lauantai 26. marraskuuta 2016

Nam nam parsakaalipihvit

Parsakaalia, tuota suurta herkkuani , on viime aikoina saanut tosi edullisesti taas halpismarketissa,ja niinpä parsakaalia löytyy lautaseltani monta kertaa viikossa. Yksi suosikeistani on helppotekoinen parsakaalipihvi joka on niin namia:näin myös koirani Bambin mielestä,joka näitä tehdessäni odottelee makupalaa...
*********************************************************************************
Parsakaalipihvit
  • noin 400 gr parsakaalia;kukinnot sekä varret
  • 2 kananmunaa
  • mausteita :en laittanut ylös mutta tähän tuli yrttimaustetta,paprikaa,savupaprikaa ripaus,pizzamaustetta...
  • 80 gr juustoa  raastettuna (käytin vuohenmaitofetaa,mutta mikä tahansa suhtkoht voimakkaan makuinen juusto käy tähän hyvin
  • 1 kevätsipulin varsi,paloiteltuna  ja pienessä öljytilkassa pehmennettynä
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • öljyä paistamiseen/uuniin
Pehmensin parsakaalia ensin laittamalla kaalit kulhoon, jonka jälkeen kaadoin päälle kiehautettua vettä, Annoin olla näin noin 15 minuuttia minkä jälkeen hienonsin parsakaalit murusiksi monitoimikoneella. Laitoin muruset kulhoon, lisäsin pehmennetyn kevätsipulin ja kaikki muut ainekset; viimeisenä kananmunat kun massa on viileää.  En lisännyt suolaa koska sitä tuli riittävästi juustosta, mutta kannataa maistella ennen paistamista. Parsakaalipihvimassan annetaan tasantua noin puolisen tuntia jääkaapissa ennenkuin siitä muotoillaan pihvejä. Nämä voi paistaa joko pannussa öljyä käyttäen,keskilämmöllä, niin että yksi puoli saa väriä, ja sen jälkeen käännellä pihvit niin että toinenkin puoli saa väriä. Vaihtoehtoisesti  pihvit voi kypsentää uunissa niin että ne asetellaan öljytyn leivinpaperin päälle; myös pinta valellaan kevyesti öljyllä (käytin rypsiöljyä) . Uunissa pihvit kypsennettään 200 C-asteessa  noin 15-20 minuuttia per puoli, kunnes kummatkin puolet ovat saaneet väriä. Kun pihvit ovat kypsyneet,annetaan niiden jäähtyä ensin hetken ennen syöntiä.
*********************************************************************************

Abulafian leipomo Jaffassa ja uuni missä herkut paistetaan.
Osa herkuista jotka paistuvat tuossa uunissa. Täällä on lähes viikon ollut kauheita tulipaloja siellä sun täällä, ja ikävä kyllä osa täysin tahalleen sytytettyjä.Eilen suretti kuulla että Jerusalemin lähistöllä oleva Rama's Kitchen -ravintola oli täysin  tuhoutunut tulipalossa. En koskaan käynyt tuossa ravintolassa(se oli haave,joka nyt ei toteudu...) ,joka oli ns. Farm to table-ravintola jossa lähes kaikki kasvatettiin itse tai ostettiin naapuritiloilta. Näyttää siltä että tuo tänne laittamani ravintolan linkki (englanniksi) on kaikki mitä ravintolasta jäi, ja on niin surullista ajatella miltä tuntuu Ramasta,omistajasta, jonka elämäntyö hävisi tuhkiin 20  vuoden jälkeen.Kotikin meni siinä. Huolestuttavaa oli myös se ,että tuo ravintola on lähellä suomalaisten perustamaa Jad Hashmona-kylää ,jossa toissa vuonna vietettiin Suomen itsenäisyyspäivää, ja että tuli uhkasi myös Jad Hashmonan puutaloja.

9 kommenttia:

  1. Jag gillar också broccoli och dina biffar faller mig i smaken.
    Ledsamt med bränderna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hovkonditorn>Broccoli är så gott,och de här biffarna var jätte goda. Mycket ledsamt ,så synd på människor som förlorat allt.

      Poista
  2. Parsakaali on oma suosikkini kaaleista. Tykkään lisätä parsakaalia wokki- ja pastaruokiinkin.
    Ihanalta näyttää nuo pihvit.
    Mukavaa viikonloppua Jael <3

    VastaaPoista
  3. Niin surullista miten hetkessa ihminen voi menettaa niin paljon :( Nuo viimoisessa kuvassa olevat paistokset nayttavat tosi mielenkiintoiselta, mita ne ovat?

    VastaaPoista
  4. Oooo, pakko kokeilla joskus. Parsakaali on poikien herkkua.

    VastaaPoista
  5. Parsakaali on kyllä hyvää melkein missä muodossa vain. Surullisia nuo metsäpalot, toivottavasti tilanne saadaan pian hallintaan!

    VastaaPoista
  6. Nam, nam! Täälläkin parsakaali on nyt edullista. Tuli tosi hyvää adventtiruokaa! Tämä jää elämään jatkossakin. Kiitos! Jaoin reseptin heti eteenpäin maistiaisten kera. Ali

    VastaaPoista
  7. Voi, minä niin tykkään parsakaalista. Namnamm... Olen tehnytkin pihvejä, varsinkin kesällä kun kaali oli edullista.

    VastaaPoista
  8. Toivottavasti metsäpalot saadaan pian hallintaan, on todella surullinen juttu!

    En olekaan koskaan tehnyt parsakaalista pihvejä, täytyypä kokeilla. Kaikesta huolimatta valoisaa ja optimistista loppukuuta!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...