torstai 30. lokakuuta 2008

Elävän ruuan vadelmatorttu

Kyökkipiika Kati toivoi kommentissaan jotain elävän ruuan reseptiä, ja koska minulla sopivasti sattui olemaan kuvakin sellaisesta, laitan sen nyt tänne.Tämän vadelmatortun tein kesällä Suomessa käydessäni, mutta olen tehnyt tätä pari kertaa ja se on hyvää.

Elävän ruuan vadelmatorttu
2 dl saksanpähkinöitä
2 dl kultaisia rusinoita
2 dl kookosraastetta
ripaus suolaa
vaniljaa
pussi pakastevadelmia(käytin Lidlin)
1 dl kylmäpuristettua kookosöljyä (ostin Ruohonjuuresta)
1 ½ dl agave siirappia (samoin Ruohonjuuresta, voi käyttää myös hunajaa )
2 dl paahtamattomia cashew pähkinöitä
vajaa tl agar agaria


Tässä pitää tehdä hieman esivalmisteluja: laita cashew pähkinät likoamaan veteen ja anna niiden liota vähintään 4-5 tuntia (liottamalla pähkinöitä niistä tulee helpommin sulavia ja tässä tapauksessa myös helpompia käyttää) Hienonna ja siivilöi vadelmat.
Valmista ensin pohja, sekoita saksanpähkinät, kookosraaste, kultaiset rusinat, ripaus suolaa ja vanilja yleiskoneessa, kunnes ne ovat hienontuneet massaksi.Painele massa kakkuvuokaan, josta pohja lähtee irti tai silikoniseen vuokaan.Paista 20 min. 100C asteessa, uunin ovi hieman raollaan. Laita pohja jääkaappiin pariksi tunniksi.

Kun olet liottanut pähkinät ,huuhtele ne hyvin ja laita ne tehosekoittimeen tai yleiskoneeseen, lisää agave siirappi tai hunaja, ja hienonna.Tarkoitus on hienontaa niin hyvin kuin voi, jotta seos olisi "smooth".Lisää kookosöljy sekä 2/3 osaa siivilöity vadelmasose ja hienonna lisää.Kaada massa pohjan päälle ja laita se vaikka pakastimeen pariksi tunniksi. Valmista sillävälin tortun ylin kerros, lämmitä loppu vadelmasose, jonka olet makeuttanut maun mukaan, ja lisää agar agar, ja hämmennä miedolla lämmöllä kunnes agar agar liukenee kunnolla. Voit lisätä tilkan vettä, jos sose liian paksua.

Anna jäähtyä ja laita se tortun päälle.Anna tortun vielä hyytyä lisää. Sen pitäisi olla sen verran hyytynyt , että sitä voi helposti leikata.

7 kommenttia:

  1. Kuulostaa tosi erikoiselta. Tiesin etta olet kasvissyoja, mutta olen kuitenkin yllattynyt. Vau! Kuulostaa ihananlta. :)

    VastaaPoista
  2. Toinenkin kasvissyöjä ilmoittautuu lukijaksi. Jonkun kommenttilootasta tänne klikkailin.

    Kiva kun perustit blogin!!

    VastaaPoista
  3. Ho! Excellent menu! Good food!
    Congratulations!!! Have a nice weekend.

    VastaaPoista
  4. Siis miten mä löysin tän sun blogin vasta nyt?! Mahtavaa :-D Tervetuloa.

    VastaaPoista
  5. Susa, tykkaan kokeilla kaikenlaista, ja raw food on yksi niista, niilla on hyvia juttuja, postaan viela lisaa jatkossa siita.
    Marita, kiva kun tanne loysit:)
    Hi David, thanks, I will visit your blog as well..
    Muuli, kiva kun loysit, taa katos on ihan uusi blogi...

    VastaaPoista
  6. Ihanan nakoista kakkua! Mielenkiintoisia resepteja tassa sun blogissa :)

    VastaaPoista
  7. Anna: kiitos, se maistuu myös tosi hyvältä vaikka se on erilainen kakku.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...