perjantai 2. tammikuuta 2009

Bambin kanssa muita eläimiä katsomassa

Uusi vuosi alkoi täällä vähän kylmempänä,yöllä oli jo tosi kylmää ja sisällä oli melkein yhtä kylmää kuin ulkona:aamulla kun katsoin mittaria , näytti se sisälämpötilan olevan 12C! Laitoinkin lämmittimen päälle,mutta jo parin tunnin kuluttua oli ulkonakin vähän lämpimämpää. Aurinko paistoi ja ilma oli raikkaan viileää, kuin Suomessa alkukeväästä. Noin 20 minuutin kävelymatkan päässä kodistani on pikkuinen eläintarha, jossa on strutseja, erilaisia vesilintuja, vuohia, kanoja, pupuja ja marsuja. Vuohet, kanat, vesilinnut, ja strutsit ovat kaikki samassa isossa tilassa, joka on kaikkien ihmisten nähtävissä. Sen ympärillä on penkkejä, jossa voi istua ja tutkia eläinten puuhia.Puput ja marsut ovat erillisessä tilassa, mutta niitäkin voi ihan vapaasti ihailla. Eläintarha on arkisin auki ja pienestä pääsymaksusta pääsee paremmin tutustumaan eläimiin. Sisällä oli myös pari aasia,mutta niitä ei näkynyt ulospäin. Kaikista eniten pidän siellä pikku kileistä. Suuressa tilassa, missä eläimet ovat yhdessä, on 5 pikku kiliä, 3 mustaa, yksi harmaa ja yksi beigen värinen. Porttien sisäpuolella juoksenteli vapaana vielä 2 pikkuista valkoista kiliä ,jotka seurasivat hoitajaansa kuin koiranpennut. Pikku kilit ovat aivan hurmaavia, ja niiden leikkimistä on hauska seurata! Bambi innostui kovasti nähtyään häkkien ulkopuolella värikkään kanan ja olisi halunnut mielellään tehdä lähempää tuttavuutta..... Kuvasin aika paljon, mutta koiran vetäessä hihnan päässä kuvaaminen oli enemmän kuin hankalaa ja monet kuvat olivat aivan epäselviä. Sitäpaitsi kilit ja vuohet olivat kaikki väsähtäneitä tällä kertaa, joten en kovin hyviä kuvia heistä saanut. Ensi kerralla pitää mennä kuvaamaan sinne ilman koiraa, ja ehkä sellaiseen aikaan jolloin eläimet ovat vähän pirteämpiä.

10 kommenttia:

 1. Ihana tuo Bambin ja kanan kohtaaminen :D

  VastaaPoista
 2. Bambi varmaan näkee kanassa paistin :D
  Munki mielestä kilit ja karitsat on niin söpösiä. Ja naurettavia kun kipittelevät, kompuroivat ja poukkoilevat lapsuudenriemussaan :)

  Kiva tuollainen kotieläintarha, sielä aika sujuu varmasti mukavasti :)

  VastaaPoista
 3. meilla oli tanaan aamulla sisalampötila +14.en lammita yölla.akkia saa lampöisen,kun laittaa ilmastointilaitteen paalle.
  bambillakin oli varmasti kiva paiva,kun paasi muitten elainten seuraan.

  mukavaa perjantain jatkoa

  VastaaPoista
 4. Voi karmeaa, miten kylmä sisälläkin on! Hui. Asuin kerran yhdessä vanhassa talossa, jossa veti joka nurkasta ja siellä oli joskus 16 astetta talvella, ja sekin oli minusta jo tosi kylmä.

  Voi että Bambilla on varmaan ollut tosi jänskää! Mitähän mahtoi Bambi ajatella siitä kanasta...Varmaan jotain, että onpas kummallisen näköinen otus :-)

  VastaaPoista
 5. Rossana :-) Bambi olisi halunnut tehdä vielä lähempää tuttavuutta

  MaaMaa, ne kilit siellä on niin suloisia, että menen sinne silloin tällöin ihan niiden takia.

  Sateenkaari: minäkin lämmitin ilmastointilaitteen avulla.Hyvää viikonloppua sinnekin!

  Hippu:Aamulla oli tosiaankin kylmä! Nyt on siedettävämpää

  VastaaPoista
 6. Kivoja kuvia! Eläintarhoissa on mukava käydä. Bambilla on varmasti riittänyt paljon ihmeteltävää. Meidän koiria ei voisi tuollaiseen paikkaan viedä. Ne varmaan villiintyisivät vallan ja saisin hävetä silmät päästäni.;)

  VastaaPoista
 7. se on kylla kumma,miten kaikkeen tottuu.kuten tuohon asunnon kylmyyteenkin. suomessa,jos lampötila sisalla laskee yhtaan alle +22,niin jo palelee.taalla etelaturkissa,kun kylma aika on kovin lyhyt,niin talojen seinia ei ole eristetty.akkia laskee sisalampötila,kun ulkona on kylma. mutta yöllakaan ei palele yhtaan.nukkumisen laatu on tosi hyvaa.ja aamulla on asunto hetkessa lammin ilmastointilaitteella.

  VastaaPoista
 8. Kmsu, Bambi käyttäytyi siellä hämmästyttävän hyvin, se vain katseli ihmeissään muita eläimiä ja oli utelias :-) Ei edes haukkunut.

  Sateenkaari:En minäkään palele yöllä kun on untuvapeitto päällä, mutta joskus aamulla kun on oikean kylmää on hieman vaikeata nousta sängystä...mutta tämä kylmä aikahan on tosi lyhyt.

  VastaaPoista
 9. Kukko näyttää ihan siltä, että jos hauveli vielä lähemmäksi tulet niin täältä pesee... Vaikka taisi kohtaaminen olla todellisuudessa pelkkää hyväntahtoista uteliaisuutta kummaltakin taholta. Minä en kyllä IKINÄ voisi kuvitellakaan vieväni meidän hurttia minkaanlaiseen eläintarhaan.

  VastaaPoista
 10. Sirokko: minäkin luulen, että olivat molemmat niin uteliaita,että ei ollut minkäänlaista agressiivista reaktiota! Se myös oli nenä vastakkain strutsin kanssa, verkkoaita välissä, ja oli enemmänkin hämmästynyt....

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...