keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Luumuiset ja piparimausteiset energiapatukat

Käyn pari kertaa viikossa kuntosalilla ja kuntoilun jälkeen syntynyttä energiavajetta paikkaamaan tarvitsen jotain hiilaripitoista,jossa on hyviä hiilareita.Teen aina patukkani itse,ja ne valmistuvat kuivurissa,mutta yhtä hyvin ne voi tehdä matalalämpöisessä uunissa ,jonka oviluukku on auki.Edellisiin patukoihini käytin Meyer-sitruunoita,mutta onkohan joulukuussa jotain,josta tulee halu tehdä hieman jouluisen makuisia patukoita ,kuten nämä....

Luumuiset ja piparimausteiset energiapatukat
 • noin 250 gr kuivattuja luomuluumuja ,kivenpoiston jälkeen
 • 1 kukkurallinen rkl piparimaustetta (täällä ostan mausteet kokonaisina ja jauhan itse)
 • 2 dl kookoshiutaleita
 • 3 liotettua Medjoul-taatelia
 • maun mukaan steviaa makeutukseen
 • 4 dl mantelijauhoa (tästä puolet oli mantelimaidon valmistuksessa syntynyttä mantelimurskaa)
 • 21/3 dl paahdettua quinoaa
Liotin luumuja ensin pienessä vesimäärässä joitakin tunteja ja lisäsin joukkoon myös taatelit. Laitoin luumut ja taatelit monitoimikoneeseen ,johon lisäsin ensin kookoksen,ja jauhoin seosta tasaiseksi. Lisäsin joukkoon piparimausteen ja stevian,ja mantelijauhon,ja käytin konetta vielä muutaman kierroksen.Otin massan pois koneesta ja lisäsin hyvin sekoittaen paahdetun quinoan.Massan laitoin silikoniseen patukkavuokaan,ja vuoka meni joksikin aikaa pakastimeen,kunnes patukat tulivat hyvin siitä irti. Tämän jälkeen patukat menivät kuivuriin,jossa ne kuivuivat yön yli.
Patukoista tuli kivasti sekä luumun että piparimausteen makuisia.

7 kommenttia:

 1. Kuulostaa ihanalta! Taidanpa lainata idean. Ovat varmasti hyviä reissueväspatukoita Pienelle.

  VastaaPoista
 2. Paula:Juu nämä ovat tosi hyviä:) Ja retkievääksi tosiaankin myös hyviä!

  VastaaPoista
 3. Meillä perheen liikkuvampi puoliso usein ottaa melonta- tai pyöräretkelle myslipatukoita, minäpä kokeilen tehdä näitä ohjeesi mukaisia, jospa olisivat kiva vaihtelu:) Meillä on steviaa pakastettuna, lehtiä sellaisenaan, kuinka käyttäisin niitä? Olen sen kanssa ihan noviisi, kunhan kasvatettiin kesällä ja pistettiin kaikki pakkaseen:)

  VastaaPoista
 4. Campasimpukka:Nämä olivat tosi hyviä;suosittelen.Tuota steviaa käytän koska yritän välttää sokeria,ja käytän valmiiksi ostettuna tippoina,siis liuoksena.Yritin kerran kasvattaa steviaa mutta onnistuin tappamaan sen;tosin onnistuin myös jonkun verran pelastamaan niitä lehtiä ja kuivaamaan niitä ,jonka jälkeen jauhoin jauhoksi,ja se meni teen sekaan.

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa hyvalta! Itse jatkan sokerittomalla linjalla, joten nama patukat jaa talla kertaa kokeilematta (luumujen ja taatelin takia, siis), mutta puolisolleni ne maistuisivat varmasti! Mukavaa joulunodotusta!

  VastaaPoista
 6. Näitä olisinkin kaivannut tänään, kun kävin taas tauon jälkeen etsiskelemässä kadonneita lihaksia. Maistuisivat varmasti hyviltä kyllä ihan ilman mitään treeniäkään :)

  VastaaPoista
 7. Maria:Täytyy kyllä nostaa sinulle hattua kun pystyt olemaan noin kauan täysin sokerittomalla linjalla. Nämä olivat tosi hyviä. Mukavaa joulunodotusta sinullekin!

  Okriina: Hyvä kuulla että olo on jo parempi ja toivottavasti kadonneet lihakset löytyivät ainakin osittain;D Nämä olivatkin tosi onnistuneen makuiset patukat:)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...