sunnuntai 18. lokakuuta 2009

Punakaali-granaattiomenasalaattia

kaalisalaatti

Rakastan kaikenlaisia kaaleja ja kaaliruokia. Aina ne eivät ihan kaikissa muodoissa tee hyvää vatsalleni,mutta silti rakastan niitä….Punakaali on ihana salaatin aines, ja sen hieman makeahko makuu sopii erityisesti salaatteihin,joissa tuntuu kirpeys ja makeus. Täällä ovat nyt granaattiomenat parhaimmillaan,joten yhdistin ne tässä yksinkertaisessa , terveellisessä,mutta ah,niin hyvässä salaatissa. Salaatin juju on sen pitkässä marinoimisajassa,joten tämä kannattaa valmistaa vähintään vuorokausi ennen syöntiä.

Punakaali-granaattiomenasalaatti

  • pieni tai keskikokoinen punakaali
  • 2 sitruunaa
  • 1 granaattiomena
  • kourallinen persiljanlehtiä
  • 1-2 sitruunaa
  • 3 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 3 rkl hunajaa
  • 1 rkl soijakastiketta.
  • mustapippuria

Käytin tässä kylmäpuristettua rypsiöljyä,jossa on kiva pähkinäinen maku. Muutenkin tykkään käyttää sitä aina välillä salaateissa.rypsioljy Kuvassa näkyy mikä väriero on kylmäpuristetussa ja tavallisessa prosessoidussa rypsiöljyssä.Tuo prosessoitu näyttää kovin kalpealta….

Suikaloi punakaali hienoksi. Lisää sitruunien mehu ja sekoita hyvin.Anna marinoitua vähintään tunnin. Poista granaattiomenasta sen siemenet. Siitä tulee aina jonkin verran mehua kun niitä siemeniä poistaa siitä kuoriosasta,joten lisää mehu kastikkeeseen.Valmista kastike:  rypsiöljy, hunaja ,soijakastike, mustapippuri.Lisää granaatinomenasiemenet ja persiljanlehdet kaalin joukkoon, kaada kastike päälle ja sekoita hyvin. Marinoi salaattia vähintään vuorokauden,mielellään jopa 2 ,sillä se silloin vielä parempi!

merilevasalaatti

Tein myös merileväsalaattia,eli wakamea, raastettua kurkkua, jäävuorisalaattia suikaleina,kevätsipulia, korianterin lehtiä ja itämäinen salaaattikastike: seesamiöljy, soijakastike, inkivääri,agavesiirappi, riisietikka,chilihiutaleita..Hyvää!!

21 kommenttia:

  1. Kaalisalaatti kaikenlaisessa muodossaan on minunkin herkkuani. Kiitti vinkistä.
    (Tuo ylempi viesti näyttää aika epäilyttävältä)

    VastaaPoista
  2. Sooloilija;Kaalisalaatit onkin tosi hyviä.Tuo ylempi viesti onkin epäilyttävä,jonkinlainen mainosjuttu taas. En avannut enkä avaa tuota linkkiä.

    VastaaPoista
  3. Saisipa joskus maistella noita sinun salaatejasi, varsinkin kastikkeita.

    VastaaPoista
  4. Español ... granada
    tu idioma...granaattionema

    gracias por visitar mi blog.

    cuando yo era una niña,vivía en un pueblo pequeño, y para comprar una granada tenía que encargarla desde un día antes,para que me la llevaran de una ciudad cercana.

    Ricas granadas, saboreaba cada granito,cada semillita de la granada.

    VastaaPoista
  5. Tatakin on siis kokeiltava jo heti talla viikolla. Juuri syotiin loppuun coleslaw-salaatti,nam.

    Minttua ei kaupassa ollut, enka jaksanut vegepojille kavella, joten drinkkisi jai vajaaksi mutta onneksi helteita on edelleen, joten kokeilu suoritetaan hetimiten.

    VastaaPoista
  6. Unelma:Kiitos:-)

    Marucha:Gracias por commentarme:-) Las granadas son tres populares aqui en Israel, se las cultivan y comen mucho, y de verdad,son muy deliciosas y tambien sanas.

    VastaaPoista
  7. Pikkujutut:Kokeilkaa ihmeessä mutta muista marinoida ensin, mieluiten just se vuorokausi vähintään.Jeps,helteet jatkuvat tosiaankin tuonne loppuviikolle,Tel Avivissa mitattiin tänään 38 astetta!Mutta samalla oli tosi kuivaa...

    VastaaPoista
  8. Hienon värinen salaatti, kokeiluun menee.

    VastaaPoista
  9. oho, uusi nimi näköjään ;) kts. edellinen kommentti

    VastaaPoista
  10. Nami. Granaattiomena sopii muuten hyvin banaanisiivujen kans yksinkertaiseksi jälkiruuaksi.

    VastaaPoista
  11. Vellipoika/poiks ;D ; Tuo väri onkin tosi hieno ja hyväkin oli tuo salaatti.

    Hannele:Granaattiomena sopiikin moneen.Eniten tykkään siitä mehuna.

    VastaaPoista
  12. Tämä lähtee kokeiluun heti! Mulla on tosi köyhä mielikuvitus kaalin suhteen, vaikka sitä pitäisikin yrittää syödä enemmän. Granaattiomenaa rakastan, joten tämän on pakko olla ihanaa. :-) Kiitos ohjeesta!

    Huomasin muuten tässä yhtenä päivänä, että agavesiirappia saa nykyään jopa meidän lähi-Prismasta!

    VastaaPoista
  13. Täällä myös yksi kaalin ystävä ilmoittautuu :) Punakaalista sen verran, että aika usein täältä saatavat kaalit ovat jotenkin kovia ja nahkeita. En tiedä, mistä johtuu. Siksi käytän useammin valkokaalia saman tyyppisiin salaatteihin, kuin tuo sinun. Pidempi marinointi varmaan parantaisi punakaalinkin olomuotoa.

    VastaaPoista
  14. Hippu;Kaalisalaatit on tosi ihania ja niihin sopii lisäksi aika monta juttua.Tämä kombinaatio oli tosi hyvä! Katoppa vaan,kiva että agavea löytyy läheltäkin:-)

    Okriina;tuo marinoiminen tosiaankin pehmentää jonkun verran. Suomessa talvella kaalit ovat varmaankin kovempia kuin kesällä.

    VastaaPoista
  15. Aivan ihanan oloinen salaatti! Pitää kyllä ehdottomasti kokeilla tässä jonain päivänä. Pitäis vaan yrittää muistaa ennakoida, että saisi tarpeeksi marinointiaikaa (meillä nämä marinoinnit aina aiheuttavat ongelmia, kun kumpikaan ei ikinä niitä muista edellisenä päivänä...)

    En ole tänne ehtinyt hetkeen ja paljon kaikkea kivaa olit tänne taas postaillut. Tuo hellejuoma vaikuttaa myös sellaiselta, että menee varmasti meilläkin testiin. Oli helle tai ei ;)
    Hauskaa oli myös päästä kurkistamaan keittiöösi. Kiitos esittelystä! :)

    VastaaPoista
  16. Patalintu:Oli tosiaankin hyvää,ja tein heti uuden satsin. Kerro sitten mitä tykkäsit tuosta juomasta..Ja kiva kun kurkistit keittiööni:-)

    VastaaPoista
  17. Jestas kun kuumaa teille luvattu. =)

    Täällä on nollassa päivisin ja hiukan pakkasen puolella öisin.


    Blogissani olisi pirteille sivuillesi syksyinen palkinto...

    VastaaPoista
  18. Olen aiemminkin lukenut blogiasi, mutta innostuin uudelleen, kun olit jättänyt kommentteja Vegventuresiin (kiitos!). Olen itsekin kiinnostunut elävästä ravinnosta (erityisesti jälkkärit), vaikka sitä turhan harvoin laitankin.

    Tein tätä salaattia ja hyvää tuli. Korvasin hunajan vaahterasiirapilla ja laitoin sitä vähän ylimääräistä. Silti salaatti oli ehkä hivenen turhan kirpeää makuuni, ehkä siksi että käyttämäni sitruunat olivat niin isoja ja mehukkaita.

    Jännä miten sitruunamehu ilmeisesti jotenkin "kypsensi" kaalin, koska en normaalisti pysty syömään raakaa kaalia ilman vatsavaivoja, mutta tästä ei tullut ongelmia. Kaali näyttikin jotenkin erilaiselta, mutta silti rakenne ja maku tuntuivat olevan ennallaan...

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...