maanantai 27. syyskuuta 2010

Raw falafelit(vähähiilariset)


Vaikka olenkin nyt tällä vähähiilarisella ruokavaliolla,se ei tarkoita sitä,etten voisi nauttia raakeittiön herkuista.Voin käyttää siemeniä,kookosta ja pähkinöitä,kunhan en vaan yhdistä niitä makeiden  tai hiiilihydraattipitoisten aineksien kanssa. Sain sähköpostiini raw falafelien ohjeen,jota muunsin jonkun verran.Aineksiltaan nämä muistuttavat raakakrakkereitä,mutta ovat kuitenkin erilaisia.

Raw falafelit (14 kpl)
  •   1½ dl idätettyjä kurpitsansiemeniä
  •    1½ dl idätettyjä auringonkukansiemeniä
  •      4 aurinkokuivattua tomaattia

  •         kourallinen silputtua persiljaa
  •       kourallinen silputtua korianteria
  •        2 valkosipulin kynttä
  •      1½ tl jeeraa eli juustokuminaa
  •     1 tl jauhettuja korianterin siemeniä
  •               suolaa,mustapippuria
  •         1 tl kuivattua oreganoa
  •      1 rkl sitruunamehua


Kaikki ainekset jauhetaan massaksi monitoimikoneessa. Massasta muodostetaan pieniä palloja jotka asetetaan kuivurin kiinteälle pohjalle. Litistin hieman palloja,mutta ne voi jättää ihan palloiksi,jos haluaa.Kuivatin niitä,kunnes pinta oli kuivaa mutta sisus vielä hieman pehmeää.

Falafelit tarjosin 3 eri kastikkeen kanssa: tahinia, avokaado-yrttikastiketta sekä pikanttia chilikastiketta. Avokaadokastiketta varten jauhoin avokaadoa,sitruunamehua, tuoretta korianteria ja persiljaa ,suolaa ja pippuria. Chiliseen tomaattikastikkeeseen tuli jauhettua tomaattia johon lisäsin chilihiutaleita sekä suolaa.Tahini oli luomutahinista tehty:lisäsin siihen sitruunamehua, valkosipulia,vettä, suolaa,pippuria ja hieman yrttejä.
Olin yhtenä päivänä ystävän kanssa lounaalla,ja tässä annokseni:antipastiterriiniä salaatin kanssa. Terriini oli tosi hyvää;siinä oli päällä munakoisoa,sisällä paprikaa ja tomaattia,sekä juustoa ,jossa oli saksanpähkinöitä.Salaatista tosin jouduin noukkimaan porkkansuikaleet pois,sillä toistaiseksi ne ovat minulta vielä kiellettyjä.

17 kommenttia:

  1. nää menee kokeiluun, näyttää namilta!

    VastaaPoista
  2. Ihana falafel-kuva ja ohje! Olisinpa ollut ruokavieraana :)

    VastaaPoista
  3. Nonnis;kokeile vaan,ovat hyviä:-)

    Okriina:kiitos:-)Sut oliskin kiva saada ruokavieraaksi...

    Omenaminttu:tuo antipastiterriini oli ihanaa!

    VastaaPoista
  4. Hiphei, kiitti vinkistä! Nyt 5 viikkoa pakkolevossa olleena olen joutunut pistämään ruokavaliotani uusiksi koska liikuntaa on nolla, tämä kuulostaa hyvältä ;O)

    VastaaPoista
  5. Mikaela:kiva kuulla,että pakkolepo loppui;ei ole kiva olla liikkumatta.Tämä olivat tosi hyviä:-)

    VastaaPoista
  6. Oooh, näyttää hyvältä. Itsekin uskon, että "oikea" ruokavalio olisi jotain raakaravinnon ja karppauksen väliltä. Itse en vain ole jotenkin jaksanut keskittyä raakakokkailuihin niin, että saisin mitään kokeiltua. Nooh, ehkä joku kaunis päivä.. Toistaiseksi olen vain ihan fiilareissa edelleen siitä, että saan syödä pekonia, kermaa ja täysirasvaisia juustoja, että kokkailu menee helposti sillä linjalla (Plus, allergiat rajottaa raakojen kasvisten käyttöä). Ennen pyrin noudattamaan vähärasvaista ruokavaliota, mutta nyt, hyh, ei enää ikinä!

    Kuola valuen katselen aina näitä sun ja Okriinan erilaisia tahnoja, kastikkeita ja kuivurissa kuivattuja juttuja :p Näyttävät niin ihanilta!

    VastaaPoista
  7. Kermaperse;Kiitos:-)ihan samaa ajattelen minäkin nyt,kun olen huomannut,että olo on siitä keventynyt.Harmi,ettet voi syödä raakakasviksia,mutta ehkä jossain muodossa,smoothieina? Olen nyt tässä karppausohjelmani ekassa vaiheessa syönyt paljon paljon vihanneksia,mutta enimmäkseen vihreitä sellaisia,ja taas ihan rasvaisia juttuja ei kauheasti ole tullut syötyä,paitsi pähkinät tietysti ja kookoskerma ja sellaiset. NOita kastikkeita ja tahnoja on itse asiassa kauhean helppo valmistaa,ei kauheasti vaadi mitään erikoista paneutumista.

    VastaaPoista
  8. Kivan oloinen ohje, taidanpa kokeilla:)Ois kyllä ihana joskus päästä valmiiseen pöytään, joka notkuu kaikenlaisia raakaherkkuja...

    VastaaPoista
  9. Kaisu:Nämä olivat aika hyviä.Valmiiseen raakaherkkuja notkuvaan pöytään olisi kiva mennä;täällä on sellainen paikka,mutta liian kaukana...

    VastaaPoista
  10. låter otroligt gott, raw falafel!
    igår på fiket i tzivon lagade någon tapioca med cocosmjölk och mango, har du smakat tapioca? väldigt gott! och ett bra veganskt dessert alternativ.
    kram

    VastaaPoista
  11. Sara;De här var faktiskt goda,fast de inte är gjorda av kikärter.Har lagat tapiocapudding,det var ganska gott.
    Kram till dig också!

    VastaaPoista
  12. Wow I didn't realise that you could make raw felafels! This sounds very interesting Yaelin! :D

    VastaaPoista
  13. Lorraine:Thanks! Although they are made from different ingredients than the traditional falafel,these were very good!

    VastaaPoista
  14. Karppauskuurin ohjeet ovat kiinnostavia. Voisin soveltaa muutamaa ideaa omaankin ruokavalioon. Mukavaa luettavaa!

    VastaaPoista
  15. Kuulostaa hyvalta! Monet raw-reseptit on todella kokeilemisen arvoisia ja herkullisia!

    VastaaPoista
  16. Tiina:Kivasti kuitenkin löytyy syötävää,vaikka pitääkin monet jutut jättää pois.Kiva että pidit:-)

    Maria:Monet raw-ruuat ovatkin uskomattoman herkullisia!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...