lauantai 26. syyskuuta 2009

Suklaiset rullat mansikoilla ja cashewkermalla

Suklaarullat

Olen jo parisen vuotta ihaillut englantilaisen  raakaravintokokki Russell Jamesin reseptejä. Russell on yksi lahjakkaimpia raakaruokakokkeja ja hänen upeita reseptejään ei voi olla ihailematta.Hienojen idearikkaiden reseptien lisäksi myös kuvat ovat todella upeita.Niitä samoin kuin Russelin  reseptejä voi katsella täällä. Olen joitakin Russelin reseptejä kokeillut,mutta useimmat reseptit ovat gourmeeraakaruokaa ja hieman hankalia toteuttaa. Nyt nähdessäni suklaarullien reseptiä en voinut kuitenkaan  olla kokeilematta,kun vielä raaka-aineetkin olivat kaikki kaapissa.. Olen muuttanut tätä reseptiä kupeista desilitroiksi ja täyte on  myös hieman erilainen.

Russell Jamesin suklaarullat mansikoilla ja cashewkermatäytteellä

  • 2 dl paloiteltua kesäkurpitsaa
  • 1½ dl mangon hedelmälihaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • vaniljauutetta
  • 1/4 dl +1rkl agavesiirappia
  • ½ dl jauhettua pellavansiementä
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • ripaus suolaa

Kaikki ainekset laitetaan tehosekoittimeen ja jauhetaan hienoksi tahnaksi. Russelin resepteissä esiintyy kaikenlaisia rullia usein,ja hän käyttää niissä usein juuri kesäkurpitsaa,mikä tuntuu sopivan  hyvin tällaisiin rulliin.  Seos laitetaan kuivuriin kiinteälle pohjalle (jos sellaista ei ole,voi käyttää sen tilalla öljyttyä leivinpaperia) .Russell käyttää Excalibur-kuivuria,joka on neliskulmainen,ja jossa neliömäiset tasot. Sillä on ehkä helpompi tehdä tälläisia rullia,mutta kyllä pyöreälläkin kuivurilla pystyi tätä tekemään. Kuivattelin seosta aika kauan, muistaakseni 5 tuntia,jonka jälkeen käänsin seoksen ja kuivattelin sitä vielä parisen tuntia.Tällä kuivurillanihan tästä tulee sellainen pyöreä lätty,jossa reika keskellä,Leikkasin siitä sitten pizzapalasten muotoisia palasia. Tein erikseen cashewpähkinöistä, agavesiirapista ,kookosöljystä ja limenkuoresta pursotettavan kerman. Rullasin palat, täytin mansikalla ja sen jälkeen cashewkermalla.

suklaarullat 2

Rullat maistuivat kivasti kaakaolle ; olivat vain lievästi makeita ja ihan yksinään selvästikin kaipasivat jotain sisäänsä.Kesäkurpitsan makua ei tuntunut lainkaan enkä pahemmin tunnistanut mangonkaan makua,kaakao taisi peittää sen.Mansikan ja cashewkerman kanssa olivat ihan hyviä.. Tällaista ei varmaankaan tule usein tehtyä,mutta joskus on kiva tarjoilla tällaista ihmisille,jotka eivät vielä ole tutustuneet raakaravinnon ihanuuksiin.

7 kommenttia:

  1. Wau, näitä tarvitsee kokeilla! Tosi näyttäviä, varmasti herkullista.

    VastaaPoista
  2. Aletheia:Näyttäviä joo,ja tuon cashewkerman ja mansikoiden kanssa ihan hyvää. Yksinään siitä puuttuu hieman potkua,mutta se voisi olla kiva välipala retkiruokana,ulkoillessa.

    VastaaPoista
  3. No just! Jääkaapissa jäähtymässä sovellus Russelin sivuilla olevasta pomegranade cheese-cakesta! (Aika makee sivusto toi Therawchef!) Totesin samoin ton ohjeen kanssa, että ei ole kovin makea. Lorauttelin vähän extra-agavesiirappeja sekaan.

    VastaaPoista
  4. Okriina;tosi komea se granaattiomenakakku,olenkin silmäillyt sitä kauan....Kiva nähdä sun versiosi kun se on tarpeeksi jäähtynyt..;-)

    VastaaPoista
  5. Näyttääpä tosi hyvältä! Tätäkin olisi kokeiltava, sulla on aina niin ihania reseptejä.

    VastaaPoista
  6. Vellipoika: Kiitos:-) Rakastan cashewkermaa ja siitä tehtyjä juttuja,ja näiden rullien kanssa oli hyvää!

    VastaaPoista
  7. Voi että, näyttävät hyviltä. Joskus olen tehnyt kesäkurpitsakakkua ja sinne se upposi myös hyvin, vaikkei ollut suklaata tai kaakaota mukana.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...