maanantai 14. marraskuuta 2016

Cretzel-ei mennyt ihan niinkuin piti

Minulla on vanhempi ystävätär ,ikuinen hippi,joka asuu puolet vuodesta Berkeleyssä Californiassa,ja puolet vuodesta täällä. Tällä hetkellä hän on taas täällä,ja kun Mary tänään täytti 77 vuotta,halusin leipoa hänelle jotain suolaista. Mieleen tulivat cretzelit,eli croissant voisarven ja pretzelin risteytys. En ole koskaan kylläkään maistanut cretzeliä,mutta se tehdään croissant-taikinasta  ja muotoillaan pretzelin muotoiseksi. Kaikkein järkevintä ja  helpointa olisi tehdä tämä valmiista croissant-takinasta;sellaisesta joka tulee purkissa. Täällä en ole nähnyt croissant-taikinapurkkeja,joten tein taikinan itse,ja ohjeita löytyy netistä,vaikka täällä. Cretzeleitä voisi tehdä myös voitikinasta,mutta lopputulos ei kuitenkaan ole samanlainen sillä croissant-taikina on hiivataikina kun taas voitaikina on hiivaton.
Taikina oli valmis mutta....niin helpolta kuin cretzelien teko näyttikin niin harvinaisen lämpimän sään vuoksi taikina lähes suli käsissäni enkä saanut millään tehtyä niistä cretzelin(pretzelin) muotoisia ,sillä cretzelien pitäisi näyttää tällaisilta.. Ihan hyvältä kuitenkin näyttivät ja Mary piti näistä paljonkin:) Cretzeleitä tehdään monen makuisia,esim. Breads Bakeryssä New Yorkissa (täkäläisen Lehamim Bakeryn tytärleipomo) niitä tehdään pizzan makuisena,tai mm. hasselpähkinöillä ja Nutellalla.Näihin tuli taikinan lisäksi vain seesaminsiemeniä ja suolaa. Taikina kaulitaan ohueksi,sen pinta kastellaan ja päälle levitetään seesaminsiemeniä ja suolaa.Näin tehdään molempien puolien kanssa,mutta täälläpä video missä selviää tarkasti miten Breads Bakeryssä tehdään näitä seesamicretzeleitä,.

14 kommenttia:

 1. Så gott då, och jag tycker de ser fina ut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hovkonditorn:min väninnä tyckte att de var mycket goda:)

   Poista
 2. Ihan hyviltähän nuo näyttää.
  Kivaa tätä viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outi:kiitos,tosi hyviä ovat mutta muodoltaan eivät onnistuneet;D Samoin sinulle kivaa viikkoa ja ilman kipuja.

   Poista
 3. Mun mielestä noi on hienoa! Sulle on blogitunnustus blogissani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helena:kiitos,olisin vaan halunnut niistä rinkelit muotoiset,.,,Kävinkin katsomassa;D

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Sari:ihan hyviä ovat,vaikkakin eivät näytä rinkeleiltä;D

   Poista
 5. Golden sesame goodness! I'd eat this lovely treat any day. Thanks for sharing!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannah: These were for my friend,who loved them:)

   Poista
 6. Ei varmaan haittaa, vaikka ei aina näytä täydellisiltä :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos Jael ihanista munakoisojutuista! Herkullista, täällä se on nyt sesonkivihannes. Suomalainenkin voi välitykselläsi ihastua yksinkertaiseen munakoisoherkutteluun! Ali

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomalainen Kyproksella:kiva kuulla että olet pitänyt,minä rakastan munakoisoa ja täällä ne ovat aina hyviä mutta nyt juuri tosi hyviä:)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...