keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Ruokamessuilla

Tällä kertaa ei reseptiä,vaan kuvakierros tämänpäiväisestä käynnistäni Israfood-messuilla.  Israfood-messut ovat Israelin suurimmat elintarvikealan messut,ja pidetään yleensä samanaikaisesti hotellialan messujen kanssa. Messuilla on enemmänkin pienempiä tuottajia,maahantuojia  ja jälleenmyyjiä kuin suurempia elintarvikealan yrityksiä täällä.Suurin osa messujen näytteilleasettajista on täkäläisiä,mutta messuilta löytyi tuotteitaan esitteleviä  yrityksiä myös  mm. Perusta,Puolasta, Intiasta ,Unkarista ja Turkista.Israfood messut ovat enemmänkin elintarvikealan ihmisille kuin laajalle yleisölle tarkoitetut,ja sain kutsun messujen järjestäjiltä.
Messuille tullessani huomasin tulleeni samaan aikaan kuin kaikki muutkin...oli todella täyttä ja lähes mahdotonta päästä kuvaamaan mitään läheltä,
Pieni kupillinen El Nakhlehin arabialaista kahvia ihan alussa piristi.
Tonnikala ceviche maistui hyvältä.
Nigellansiementahinia. Kaunis musta väri,mutta maku sellaisenaan niin voimakas ettei sitä voi syödä sekoittamatta sitä esimerkiksi hunajan,tai taatelisiirapin kanssa.
Hunajaa +hedelmää.. Oli kiivin,aprikoosin,omenan ja karpalon makuisena. Maistoin hunajaa kiivilla;hapokas hedelmä tasoitti hunajan makeutta.
Kiinan osastolla oli kiinalaisia kastanjoita,Kiinanjujubaa, mielenkiintoisen näköistä mustaa sientä, kiinalaisia pinjansiemeniä ja ginsengiä. Rasioissa olevat ginsengjuuret olivat järkyttävän kauniita,ja samalla järkyttävän kalliita; hinta lähti jostain 400 dollarista: ja melkein pyörryin kun kuulin juurien hinnat. Kaikki riippuu siitä miten vanha juuri on,sanoi kiinatar ja osoitteli 16 vuoden ikäistä ginsengjuurta....
Jätin leivoksen väliin.
Koska en väentungoksesta johtuen päässyt oikein kuvaamaan ruokia,päädyin kuvaamaan näytteilleasettajia. Pyysin Angel -leipomon tyttöä ottamaan leivän käteensä kuvaa varten.
Berman-leipomoiden osastolla sai juustolla ja vihanneksilla täytetyn sämpylän.  Berman -leipomo on yksi suurimpia  leipomoita Israelissa,ja perustettu Jerusalemissa jo vuonna   1875.
Pritarin valmiiksi kuoritut ja leikatut hedelmät. Pidän etenkin granaattiomena-annoksista,jotka ovat niin käteviä koska granaattiomenan siemenet on valmiiksi poistettu kuoriosasta.
Haifan suurten jauhomyllyjen osastolla sain kuvassa näkyvän peltipurkin jonka sisällä oli kilon pussi täysjyväleipäjauhoa.  
Keittiömestari Ehia Heib ja hänen kirjoittamansa beduiinikeittiön reseptejä sisältävä keittokirja. Heib järjestää kotikylässään Tuba-.Zangariyyessä  kulinaarisia tapahtumia, joissa tutustutaan mm. beduiinien ruokakulttuuriin. Harmi vaan että nettisivut ovat vain hepreaksi.
Turkkilaisen pastayrityksen hieman paljas osasto ,mutta pastayritystä edustava turkitar oli viehättävä.  Turkkilaisilla yrityksillä oli jopa 3 osastoa tuolla;:tämä oli pienin.Ankaraa pastaa;D
Ennen poislähtöä tutuistuin vielä Kuvings CS-600  kylmämehupuristimeen ,joka on tosi tehokas mutta tosi kallis laite.

8 kommenttia:

 1. Täällä taas silmät näki vain leivokset :)
  Mukavaa keskiviikkoiltaa Jael <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outi;hih,etsin lähinnä suolaista;D Mukavaa keskiviikkoiltaa sinullekin Outi:)

   Poista
 2. Phhh, kirjotin pitkan kommentin ja jonnekin se katosi.

  Ihmettelin tuon mehukoneen hintaa, se kait sitten puristaa eika linkoa mutta onko se hinnan arvoista?

  Ja turkkilaisia pastoja kehuin, kun maksavat puolet tai kolmanneksen italialaisiin verrattuna enka mitaan kummaa eroa ole huomannut. Sailykkeitakin on hyvia, esim Sera-firman paprikat ja munakoiso. Myos turkkilaista sourcherry-konfituuraa kaytan jatskeissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anu:mullekin välillä käy noin...Tuo mehukone puristaa joo,ja sillä voi tehdä myös jäätelöä pakastetuista hedelmistä ,ja smoothieta mutta aika hurja hinta ,en tiedä kuka ostaa. Mutta tuolla kylmäpuristetulla mehulla on nyt kysyntää,sen osoittaa sekin että sellaisia paikkoja missä mehuja kylmäpuristetaan on avattu Tel Avivissa. En ole varma olenko kokeillut turkkilaista pastaa mutta Seran munakoisoa olen joskus ostanut. Mutta mikä on tuo sour cherry -konfituura mistä kirjoitat;mistä sitä saa ja minkä merkkistä? Mulla on tulossa postaus missä on kirsikoita ja ostin purkin liemessä olevia hapankirsikoita,joita jatkojalostin;D

   Poista
 3. Roligt med matmässa, och roligt att smaka på olika saker :)

  VastaaPoista
 4. Messut on kyllä kivoja paikkoja tutustua uusiin tuotteisiin, mutta joo yleensä liikaa porukkaa ja mulle tulee kyllä välillä sellainen ahtaan paikan kammo, välttelen Helsinkiäkin, kun tiedän, että porukkaa on paljon liikenteessä, mutta hei, tulisipa tännekin noita kuorittuja granaattiomenoita, niitä on niin hankala itse kuoria, mukavaa loppuviikkoa sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sari,Ymmärrän hyvin,vaikka pidänkin ruokamessuista niin hieman ahtaan paikan kammo tuli tuollakin. Niitä granaattiomenoita kuorittuna ei tule Suomeen saakka,koska kuorimisesta lähtien niiden kesto on 8 päivää,ja se kuulemma ei riitä marketeille.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...