lauantai 5. helmikuuta 2011

Passionvalkosuklaata,tutustuminen uuteen Tropicana-mehuun ja viime viikon ruokamuistoja Suomesta

Passionhedelmä kuuluu lempihedelmiini,mikä johtunee varmaan myös siitä,että pidän kirpeistä makuvivahteista. Passionhedelmää viljellään täällä paljon,ja sitä näkee usein pensasaitoina,sillä se kasvaa todella nopeasti ja muodostaa kivan aidan. Venezuelassa asuessani söin sikäläistä,keltakuorista passionhedelmälajiketta,jota siellä kutsutaan nimellä parchita.Kaupoissa myytiin pakastettua passionhedelmäsosetta,josta tehtiin mehua.
Eilen torilla käydessä ostin korillisen passionhedelmiä (1,1 kg) 2 eurolla.Ihan noin halvalla ei täälläkään usein näitä hedelmiä saa,joten tietenkin ostin koko korillisen.Nämä  passionhedelmät ovat vielä silopintaisia,ja ovat täysin kypsiä vasta kun hedelmäkuori on ryppyistä. Jääkaapissa oli kuitenkin pari täysin kypsää passionhedelmää ,joista toisen käytin   passionhedelmävalkosuklaaseen.

Passionhedelmävalkosuklaata
  • n.50 gr kaakaovoita
  • 1 passionhedelmä
  • 3 rkl agavea + hieman steviaa
  • 1 tl jauhettua soijalesitiiniä
Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Kaavi passionhedelmän sisus kulhoon. Jos haluaa,voi seoksen laittaa lävikön kautta,jos ei halua siemeniä joukkoon. Sekoita makeutusaineet kaakaovoin joukkoon,lisää soijalesitiini ja sekoita hyvin (sekoitin Magic Bullet-sekoittimessa).Lisää lopuksi passionhedelmä,sekoita hyvin,ja kaada seos muotteihin.Nami,ihanasti kirpeän makeaa!
Passionhedelmää oli myös viime viikolla esillä Helsingissä ,kun kävin uuden Tropicana-mehun uutuustuotetilaisuudessa. En yleensä juo hedelmämehuja,vaikka ne ovatkin tosi hyviä,sillä niissä on kauheasti hiilihydraatteja ,mutta nyt tein poikkeuksen. Uusi Tropical Fruits sisältää ananasta,passionhedelmää,mangoa,appelsiinia sekä omenaa,ja se oli tosi hyvää! Maistui tosiaankin aivan tuoreelle ja aidolle hedelmämehulle.Mehu ei myöskään sisällä sokeria eikä säilöntä-tai muita lisäaineita.Kävin tuolla aika nopeasti,sillä pieni vatsatauti oli hieman heikentänyt oloani,ja yritin kurkata,jos näkyisi muita ruokabloggaajia.En kuitenkaan nähnyt,mutta myöhemmin huomasin,että myös Unelias Kokki oli tuossa tilaisuudessa käynyt.
Mukaan tuli litra uutuusmehua sekä pieni pullo appelsiinimehua,josta join hieman ja sen jälkeen lisäsin siihen jugurttia,ja näin syntyi herkullinen smoothie pulloa ravistamalla.

Muuten söin koko Suomen-reissuni ajan etupäässä lohta:graavattuna,uunissa valmistettuna,kylmä-tai lämminsavustettuna. Täällähän saa tuoretta norjalaista lohta,mutta lämminsavulohta ei saa ja kylmäsavulohikaan täällä ei ole yhtä hyvää kuin Suomessa.Eniten pidän lämminsavustetusta kirjolohesta;voi että se on hyvää! 

Olin muutaman päivän hyvän ystävän luona ja hän valmisti tosi hyvää aasialaista uunilohta,Helsingin Sanomien reseptin mukaan.Suosittelen,oli tosi herkullista!

20 kommenttia:

  1. Siis sinun mieltymyksestä passionhedelmään, tuli mieleeni se,että minä pidän papaijasta, jota ostan purkissa ja teen siitä hedelmäsalaatin, jossa pääsoassa papaija. Nyt sekään ei sovi, sillä hemmetti!, se on sokeriliemessä...

    Siis tulimme juuri kaupasta ja meillä on huomenna sekä uuni- että kylmäsavulohta. Myös Olgalle on oma lohipala, jossa ei sitruuanpippuria, kuten meidän lohessa.

    Arvaa mitä tekee eniten mieli ja keskellä talvea: jäätelöä! Kun Auli saapuu Kanadasta aion kerran tarjota jälkkäriksi vaniljakermajäätelöä ja lakkoja (cloudberry), joita ostin syksyllä pakastimeen kiitettävästi. Sen ainona kerran rikon tämän sokerilakkoni kolmen kuukauden aikana.

    VastaaPoista
  2. Hyvänen aika...munhan piti sanoa sinulle tuosta Tropicanasta jotain.

    Siis se on meidän Mewrin suosikkituoremehu. Ei juo muuta. Minä lopetin tuoremehut, koska niiden happamuus syö hampaiden kiillettä, mutta jäljelle jäi addikti Tropicana mandrariinimehuun, jolla joskus hemmettolen itseäni. En tiennytkään, että niissä hiilihydraatteja...

    VastaaPoista
  3. Leena:täällä kasvatetaan papaijoja,joten sitä saa tuoreena hyvin,mutta ei se kyllä lempihedelmiini kuulu,on aika mauton., Mutta siihen hedelmäsalaattiisi voit laittaa omassa mehussaan purkitettua ananasta,johon ei lisätty sokeria.Onnekas Olga,kun saa oman lohipalan! Ostin lentokentältä puolen kilon paketin lämminsävukirjolohta,josta nyt meni viimeiset salaattiin ja Bambikin sai pienen palan.Elin siis koko Suomen ajan melkein pelkästään lohella,kirjolohella ja vihreällä salaatilla.On se niin hyvää!
    Tropicana-mehut ovat ihania,mutta kaikissa hedelmämehuissa on kauheasti hiilareita,parempi syödä niitä hedelmiä sellaisenaan...

    VastaaPoista
  4. Leena:oi lakkoja ,tekee mieli!

    VastaaPoista
  5. Mielenkiintoista suklaata! Passionhedelmä olisi muuten aika kiva hedelmä minustakin, mutta ne siemenet tökkivät. En tiennytkään, että passionhedelmien ruttuisuus on kypsyyden merkki - kiitos tiedosta.

    Lämminsavulohi on ihanaa!

    VastaaPoista
  6. Hippu:passionhedelmä ja suklaa on kiva yhdistelmä! Ne siemenet voi seuloa poiskin,itseäni ne ei kauheasti häiritse.Ja ne itävät kivasti,mulla on olohuoneen "parvekkeella" 3 siemenestä kasvatettua passionköynnöstä,joista tosin 2 on aika surkeassa kunnossa juuri nyt. Passionhedelmän sisus on vähemmän kirpeää kun hedelmät ovat ruttuisia. Lämminsavulohi on todellakin ihanaa!

    VastaaPoista
  7. Lamminsavulohi on ihanaa. Isani on maailman paras kalan savustaja. Mika sen herkumpaa kuin savukala suoraan savupöntöstä poytaan.

    VastaaPoista
  8. Ihanan näköistä suklaata! Sinulla on tosi hienot muotit.:) Minä en ole koskaan syönyt tuoretta passionhedelmää, sitä on ainoastaan ollut vain joskus jossain mehussa, jogurtissa tms. Pitääpä joskus ihan mielenkiinnosta ostaa tuoreita.:)

    Sinä tarvitsisit pienen savustimen, niin voisit itse savustaa lohta.;) Lohi on kyllä hyvää muodossa kuin muodossa. Nyt on tullut tosi vähän lohta syötyä, kun täälläkin lohen hinta on noussut. Eikä nyt oikeastaan kannata kaupasta paljon kalaa ostaakaan, kun verkot on järvessä.

    VastaaPoista
  9. Tuula:miten onnekas olet,kun saat ihan kotona savustettua kalaa,kun olet Suomessa.Kade kade...

    Kmsu:mulla oli pari vuotta sitten pieni pakkomielle noihin silikonimuotteihin;D Nyt niitä on aika paljon jo,ja saa kyllä riittää,vaikka just näin kaupassa delfiinisilikonimuotin...
    Sellainen pieni savustuspönttö olisi kiva,mutta kun ei ole parveketta,niin varmaan ei voisi sellaista käyttää ,vai voisiko. Nyt kun olin Helsingissä,oli Stockmannilla iki-ihanaa savustettua kirjolohta,8,5 Eur kilo,eli eli aika edullista,ja oli mielettömän hyvää.Sitä sitten enimmäkseen söinkin.

    VastaaPoista
  10. Oi minä ikävöin usein passionhedelmiä. Niitä söimme paljon Afrikassa. Minusta siinä on aivan ainutlaatuinen aromi. Söimme lusikalla sisällön sellaisenaan, nam, ja ne ikäänkuin kuuluivat sikäläiseen hedelmäsalaattiin.

    Välillä ostan niitä täällä. Hinta ei ole ihan kamala, jos ostaa kypsiä ryppyisiä. Silloin ne ovat nimittäin yllättävän kevyitä.

    VastaaPoista
  11. Kiva kuulla Suomen kokemuksistasi :) Olin aikeissa tulla tuohon Tropicana-tilaisuuteen, mutten sitten päässytkään.
    Passionhedelmät ovat täällä niin vietävän kalliita, että tulee harvemmin ostettua. Silloin tällöin kuitenkin lisään vinegrettiin, mutta toi valkosuklaa kuulostaa ihanalta!

    VastaaPoista
  12. En minakaan kovin usein tuoremehuja osta,kun taalla saa hedelmia aina tuoreena.
    Minakin tykkaan kovasti lohesta.Myös savustetusta.Tuoretta saa taalla meillakin,mutta savustettua ei.Joskus on vakuumipakkauksessa jotain savukalaa,mutta sen hinta on huimaavan kallista.

    VastaaPoista
  13. Omenaminttu:passionhedelmät ovat tosiaankin ihanan makuisia.Etenkin Venezuelassa tuli niitä paljon syötyä tai oikeastaan juotuna,sillä siitä tehtyä mehua oli lähes kaikissa paikoissa tarjolla.Poikani myös rakastaa niitä,ja muistan kun hänen ollessaan pieni ostin aina muutaman kerrallaan vaan,kun olivat aika tyyriitä.

    Okriina:harmi kun et päässyt,olisi ollut kiva nähdä sinutkin ihan livenä.Joo ,huomasin nyt tällä reissulla,että ovat nuo passionhedelmät ja muutkin eksoottisen hedelmät aika kalliita Suomessa.Nuo passionhedelmät jotka täällä ostin olivat taas mielettömän halpoja,ja nyt pitääkin keksiä niistä kaikenlaista.Vinaigretteen en olekaan kokeillut ,joten kiitos vinkistä!

    Sateenkaari:minäkin yleensä syön hedelmät hedelminä enkä mehuina,tosin smoothieihin laitan niitä. Täällä valmistetaan lohesta kylmäsavulohta,mutta se on kauhean kallista eikä lainkaan yhtä hyvää kuin Suomessa.

    VastaaPoista
  14. Hedelmät ovat ihania, enpä keksi yhtään josta en pitäisi.

    Samaten luettelemasi kalan olomuodot, graavi, kylmä- ja lämminsavu ovatten oivallista herkkua :)

    Toivotan nopeaa toipumista matkan rasituksista ja muista vaivoista! Mukavaa sunnuntain jatkoa.

    VastaaPoista
  15. Rita:minustakin hedelmät ihania,jotkut enemmän ,jotkut vähemmän.Ja lohikalat myös...Matkasta on jo hyvin toivuttu!Mukavaa sunnuntain jatkoa sinullekin.

    VastaaPoista
  16. Printtasin tuon "Aasialainen uunilohi" reseptin.
    Kokeilen viikonloppuna.

    VastaaPoista
  17. Kiitos aivan ihanasta reseptistä. Rakastan passionhedelmiä sekä valkosuklaata, joten yhdistelmä kuulostaa taivaalliselta!

    Muutenkin blogisi oli herkullinen löytö. Ihania värejä ja aistinautintoja.

    VastaaPoista
  18. Niin tuli kylla meillakin syotya lohta Suomessa, varsinkin graavattuna! :-)

    VastaaPoista
  19. Maria:on se lohi vaan niin hyvää!

    VastaaPoista
  20. En ole varmaan koskaan ostanut passionhedelmää saatikka maistanut..ainakin luulen niin. Jostakin olen kuitenkin tilannut pienen pussin passionhedelmäjauhetta, joten voisihan sitä kokeilla, että miten tässä toimii.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...