sunnuntai 23. elokuuta 2009

Kokeiluja kuivurilla

Viinirypaleet kuivatut Kuivurilla on tullut kokeiltua kaikenlaista viime päivinä;olen tosi innostunut tästä laitteesta! Ylläolevat ovat kuivuneita, tummia pulleita viinirypäleitä: halkaisin, poistin siemenet ja kuivatin.En kuitenkaan halunnut rusinoita, joten en kuivattanut niitä rutikuiviksi. Ne jäivät vähän toffeemaisiksi ja maistuvat aivan karkille! Mikä hyvä vaihtoehto käsitellyille karamelleille.

Lime

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Limet ovat nyt kaupoissa ,ja koska niiden sesonki täällä on aika lyhyt, halusin tehdä niistä jotain, jota voin käyttää sitten,kun niitä ei ole täällä saatavissa. Tosin olen pakastanut niiden mehua ja kuoriraastetta, mutta halusin myös käyttää uutta kuivuriani limesitruunoihin. Kuorin limet,ja kuivatin kuoriosat.Limen kuoret ovat hyvin ohuita, ja koska niissä ei myöskään ole paljon nestettä,kuivuvat ne nopeasti,ja tähän meni 2 tuntia. Jauhoin  kuivatut kuoret ja tuoksu oli sanoinkuvaamattoman ihana! Rakastan muutenkin limen tuoksua,ja parin minuutin ajan vain nuuhkin tätä jauhetta. Tätä jauhetta voisi käyttää jälkiruuissa, jäätelöissä,  leivonnassa, ja vaikka lisätä vartalovoiteeseen…….

21 kommenttia:

  1. sä oot kyllä tosi kekseliäs ton kuivurin kanssa. Ihana väri limejauheessa.

    VastaaPoista
  2. Voi jestas, mitä ideoita olet taas saanut! Miten ihmeessä keksitkin kaikenlaista... :-) Voin vain kuvitella, miten ihana tuoksu tuosta limejauheesta lähti - minäkin kun rakastan limen tuoksua.

    Ja nuo kuivatut viinirypäleet olisivat varmaan aika terveellinen vaihtoehto karkeille. Nam!

    VastaaPoista
  3. Herkullisen kuuloisia kokeiluja :)

    VastaaPoista
  4. Hienoja kuivatusideoita. Taidankin tästä kaivella oman kuivurini taas esille.
    Viinirypäleistä lapsenlapsille karkkeja, vau!

    VastaaPoista
  5. Oi vitsit, toi limejauhe kuulostaa ihan mielettömän ihanalta!

    VastaaPoista
  6. Elsbet: Mä keräsin ja mietin kaikenlaisia ohjeita ennenkuin mulla oli tämä kuivuri. Limejauhe tosiaankin ihanan väristä!

    Hippu:Tosi ihanalle tuoksuu tuo jauhe,Sen takia ajattelinkin,että voisi lisätä hajuttomaan body lotioniin.....Itse kuivatut hedelmät onkin tosi hyviä karkkivaihtoehtoja.

    Tsajut:-)

    Unelma: Kaiva ihmeessä esille,sillähän voi tehdä vaikka mitä.,...

    Elina;just mietin että limejauhetta voikin käyttää monessa jutussa, Ajattelin jossain vaiheessa tehdä saman appelsiinien kuorille.

    VastaaPoista
  7. limejauhe on ihan ylihyvä keksintö! samoin sitruunajauhetta pitäis olla kaapissa maustamista varten, sillä sitruunamehua on siinä tötsässä siltä varalta ettei tuoreita löydy. loistava idea taas sulta Yaelian!

    VastaaPoista
  8. Tässähän täytyy ihan vakavissaan harkita kuivurin hankintaa. Sen verran houkuttelevia juttuja sulla on täällä!

    VastaaPoista
  9. vilken toppen ide att torka lime skal. älskar också lime.
    brukar baka en tofu lime cheesecake som blir så god! ha en bra vecka.

    VastaaPoista
  10. Merituuli> Kiitos:-)Noilla jauhoilla voi varmaankin olla aika montakin käyttöä.Lähinnä tein sen koska limejä ei täältä saa ympäri vuoden,mutta nyt kun tein tuon, tekee mieli kokeilla muidenkin sitrushedelmien kuorien kuivatusta samalla tavalla.

    Okriina:kuivuri on ihan mahtava juttu!

    Sara: Tofu lime cheese cake har jag också gjort,jättegott. Vi har ju inte här lime året runt,så därför torkade jag skal. Tack detsamma, ha en bra vecka!

    VastaaPoista
  11. jännittävä vehje tosiaan ja varsinkin jauheet.. voikohan vaikka tomaatistakin tehdä jauhoa, varmaan mistä vaan voi.

    VastaaPoista
  12. Aleksi;Periaatteessa kai mistä vaan voisi tehdä tuollaista jauhetta;olisi tosi siistiä esim, ruoan koristelussa,

    VastaaPoista
  13. Minä uunissa, tytöllä on kuivari ja hän hyvintyytyväinen, kuivaa kaikkea, lihaakin matkoille evääksi.

    VastaaPoista
  14. Mansikoita viipaloin ja kuivasin, hyvää karkkia :)

    VastaaPoista
  15. Hannele;juu, kuivurilla voi tehdä tosi monia juttuja;olenkin ajatellut kuivattaa mansikoita sitten talvella,kun niiden sesonki taas alkaa täälläpäin.

    VastaaPoista
  16. Voi, appelsiininkuorijauhetta olis niin kiva saada! Raastettua appelsiininkuorta käyttäisin vaikka mihin, mutta se appelsiini jää usein syömättä. Tuo olis ratkaisu, "ylijäämä"appelsiineistä vois keittää sit vaikka satsin kiisseliä tai tehdä marmeladia.

    VastaaPoista
  17. Aen:tervetuloa blogiini:-) Raastettu appelsiinikuori sopiikin varmasti tosi moneen juttuun,ja tuoksuu hyvälle ja on kauniin väristä. Hyvä idea tehdä sitten sitä marmeladia siitä hedelmäosasta!

    VastaaPoista
  18. Looks like you're having lots of fun with your food dryer! I had one a few years ago and dried so many things :)

    VastaaPoista
  19. Lorraine: Yes and I am just beginning....;-)

    VastaaPoista
  20. Mahtavia ideoita. Olen ollut viime aikoina harvinaisen laiska kuivurin kanssa, pitäneepä ryhdistäytyä. Ja ideoita vaan lisää:)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...