perjantai 25. maaliskuuta 2011

Aasialainen kurpitsasalaatti

Löysin ihanan raakakurpitsasalaatin ohjeen täkäläisen,myös keittokirjoja (lasten ruuasta)kirjoittaneen bloggaajan blogista,jossa on monta ihanaa reseptiä. Michalin blogi on tosin vain hepreaksi.

Salaatin kastike tosin ei ole raaka,sillä siinä on kalakastiketta,mutta sen voi korvata tamari-soijakastikkeella. Kun käytän kurpitsaa raakana,on se aina tuollainen kuvassa näkyvä,suuresta kurpitsasta leikattu palanen.Yritän etsiä tasaista ,neliön muotoista ja kiinteää palasta.Tuosta palasta piti hieman poistaa yläosaa,sillä se oli hieman pehmeää. Kurpitsa on raakana ihanaa, ja olen sitä käyttänyt raakana esimerkiksi kurpitsa-carpacciossa.  Myös äskeisessä raw-illassani tarjosin kurpitsa-carpacciota,vinaigretin ja kurpitsansiementen kanssa.

Aasialainen kurpitsasalaatti
  • Palanen kurpitsaa 
  • Kastike:
  • ½ tl palmusokeria (käytin luomuhunajaa sen tilalla)
  • 3 rkl sitruunamehua 
  • 3 tl Nam Pla-kastiketta (kalakastiketta) tai soijakastiketta.
  • 1 tl seesamiöljyä
  • 1 pilkottu punainen tai vihreä chili (unohdin ostaa,joten laitoin chilihiutaleita  teelusikallisen)
  • tuoretta korianteria koristeeksi
Ota kurpitsapalasta suikaleita Julienne-leikkurilla.Minulla on tuollainen kuvassa näkyvä simppeli Julienne-leikkuri ,jolla saa otettua hyviä suikaleita. 
Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada kurpitsasuikaleiden joukkoon,ja sekoita. Kastike on samantapaista ,mitä olen usein käyttänyt kaalisalaatissa,mutta oli ihanaa myös kurpitsan kanssa.

6 kommenttia:

  1. Voi vitsi näitä sun valokuviasi. Ne pitäisi lailla kieltää, kun kaikki näyttää niin syötävän ihanalta. ;-)

    Kiva tuo julienne-leikkuri. Oletko ostanut sen jostain ihan alan liikkeestä vai jostakin muualta?

    VastaaPoista
  2. Hippu;Kiitos,ja minä en edes yhtään ole niihin tyytyväinen;D Mutta for real,tuo kurpitsa tuolla tavoin oli tosi hyvää! Tuon julienne-leikkurin olen ostanut jostain keittiötavarakaupasta,mutta se on sellainen ihan simppeli aika halpa juttu.

    VastaaPoista
  3. Kiva kurpisasalaatti. Kurpitsa on ihanan monikäyttöinen, kuten bataattikin.

    VastaaPoista
  4. Okriina:Kurpitsa onkin ihana aines,ja niin kauniin värinenkin:)

    VastaaPoista
  5. Kuulostaa ihanalta. Seesamioljy on ihana lisa ja antaa niin paljon makua ja aromia!

    VastaaPoista
  6. Maria;Totta,seesamiöljy maustaa ihanasti niin monta ruokaa:)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...