemansikat ovat ihania smoothieissa! Nyt tein tällaisen smoothien:

Mansikka-appelsiinismoothie

  • 1 dl pakastemansikoita
  • 1 appelsiini
  • 1 dl cashewmaitoa tai soija/kaura/ym. maitoa
  • ½ dl vettä
  • light mehutiivistettä teelusikallinen tai enemmän , maun mukaan

Kuori appelsiini,niin että myös valkoinen sisäinen kuoriosa on poistettu siitä.Jos appelsiinissä on siemeniä, poista ne. Jaa appelsiini kahtia ja laita se tehosekoittimeen yhdessä mansikoiden, cashew-tai muun maidon ja veden kanssa.Jos makeutta tarvitaan lisää, voit lisätä hieman light mehutiivistettä, kuten minä tein (mansikanmakuista) Sekoita sileäksi juomaksi ja nauti.Nam

Tein myös punajuuritofupihvejä. Käytin näihin etikkapunajuuria, ja valmiina niiden maku ei oikeastaan lainkaan tuntunut, mutta näistä tuli kivan rapeita naposteltavia.

Punajuuritofupihvit

  • 200 gr tofua
  • 1 dl etikkapunajuurta
  • 2 rkl jauhettua pellavansiementä
  • ½ dl kaurajauhoa(jauhoin kaurahiutaleet jauhoksi, tähän voi toki käyttää muitakin jauhoja)
  • suolaa, pippuria, kuivattua oreganoa
  • 1 rkl öljyä tofumassaan
  • ½ dl vetta
  • 2 rkl öljyä paistamiseen

Sekoita hienoksi tofu, punajuuri, yhdistä siihen jauhetut pellavansiemenet , kaurajauho (tai muu jauho), mausteet, öljy ja vesi. Anna massan seistä jonkun aikaa ja muotoile sitten öljytyin käsin pieniä pihvejä massasta, jotka laitat öljytyn leivinpaperin päälle uunipellille.Paista 180C asteessa 15-20 minuuttia, käännä pihvit ja paista vielä 10 minuuttia.Molempien puolien pintojen tulee olla rapeita.

15 kommenttia:

  1. Kiitos smoothie ohjeesta. Mulla on smoothiekone, mutta olen käyttänyt sitä vain kaksi kertaa...

    VastaaPoista
  2. Susadim:Smoothiet ovat herkullisia ja niin monipuolisia

    VastaaPoista
  3. Oih, smoothie on tosi hyvää. :) Tapaan tehdä sitä aina kesäisin aamupalaksi. Näin talvella se tapaa unohtumaan.

    VastaaPoista
  4. Egyptissäkin on nämä tapana. Suomessakin tein joka päivä, raejuustoa, rahkaa ja sitten mauksi mitä milloinkin.

    Nyt olen taas innostunut. Noihin on tosi kätevä lisätä myös vähän kaikkea terveellistä, siis jonkun hyvän maun lisäksi. Jos päivän kasvissaldo näyttää huonolta, niin saatan sekaan heittää esimerkiksi kesäkurpitsaa joka ei raakana juuri maistu miltään. Porkkana sopii myös moniin sekoituksiin ja avokadosta saa sitä hyvää rasvaa. Leseitä myös yleensä sekoitan joukkoon, silloin laitan seoksen vielä takaisin jääkaappiin että leseet pehmenevät kunnolla.

    VastaaPoista
  5. nu blir jag hungrig igen....att läsa din blogg när man är hungrig är som att gå och handla när man är hungrig.
    får nog gå och laga lite istället! muffinsarna blev goda. men lite platta.
    tack för all inspiration!

    VastaaPoista
  6. Mimmu:Smoothiet on hyviä ympäri vuoden:-)

    Johki:Mä yleensä laitan vihanneksista mun päivittäisen smoothien, yleensä pinaattipohja ja sitten selleriä, inkivääriä, vaikka persiljaa tai minttua, ja jotain hedelmää.Ja boosteriksi sitten joskus merilevää, pellavansiementä, ja sen sellaista. Avocado tekeekin smoothiesta kivan kermaisen.Mutta joskus tekee mieli tehdä ihan marjoista ja ilman vihanneksia.

    VastaaPoista
  7. Smoothie saatiin eilen, noita pihvejä pitää kokeilla.

    VastaaPoista
  8. Sara:Tack:-) Om du vill kan jag skriva dig muffinsrecepten på svenska.Kanske lämnade du någonting bort av recepten...

    VastaaPoista
  9. batata,
    apelsin skal och juice,
    linfrö,
    vatten
    mjöl
    bakpulver
    och baking soda hur det nu heter på svenska :)
    socker
    och
    olja,

    det var väl allt eller hur?

    VastaaPoista
  10. Sara: du tycks ha allt ok med recepten. Linfrö skall vara malet, men man kan lämna det bort.De faktiskt plattar sig litet efter bakning, men mina vad mycket goda.satt ganska mycket rivet apelsinskal i degen.

    VastaaPoista
  11. varmaan hyvaa tuo sinun juomasi. en olekkaan kokeillut mansikka ja appelsiinia yhdessa. taalla turkissakin alkaa mansikka-aika. ostin jo viime viikolla ekat mansikat. meilla on myös sellainen jenkkikaappi,jossa pieni pakastinosa.yleensa se on minulla taynna leipaa.

    VastaaPoista
  12. Yritin muuten eilen niitä sun bataattimuffineja. Tosin käytin kananmunaa - yritys hyvä kymmenen, mutta ilmeisesti meidän uuni/kaasuntulo vaatii jotain säätöä, koska 200 asteessa lopputulos oli se, että pohja täysin palanut ja päältä edelleen raaka. Sainkin vähän jo neuvoja mikä voi olla vikana.

    Tähän asti olen toki ruokaa uunissa laittanut paljonkin ja kakunkin leiponut (uuni on aika uusi), mutta on onnistunut ihan hyvin 150-175C lämpötiloissa.

    Toivottavasti parempi onni seuraavalla kerralla.

    VastaaPoista
  13. Hannele: smoothiet ovat hyviä!

    Sateenkaari:ihan hyvä tuo appelsiini-mansikkayhdistelmä!

    Johki: mä en osaa sanoa mitään kaasu uunista, mulla on suhtkoht uusi sähköuuni kiertoilmalla.Mun muffineista tuli hyviä (tein 2 kertaa) niiden koostumus on sellainen mehevä, koska niissä on paljon bataattia. Ne kohosi hyvin uunissa ja sitten jonkun verran läsähti uunin jälkeen ,mutta maku ja koostumus mulla oli ihana.

    VastaaPoista
  14. Mansikkasmoothieta pitää kokeilla huomenna on juuri appelsiinit parhaimmillaan kaupoissa ja mansikoita pakasteessa.

    Punajuuripihvejä ajattelin ensin tehdä tänään, kun kaappeja tyhjentelin ja siellä oli parikin purkinpohjallista punajuuria. Niitä pitää myös tehdä. Tofua en ole koskaan käyttänyt, pitäisi kokeilla nyt.

    VastaaPoista
  15. Arleena: Yhdistelmä oli hyvää;tosin mansikat oli aika mauttomia joten lisäsin hieman light mansikkamehutiivistettä joukkoon. Punajuuripihvit ovatkin hyviä. Tofua käytän useinkin;monipuolinen ruoka aines.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...