torstai 9. joulukuuta 2010

Tofua ja ituja,kun tekee mieli pastaa....

Olen edelleenkin karppikuurilla Diane Kressin oppien mukaan,ja painoa on pudonnut,hitaasti mutta pudonnut kuitenkin.En ole edes punninnut itseäni,mutta näen tulokset vaatteiden perusteella. Hieman takapakkia tosin on viime aikoina tullut,koska fuskasin liikaa,ja nyt pitäisi mennä takaisin ohjelman ensimmäiselle vaiheelle,10 päivän ajaksi,mutta en ole sitä vielä aloittanut.Tässä toisessa vaiheessa sen sijaan pastakin on sallittua,kunhan se on täysjyvää ja 5 tunnin aikana sitä syödään ainoastaan puoli kupillista,mikä on turhauttavan pieni määrä. Onneksi on raakapastoja,joita tulee useinkin syötyä,ja kun hieman viluttaa,niin tekee jo mieli vähän lämpimämpää ruokaa. Tofuwokki  itujen kanssa on hyvää,ja idut tässä oikeastaan ovat pastan korvikkeita,ja ihan kivojakin sellaisia. 

Tofua ja ituja wokissa pastanhimoiselle
  • 300 gr tofua, kuutioituna
  • kylmäpuristettua rypsiöljyä paistamiseen
  • 2 kevätsipulia varsineen
  • iso rasiallinen mung-pavun ituja
  • 2 rkl tamari-soijakastiketta
  • chilihiutaleita
  • 1 tl seesamiöljyä
  • pari tippaa steviaa
  • ripaus kiinalaista 5-maustetta
Kuutioi tofu pieniksi kuutioiksi ja paista ne wokissa rapeiksi öljyssä,käännellen välillä. Lisää kevätsipulit,idut,soijakastike,seesamöljy sekä mausteet. Kypsytä käännellen annoksia muutaman minuutin,ja  wokki on valmista! Tätä olen aina välillä syönyt jo vuosikausia,ja se on mielestäni tosi hyvää.Yleensä lisään myös punaista paprikaa,mutta sitä ei kaapissani nyt ollut.Tofu on myös tosi hyvää,kun siihen tulee rapea pinta paistaessa.

7 kommenttia:

  1. Hassua, luin tuon ruoan nimen, että "tofua ja ituja wokissa kunnianhimoiselle"! :-D Ajattelin, että kuinkakohan vaikea ohje sieltä onkaan tulossa. :-D

    Ei kyllä heti ensi vilkaisulta tajuaisi, että nuo tuossa kuvassa ovatkin ituja eikä pastaa. Mähän voisi kokeilla tätä vaikka sillä pastalla. Ihana kuva, niin houkutteleva!

    VastaaPoista
  2. Hih, kunniahimoiselle;D Nuo idut todellakin näyttävät aika lailla nuudeleilta..

    VastaaPoista
  3. Chilihiutaleita - kiinnostavaa... :)

    VastaaPoista
  4. Rita:kuivatuista chileistä jauhettuja hiutaleita...

    VastaaPoista
  5. Hauskaa, tämän tapainen on itsellänikin sellaista lohturuokaa. Joskus heitän vielä jotain levää, aramea tai hijikiä sekaan.

    VastaaPoista
  6. Okriina:lämmittävää lohturuokaa todellakin,ja levät oliskin hyvä lisä tuohon:-)

    VastaaPoista
  7. Tuttu tunne tuo pastanhimo :) Mua alkoi heti kiinnostaa miten sä fuskasit heh! Itselläkin on vähän ote lipsunut mutta olen päässyt aika hyvään balanssiin, arkisin karppaan ja viikonloppuisin löysemmällä otteella ja olo on ollut hyvä! Ja se oli se mitä lähdin tavoittelemaan, ja erityisesti sitä ettei olisi niin turvonnut olo.

    Kiva resepti myös!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...