sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Porkkanahalva (raw)

Tässä eräänä yönä en saanut unta ja näin unta porkkanahalvasta ;D Ja kun tällaista tapahtuu,niin on pakko kokeilla,toimiiko se. Joten muutama päivä myöhemmin sitten tein pienen koe-erän  ja erittäin hyvää tämä olikin. Jonkinlainen raw-muunnos intialaisen porkkanahalvan ja tavallisen halvan väliltä.

Porkkanahalva
  • 1 isohko luomuporkkana
  • 1 dl tahinia (omani oli luomua)
  • ½ dl luomuagavesiirappia
  • ripaus ruususuolaa
  • ripaus vaniljatangosta raaputettua vaniljaa
Raasta porkkana hienoksi raasteeksi ja jauha se mahdollisimman tasaiseksi massaksi yhdessä muiden ainesten kanssa. Tämä oli muuten ihanan makuista  jo ennen kuivuriakin;siinä oli kivan halvainen maku. Massan laitoin kuivuritasolle illalla myöhään ja kuivattelin sitä yön yli ja hieman eilen aamullakin. Massa jäi pehmeäksi,mutta kuitenkin sen verran kiinteäksi,että siitä pystyi leikkaamaan palasia.Tätä voisi kuivatella kauemmin,ehkä 24 tuntia. Mietin myös ,että siihen voisi lisätä hieman mantelijauhoa,jolloin se olisi varmaan vähemmän pehmeä sisältä. Maku oli aivan ihana,ja samoista aineksista voisikin tehdä tosi hyvän  porkkanahalvamoussen lisäämällä Irish Moss-geeliä. P.S. namut jähmettyivät kivasti jääkaapissa:)
Viime torstain puistoretkellä tuli poimittua ihanaa villisinappia! Hyvää salaatissa ja kovin terveellistä:)

16 kommenttia:

  1. Tykkään halvasta, tosin kun se on makeaa, niin ei sitä voi kauheita määriä kerralla syödä, mutta eihän se kai ole tarkoituskaan :).

    Tämä porkkanahalva kuulostaa aika eksoottiselta. Olisi mukava maistaa.

    VastaaPoista
  2. Hassu yhteensattuma: mun piti tehdä tässä ihan lähipäivinä postaus intialaisesta porkkanahalvasta, kun olen vihdoinkin oppinut tykkäämään siitä. :-)

    Hauska raakaversio, varmaan tosi hyvää kun on vaniljaakin. :-)

    VastaaPoista
  3. Tuula:halva on hyvää,mutta tosiaankin aika makeaa,Suosikkini täällä on luomukaupan oma halvasarja,jossa on carobilla makeutettu halva,jossa ei ole sokeria.Porkkanahalva oli tosi hyvää:) Porkkanastakin tuli jonkin verran makeutta.

    Hippu;oliskin kiva lukea postaus intialaisesta porkkanahalvastasi;näköjään sellainen "acquired taste";D Tämä raakaversio oli tosi hyvää;tykkäsin!

    VastaaPoista
  4. Onpa jännittävä resepti. Yhtään en osaa kuvitella miltä tuo maistuu. Asia pitänee siis selvitää. Meinaan kokeilla!

    VastaaPoista
  5. Kuulostaa ihan luonnolliselta että uneksit ruuista, ja tästäkin tuli varma menestys :)

    Kivaa uutta viikkoa !

    VastaaPoista
  6. Vaikuttaa mielenkiintoiselta. Öisin usein iskee ne parhaat ideat.:)

    Kivasti teiltäkin löytyy luonnosta kaikenlaista syötävää.:)

    VastaaPoista
  7. Hihii, ihanaa, että tuollaisia asioitakin tulee yöllä yhtäkkiä mieleen. Ihan erilainen tunnelma, kuin se, että miettisi työasioita, joihin ei voi vaikuttaa laisinkaan.

    Antoisaa ja makoisaa viikkoa sinulle <3

    VastaaPoista
  8. Taas kerran wau! Ihanan eksoottisia juttuja. =)

    VastaaPoista
  9. Ankerias Vipunen:Oli yllättävän hyvää ! Kun olin kuivatellut näitä hieman pitempään ja laittanut jääkaappiin,niin olivatkin tosi kivoja nameja.Mielenkiintoista kuulla,jos teet näitä;D

    Rita:joskus saan inspiksen unissa;D Hyvää viik,koa sinullekin!

    Kmsu:Eikös olekin ihmeellistä miten tuollaisia ideoita tulee öisin;D Syötävää löytyy nyt luonnosta täältä kivasti,mutta sitten kesällä löytyy sellaisia teilläpäin.

    Birgitta:yöllä sitä kai on vähemmän jännittynyt,niin ideoitakin tulee kivasti;D Mukavan makoisaa viikkoa sinullekin!

    Girl of the blog: Kiitos:) Ei välttämättä ihan kauhean eksoottinen;Suomesta löytyy kaikkia aineksia hyvin:)

    VastaaPoista
  10. I have no idea what that is (Google Translate only saw fit to translate half the ingredients LOL) but it looks very intriguing - and very healthy too :).

    VastaaPoista
  11. Robin:Google has problems understanding Finnish...
    That is raw carrot halva,really yummy:)

    VastaaPoista
  12. Porkkanahalva lähtee heti kokeiluun, mutta vielä ihanampi on toi villisinappikuva. Tuohon vihreyteen tekisi mieli sukeltaa nyt, kun täällä on toista metriä lunta ja lisää vain luvattu.

    VastaaPoista
  13. Okriina: Porkkanahalva oli tosi hyvää,aion tehdä sitä ensi kerralla suuremman satsin.Ja kun tuota postausta kirjoitin,olivat namut vasta tulleet kuivurista,mutta jääpaapissa olon jälkeen jähmettyivät kivasti. Ja vihreys tähän aikaan vuodesta on ihanaa täällä,mutta sitten kunn teillä on tuollaista,niin meillä täällä on rutikuivaa...

    VastaaPoista
  14. I love carrots and these look awesome! So cool that you found wild mustard leaves.

    VastaaPoista
  15. Kuulostaa herkulliselta. Pitas kokeilla kuivattaa uunissa, kun ei ole kuivuria.

    VastaaPoista
  16. Kuulostaa herkulliselta. Pitaisi kokeilla kuivattaa uunissa, kun en omista kuivuria.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...