tiistai 6. tammikuuta 2009

Okarapihvit

Soijamaitoa kotona laittaessa syntyy sivutuotteena okaraa.Okara on siis soijapavuista jäävä massa, josta itse soijamaito on puristettu pois. Okaramassan tulee olla keitetty ennen käyttöä.Siitä voi tehdä pihvejä, sitä voi käyttää leivontaan ja sitä voi myös pakastaa.

OKARAPIHVIT

2 dl okaramassaa

1 dl kaurahiutaleita

2 rkl vehnäjauhoa

1 rkl pellavansiemenmurskaa

1 raastettua porkkana

1 silputtu punainen paprika

valkosipulia

paistettua sipulia

persiljaa

suolaa, pippuria, paprikaa, chilihiutaleita

Sekoita ainekset, muotoile siitä pihvejä, paista pannulla öljyssä/voissa molemmin puolin kunnes pihvit ovat saaneet väriä. Tarjoile esim.salaatin kanssa.

4 kommenttia:

  1. Mina teen myos kotona soijamaitoa sellaisella sahkokoneella ja sitten okarasta pihveja tai okara leipataikinan jatkoksi.

    VastaaPoista
  2. S, onko sullakin soijamaitokone? Mulla on ollut se puolitoista vuotta ja olen tosi tyytyväinen, ennen sitä meni aika paljon aikaa soijamaidon laittamiseen.

    VastaaPoista
  3. Joo, soijamaitokone on ollut jo monta vuotta. Luulen etta silla voi tehda myos kauramaitoa. oletko kokeillut?

    VastaaPoista
  4. S, vähän aikaa sitten pistin soijapapujen joukkoon kaurahiutaleita, mutta en ollut niitä liottanut.Kesken kaiken kone rupesi pitämään niin kamalaa ääntä, että pysäytin sen kesken.Kuulemma kokonaisista kaurajyvistä kai voisi tehdä maitoa.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...