sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Taateli-ja valkosuklaaleivokset

taatelivalkosuklaaleivokset

Olen kai aiemminkin täällä kertonut rakkaudestani raakajälkiruokiin,ja etenkin ylläolevan kuvan tapaisiin kakkuihin.Näitä voisi oikeastaan kutsua jäädykkeiksi,sillä kaikista parhaita ne ovat aivan kylminä.Kuumassa ilmassa ne sulavat helposti ja n iiden ihana maku ja rakenne eivät tule parhaiten esille. Onneksi osa raaka-aineista ovat sen verran tyyriitä ettei näitä tule joka päivä tehtyä;en muuten varmaan mahtuisi ovesta ulos ;-)

Olin menossa tapaamaan ystävääni Marya,joka asuu suurimman osan vuotta Yhdysvalloissa ,ja on nyt taas täällä. Mary on melkein koko elämänsä ollut vegetaristi,ja on kovasti kiinnostunut raakaruuasta.Hän on myös syönyt kalifornialaisessa raw food-ravintolassa Cafe Gratitudessa,ja on kovasti sitä kehunut. Niinpä päätinkin laittaa hänelle näitä leivoksia,jotka ideoin pari päivää sitten. Niistä tuli todella herkullisia ja Mary piti niistä paljon. Kakku muistuttaa yhtä aiemmin tekemääni,mutta on kuitenkin erilainen.

Taateli-ja valkosuklaaleivokset (3 isoa tai ehkä 5 pienempää)

Pohja:

  • 1 dl kookoshiutaleita
  • ½ dl keltaisia rusinoita
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • ripaus ruususuolaa

Jauha ensin kookoshiutaleet mahdollisimman hienoksi. Suomessa on myynnissä kookosjauhoja,joita en ole täällä löytänyt,joten hiutaleet voisi varmaan korvata kookosjauhon ja pienen kookosöljymäärän sekoituksella. Lisää muut ainekset ja jauha vielä jonkin verran ,muttei kuitenkaan ihan hienoksi.Lisäsin joukkoon myös 1 ruokalusikallisen taatelin liotusvettä. Aseta taikina muottien pohjalle (käytin silikonikuppikakkumuotteja,jotka ovat suurempia kuin muffinivuuat. Amerikanvuoka-nimitystä niistä muistaakseni käytetään) Satsista tuli 3 isoa leivosta.

Täyte: Tein ensin perustäytteen ,jonka jaoin kahteen osaan,ja sitten lisäsin molempiin lisää aineksia. Täytepohjaan tuli:

  • 2 dl cashewpähkinöitä liotettuna
  • 4 rkl kookosmaitoa
  • 1 dl kaakaovoita sulana
  • 3 rkl kookosöljyä

Jauha ensin cashewpähkinät,ja lisää kookosmaito asteittain,kunnes seos on tasaista.Lisää lopussa kaakaovoi ja kookosöljy sekaan ja sekoita.Jaa seos kahteen osaan:

Osa 1-Taatelisuklaatäyte

  • 5 isoa medjoul-taatelia + vettä liottamiseen
  • 2½ rkl luomukaakaojauhetta
  • 1 rkl carobjauhetta
  • ripaus ruususuolaa
  • chilihiutaleita (voi jättää pois,mutta tämä antoi taatelisuklaalle kivaa potkua)
  • puolet perusseoksesta

Sekoita kaikki hyvin tasaiseksi seokseksi.Kaakaota voi lisätä jos suklaan makua ei tarpeeksi tunnu.Täytä pohjat taatelisuklaatäytteellä ja laita ne jääkaappiin tai pakastimeen hyytymään,kunnes täyte 2 on valmis.

Osa 2-valkosuklaatäyte

  • toinen puoli peruseoksesta
  • vaniljaa vaniljatangosta tai vaniljauutetta
  • aIMG_0826gavea (en muista paljonko agavea laitoin,mutten kauhean paljon….

Sekoita ainekset hyvin ja laita jo jähmettyneen taatelisuklaan päälle.Laita kylmään jähmettymään.

En malttanut olla koristelematta näitä leivoksia ,joten päälle tuli suklaakastiketta(kookosöljy,agave,kaakao)

16 kommenttia:

  1. Onpa sinulla taalla taas vaikka mita herkkuja.Jostain syysta ei blogisi paivittynyt minulle pitkaan aikaan,ja jai taten unholaan.Eilen tarkastelin lukemieni blogien listaa,ja huomasin taman ongelman.Nyt olen lueskellut sinun herkullisia blogejasi.

    VastaaPoista
  2. Sateenkaari:kiitos:-) Olen itsekin huomannut tuon saman ongelman aina joidenkin blogien kanssa välillä..

    VastaaPoista
  3. Wau, ihania! Jotenkin ajattelen näistä raakajälkiruuista, että ne on niin terveellisiä, että huoletta voisi syödä mielin määrin. Eihän se varmaan ihan niin ole. Onneksi tosiaan ei ihan joka päivä ole varaakaan moiseen herkutteluun.

    VastaaPoista
  4. Äkkiseltään vaikuttaa monimutkaiselta, mutta nappaan kyllä tämänkin mukaani :)
    Se kuivuri on vielä hommaamatta, ja pahoin pelkään etteivät tähän aikaan vuodesta täällä Suomessa ole se ykkös myyntivaltti marketeissa ;)
    Mutta to do -listalle täytyy laittaa, en voi vastustaa mitään missä on kookosta :)

    VastaaPoista
  5. Okriina;onhan ne kauhean terveellisiä verrattuna normi jälkkäreihin,mutta aikamoisia kaloripommeja kuitenkin.Kun innostuin raakajälkkäreistä pari vuotta sitten,kiloja tuli lisää....

    Päivi:Ei loppujen lopuksi ole kovin monimutkaista,hieman ehkä aikaavievää vaan kun pitää välillä hieman odotella kerrosten jähmettymistä. Kuivureita löytyy kyllä aika hyvin myös sesongin ulkopuolelta Suomessa, täällä ei tunneta oikein niin vaan pari yksityistä maahantuojaa myy suoraan. Minäkin rakastan kookosta!

    VastaaPoista
  6. That looks wonderful Yaelin! So appetising and pretty :) And I love your new banner too!

    VastaaPoista
  7. Täällä myös tykätään kookoksesta =)ja tuosta tulisi varmaan ihana kakkukin. Joulun jälkeen olisi kyllä tarkoitus hieman rajoittaa näiden herkkujen tekoa, vaikka terveelliseempiä vaihtoehtoja ovatkin.

    VastaaPoista
  8. Lorraine:Thanks:-) While in the north here, I saw this beautiful pile of mandarines ,so just had to take a photo of them.


    Mia Lucia;kookosjutut ovat kyllä niin hyviä,kaipaan vieläkin Venezuelan tuoreita kookospähkinöitä,johon iskettiin pilli ja joita juotiin,nam!
    Hyviä nämä herkut ovat ja terveellisiä,mutta todellakin aikamoisia kaloripommeja...

    VastaaPoista
  9. Herkullisen näköisiä!
    Ja jaksan aina ihmetellä miten saat "terveellisistä" aineksista näin maukkaan näköisiä! =)

    VastaaPoista
  10. Hanna:Kiitos:-)Itse asiassa se on aika helppoa....

    VastaaPoista
  11. Oi wau! Voin vaan kuvitella miten herkkuja nää olisi. Multa uupuu edelleen se tehosekoitin (sauvasekottimesta ei ole mihinkään) niin tyydyn vaan kuolaamaan :)

    VastaaPoista
  12. Jytis:Kiitos:-)Olikin tosi hyvää ja sai hyvän vastaanoton syöjiltä:-)

    VastaaPoista
  13. mmmmmmm....idag bakar jag pepparkakor! fast ett lite modifierat recept eftersom jag inte hittar baksirap i israel, det får gå med silan istället! hur mycket tid spenderar du i köket? tänkte på det igår att när jag väl är hemma, är jag oftast i köket.

    VastaaPoista
  14. Sara;Jag har också använt silan istället för sirap och det går bra till pepparkakor:-) Har inte tänkt hur mycket tid jag tillbringar i köket,ibland mera och ibland mindre,det beror på vad jag gör där..

    VastaaPoista
  15. kiitos ohjeestasi ,kiitos että opastit minut sivulle .

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...