maanantai 1. helmikuuta 2010

Täytetyt Portobello-sienikupit ja mangoldirullat

Sienet Pari päivää sitten oli torikauppiaalla Portobello sieniä tarjouksessa,ja ostinkin niitä puolisen kiloa.Kun sitten kutsuin  ystävän kevyelle lounaalle ,tein niistä täytettyjä sienilakkeja.
Ensin erottelin lakit kannoista ja tein marinointiliemen,johon tuli oliiviöljyä,tamari-soijakastiketta sekä hieman omenaviinietikkaa.
Sienet kuivurissa
Sivelin lientä sienilakkien sisä –ja ulkopuolelle silikonisudilla. Kuivatin lakkeja kuivurissa pari tuntia,kunnes ne olivat pehmentyneet. Yksi lakeista oli tosi suuri;muut olivat sitten saman kokoisia.
Täytteeseen tuli kukkakaalia,jota leikkasin ohuiksi paloiksi, marinoin hetken oliiviöljyssä ja valkosipulissa sekä ruususuolassa,ja kuivatin sitä kuivurin toisessa kerroksessa.
Tein myös kastikkeen; leikkasin yhden ison punaisen paprikan suikaleiksi, marinoin öljyn,savupaprikan ja ruusuolan sekoituksessa,ja lisäsin kolmannelle kuivurin levylle,Mukaan laitoin myös yhden paloitellun tomaatin.
Kukkakaalit kuivuivat tai alkoivat vähän kutistua muita aiemmin,joten otin ne pois kuivurista ennen sieniä ja paprikaa. Jauhoin ne murumaiseksi seokseksi ,mutta  jätin joitakin pieniä kukintoja jauhamatta.
Paprikat ja tomaatin laitoin tehosekoittimeen,lisäsin mustapippuria,vettä sekä omenaetikkaa. Kokosin sienet: ensin päälle kukkakaaliseosta, sitten kastiketta ja päälle vielä jonkun verran tuoretta korianteria.Sienistä tulee tällä tavoin tehtynä tosi hyviä: kuivuri kypsyttää ja pehmentää niitä hieman. Portobellolakit ovat kuin pihvejä!
rulla 3 Koska kukkakaaliseosta jäi vielä jäljelle,tein niistä mangoldirullien täytteen.Kukkakaalin lisäksi laitoin avokaadoa sekä ylläolevaa paprikakastiketta. Kiedoin ympärille porkkananauhoja (jotka tein spiraaalilaitteella.rullat 2
Mangoldista on tosi helppo tehdä rullia,mutta yhtä hyvin näitä rullia voi tehdä isoista salaatinlehdistä.
munakoisot
Torilla oli ýhdellä myyjällä pieniä ,tavallisia sekä pyöreitä munakoisoja..

17 kommenttia:

  1. Vaikuttavat hyviltä niin sienet kuin mangoldirullatkin. Kiva lisä nuo porkkananauhat rullien ympärillä.

    VastaaPoista
  2. Miten mahtava postaus. Olit todella panostanut paitsi tähän herkulliseen sienilounaaseen, myös kuvaukseen. Ihan valmista keittokirjakauraa, eikun siis portobelloa;-) Tätä söin silmilläni ja lisäksi ne tiedä mitään niin herkullista kuin sienet. Ihana postaus, kiitos♥

    VastaaPoista
  3. Kmsu:Sienet etenkin oli tosi hyviä! Spiraalileikkurilla saa juureksista tehtyä tosi kivoja nauhoja...

    Anna:kiitos:-)

    Leena:Kiitos:-)Minähän olenkin jo ymmärtänyt,että pidät kovasti sienistä.Näistä portobelloista tulee kuivurissa tosi hyviä,kun ne siinä vain pehmenevät hiukan,ja imevät sen liemen itseensä,tosi maukkaita.

    VastaaPoista
  4. Sienet on hirveen hyviä, mutta täältä ei saa ko siitakkeita luomuna hurjaan hintaan. Viime syksyinen sienisaalis on jo popsittu, nyt pitää aina kyttäillä alennuslappuja [tai käyttää rahaansa muuaallekin ko iherbiin ;) ]

    Tuo spiralizer on kyllä oiva vehje. Sais näppäristi spagettia.

    Aina kateudesta vihreä tuon kasvisvalikoiman laajuuden suhteen siellä päin :) Just munakoisoa on pitkään tehnyt mieli, imam bayaldia, mutta kaupasta ei oo saanu (asun isosta sitistä yli tunnin päässä, ei kauheasti kehtaa ajella). Hamstraampa seuraavalla kerralla.

    Mulla on muuten sama kuvankäsittelyohjelma, nappasin täältä vinkkinä joskus, kiitoskiitos. Pitäs opetella käyttämään, nyt en oo ko rajannu ylimääräset pois.

    VastaaPoista
  5. Kauniita kuvia! Portobellot ovat herkullisia, ja mangoldikin on aivan ihanaa.. jälkimmäistä en vain ole täällä Suomessa kaupassa pahemmin nähnyt.

    VastaaPoista
  6. Vale:Harmi kun sun tienoilla ei löydy sieniä tähän aikaan vuodesta kunnolla. Toivottavasti sitten ensi syksynä tulee kunnon saaliit metsistä...
    Spiralizer on kyllä aika mainio;sillä saa kivasti tehtyä vihanneksista kaikenlaista. Täällä kyllä on vihannesvalikoimat ihan omaa luokkaansa, ja luomuakin onneksi löytyy tosi helposti ja hinnatkin ovat laskeneet,kun on tullut niin paljon kysyntää luomusta.Kiva kun siitä vinkistä oli hyötyä:-) Hyvä ohjelma on ja helppokäyttöinen:-)

    Aletheia:Portobellot ovat tosi ihania ja niistä saa marinoimalla ja kuivurissa tosi hyviä.Harmi,kun mangoldia on vaikeaa löytää,olen aika tykästynyt siihen..

    VastaaPoista
  7. Oih, portobelloja... Jos niitä ravintolassakäydessä on listalla, tilaan aina, vaikkei annos muuten houkuttaisikaan. Olisin taivaassa, jos saisin jostain kassillisen portobelloja.

    VastaaPoista
  8. Punajuurien vihreet naatit muuten korvaa mangoldin hyvin. Kannattaa ottaa talteen, vaikka pakastaa, jos kesällä kasvattaa itse punajuuria tai tietää jonkun, jolta saa :) . Kaupassahan naatit lienee aina leikattu pois.

    VastaaPoista
  9. Fanny:Portobellot on kyllä aika hyviä:-)

    Vale:Täällä myydäänkin ihan pieniä baby punajuuren lehtiä erikseen, salaattiin.Ja torilta olen löytänyt punajuuria,jossa naatit tallella:-)

    VastaaPoista
  10. Olet aivan uskomaton! Niin ihanan näköistä ja kuuloista. Mistä noita ideoita oikein pulppuaa?

    VastaaPoista
  11. Vellipoika:kiitos:-) Sieniä käytetään aika paljon raakakeittiössä ,ja kuivurin hankittuani olen tehnyt niitä paljon noin marinoimalla ja vähän kypsyttämällä kuivurissa (en kuivaa niitä,vaan hieman kypsytän,ja ne samalla imevät sen marinointiliemen itseensä,sieniä kun ovat) Tuo muu juttu sitten syntyi siinä samassa kun oli kukkakaalia kotona ja paprikoita.Raa'asta marinoidusta kukkakaalista olen ennenkin postaillut,mutta nyt laitoin kuivuriin joksikin ajaksi.Mulla kyllä pulppuaa ideoitakin aika usein.

    VastaaPoista
  12. Onpas herkullisen näköinen ja kaunis lounas!

    VastaaPoista
  13. Sienet on todellakin monipuolisia! Ilman kuivuriakin niistä saa hyviä raakajuttuja, mutta toi kuivurointi varmaan nostaa herkullisuuden ihan toiseen potenssiin. Mangoldit on myös ihania, mutta harmillisen lyhyt sesonki Suomessa niillä.

    VastaaPoista
  14. Okriina:Totta, sienet on ihan hyviä pelkällä marinoimisella ilman kuivuria,mutta kuivurissa se liemi ikäänkuin imeytyy niihin,niin niistä tulee erilaisia ja tosi hyviä. Harmi tosiaankin kun teillä on mangoldia vain kesäaikaan..

    VastaaPoista
  15. Your mangold dumplings are beautiful! I like the idea of the carrot strings. What did you put inside? I couldn't understand from the Google translation.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...