tiistai 26. kesäkuuta 2012

Suuri kirsikkahimo ja suklaakirsikkajäätelö

Ah ihanat kirsikat,en millään kyllästy niihin,vaikka olen viime viikkoina syönyt niitä kiloittain;olen jopa korvannut niillä joitakin aterioita.Pian on näiden sesonki täällä loppu,joten hyödynnän sitä mahdollisimman paljon. Etenkin nämä tummat kirsikat ovat olleet todella makeita.
Ja kirsikka ja suklaa sopivat loistavasti yhteen,joten tein myös suklaista kirsikkajäätelöä,josta tuli todella hyvää.Tämä oli raw-versio,tosin ei täysin raw,sillä käytin luomukaakaota.

Kirsikkasuklaajäätelö
  • 1½ dl kirsikoita (ilman siemeniä)
  • 1½ dl liotettuja cashewpähkinöitä
  • 1½ rkl luomuagavesiirappia+muutama tippa steviaa
  • 1 tl lesitiiniä
  • 1 1/4 rkl luomukaakaojauhetta
  • 1½ tl carobjauhetta
  • ripaus ruususuolaa
  • 1 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
Jauha kaikki ainekset,paitsi kookosöljy ja lesitiini tasaiseksi massaksi.Kirsikkani olivat erittäin mehukkaita,joten en tarvinnut lisänestettä tähän.  Lisää lopussa jauhettu lesitiini sekä kookosöljy ja sekoita vielä jonkun aikaa. Laita pakkaseen.Tästä määrästä tulee 2-3 annosta.Raakajäätelöistä tulee pakastettaessa helposti kiteisiä,mutta olen huomannut,että kookosöljyn lisääminen jäätelömassaan vähentää sitä.Tästä jäätelöstä ei tullut lainkaan kiteistä pakkasessa,vaan se oli ihanan kermaista ja hyvää.En laittanut jäätelöön paljon makeutusta,joten se oli vain miedosti makea.
Ja jonkun aikaa kirsikoita syötyäni alkoivat kivet niissä hieman häiritä.Kaupasta löytyi Chef'n kirsikankivenpoistaja,jolla saa todella kätevästi poistettua kivet(myös oliiveista)
P.S.Tein uuden satsin jäätelöä,jossa käytin makeuttajana tiivistettyä omenamehua.Jätski maistui aivan siltä kuin siihen olisi lisätty tilkka rommia...

25 kommenttia:

  1. Ihana jäätelö! Enpä olisi osannut yhdistää kirsikoita ja suklaata, mutta nyt kun tarkemmin ajattelee niin ei voi mennä pieleen :)

    VastaaPoista
  2. Siis onko mitään niin hyvää kuin kirsikat, suklaa ja jäätelö! Tässä vielä yhdessä.

    Minä olen aina epäillyt noita kivenpoistajia, että ne eivät toimi...Toisaalta, olen tehnty meidän kiriskoita parhaina vuosina viiniä ja mehua ja huonompina likööriä jouluksi. Luumut syödään kaikki tuoreena, joten ne eivät edes ehdi söilöntäajatuksen vaaravyöhykkeelle.

    Tuo ei tosiaankaan näytä yhtään rakeiselta, vaan juuri sopivalta eli Nam!

    VastaaPoista
  3. Anni:Kirsikka ja suklaa on tosi hyvä kombo,esim, kirsikkaliköörisuklaatahán on markkinoilla..Tykkäsin tästä tosi paljon ja tuon kookosöljyn lisäys todellakin teki siitä ihanan pehmeän:)

    Leena:Todella hyvä yhdistelmä onkin;D
    Kirsikat ovat nyt viime viikon ajan olleet 2 euroa kiloa,joten olen niitä syönyt hurjasti,ja kun on hellettä,niin ovat käyneet ateriasta kun en jaksa pahemmin kokkailla.Ja tuo Chef'n kirsikankivenpoistaja on itse asiassa yllättävän hyvä laite,heti kun tajusin miten se toimiin niin äkkiä tuli kivet poistettua.Oi kade sun omista kirsikkapuista!Toivottavasti tulee tänä vuonna hyvä sato!

    VastaaPoista
  4. Kuulostaa aivan ihanalta!
    Täytyy tunnustaa, että minäkin käytän usein raakakaakaon sijasta epäraakaa, se vain mielestäni maistuu paremmalta.
    Kirsikat ovat minustakin herkkua! Nyt olen tosin alkanut epäröimään niiden ostamista, koska luomuna niitä ei saa, enkä tiedä kirsikoiden viljelymenetelmistä kerrassaan mitään.

    VastaaPoista
  5. Jael, mutta meidän kirsikat happamia ja toinen puu jotain puolimakeaa. Yritän ostaa kotimaista ainakin hedelmät yms. ja niinpä nyt vain odotan mansikoiden halpenevan, sillä ne ovat sitten mun lounas. Kiriskkatomaatit nyt aivan ihania, mutta ei niistä pelkiltään vatsa täyty tai sitten niitä ei syö niin paljoa. Äsken tein ruispuikulaleivän päälle päällykset viipaloiduista kirsikkatomaateista ja sipulista. Hyvää!

    Nyt, kiitos sun jätskijutun muistin, että minulla on nougatjäätelöä pakastimessa;-)

    VastaaPoista
  6. Jostain syystä en ole vielä lähestynyt kirsikoita tänä vuonna, vaiika niitä on ollut meilläkin myynnissä jo jonkin aikaa. Kirsikka-suklaajäätelösi on kyllä niin mielettömän houkutteleva, että taidanpa huomenna kurvata torin kautta. Sekoittelitko jäätelömassaa pakastamisen aikana?

    VastaaPoista
  7. Onpas herkullisen näköiset jäätelöpallot. Pakkasessa on itsellänikin rommi-rusina koevedos, mutta maku jäi ehkä vähän pliisuksi, kun sen niin äkkiseltään kekkasin tehdä. Huomenna maistelen kunnolla ja kehittelen eteenpäin jos ei kelpaa.
    Suklaa-kirsikkayhdistelmä on varmastikin ihana!

    VastaaPoista
  8. Paula:tämä oli kyllä tosi hyvää,suklaa ja kirsikat menevät hyvin yhteen;D Kirsikat ovat nyt olleet täällä tosi makeita.Mulla on sellaista orgaanista puhdistusnestettä kasviksille ja hedelmille:niitä liotettaan nesteessä ja vedessä joitakin minuutteja ja huuhdellaan sitten.Kuulemma ottaa pois kaikki pöpöt ja muutkin.

    Leena:No happamet menevät sitten varmaan jatkojalostukseen.Nämä olivat niin makeita että nimenomaan sellaisenaan syötynä ovat hyviä:) Meillähän mansikka-aika jo loppui,mutta syön niitä sitten Suomessa taas.Ja kirsikkatomaattien hinta täällä laski,joten niitäkin tulee paljon syötyä:)Oi ruispuikulaa...syön niin äärimmäisen harvoin leipää,mutta olisi kyllä ihana maistaa yhtä ruispuikulaa nyt..

    Outi:tämä jätksi oli kyllä niin hyvää,että suosittelen!Ja kun olivat makeita,niin ei tarvinnut paljon makeutustakaan laittaa.Sekoitin pari kertaa jäätymisen aikana.Jätski meni lopulta kovaksi,muttei lainkaan kiteiseksi. Mullahan on vanha jäätelökoneeni,mutta kun kyse oli pienestä määrästä niin en ottanut sitä esille.

    Kaisu:kiitos:) Rommirusinakin on sellainen klassinen hyvä jätskimaku:) Suklaakirsikka oli myös tosi onnistunut makuvaihtoehto ja täst tuli tosi namia.Aionkin ostaa kirsikoita lisää,jotta voin tehdä vähän lisää tätä jätskiä.

    VastaaPoista
  9. Oot niin oikeassa. Kirsikka ja suklaa, sehän on pelkkää rakkautta!

    Missähän mä törmäisin tuollaiseen kivenpoistajaan?

    VastaaPoista
  10. Aah. kirsikoita! Voi sinua onnellista kun on tuollaiset hedelmävalikoimat ja pitkät kaudet. Mansikoitakin saatte siellä syödä kuukausikaupalla :)

    VastaaPoista
  11. Nanna:Ehdottomasti näin:) Suomessahan on kivasti noita Chef'n tuotteita,oliskohan tuotakin...Toivottavasti löytyy ,tuo on tosi kätevä ja kiva "ampua" niitä siemeniä ulos kirsikoista;D

    Rita:Kirsikat ovat kyllä niin hyviä kun ovat makeita. Olen kyllä tosiaankin onnellisessa asemassa kasvisten ja hedelmien suhteen,ja mansikoiden kausi onkin tosi pitkä.Ja raparperin vielä pidempi.Kirsikoiden aika tosin on aika lyhyt,samoin lempihedelmäni nektariinin.

    VastaaPoista
  12. Heippa! Näyttää tosi hyvältä!! Tein suklaa-kirsikkakakkua juuri ja tästä olisi hyvä jatkaa.
    Voiko tuon agavesiirapin korvata hunajalla???

    Terv.ingrid

    VastaaPoista
  13. Hei Ingrid: Suklaa ja kirsikat ovat kyllä mahtava yhdistelmä! Hunajaa voi tuossa myös käyttää;tosin hunajalla on enemmän ominaismakua,mikä saattaa hieman tuntua siinä.

    VastaaPoista
  14. Kirsikat on kyllä taivaallisen hyviä ja siinäkin olet niin oikeassa, että suklaa ja kirsikat on sopiva pari kuin paita ja peppu. NAM=)

    VastaaPoista
  15. Söin eilen Saksassa aivan ihanaa italialaista kirsikka-jogurttijäätelöä. Tuo kivenpoistaja olisi hyvä juttu hankkia.

    VastaaPoista
  16. Meidän naapurin puusta saisi nyt kirsikoita, kun eivät ehdi itse poiminaan. Kirsikankivenpoistin on varmaan lähes jokaisessa saksalaisessa huushollissa vakioesine. Herkulliseltä näyttää sun jätskisi, tuli vesi kielelle.

    VastaaPoista
  17. Birgitta:ehdottomasti mahtava kombinaatio:)

    Tuula:tuo syömäsi jätski kuulostaa myös hyvältä.Ja tosi tyytyväinen olen,että nyt saan helposti kivet poistettua kirsikoista:)

    Allu:kiitos,jätski oli ihanaa!Ja todella tuli käyttöön tuo kivenpoistaja:) Ja kade että sulla on kirsikat ihan lähellä puussa!

    VastaaPoista
  18. Voi, kirsikoita! Täällä on kirsikat tänä kesänä olleet vielä niin kalliita, ettei ole malttanut ostaa. Samoin mansikat. Onneksi omasta uudesta mansikkamaatilkusta on toiveita jonkin verran marjoja saada, ja viime kesänä istutetuissa makeassa kirsikkapuussa sekä suklaakirsikkapensaassa on jokunen rahkile. Tuo jäätelö olisi varmasti hyvää!:)

    Kivenpoistaja taitaisi sitten toimia myös luumuissa/kriikunoissa? Meillä noissa yksissä luumuissa on kivet tiukassa. Poistaja helpottaisi kummasti rommiluumujen tekoa.;) Pitääpä etsiä tuollainen.

    VastaaPoista
  19. Kmsu;olen ihan hurahtanut kirsikoihin nyt, mutta pian nämäkin loppuvat,sillä luin,että kirsikoiden poiminta on nyt lopuillaan.Seuraavaksi taitaa olla mangojen vuoro,jotka toistaiseksi ovat vielä aivan liian kalliita.Toivottavasti kirsikkkapuusi tuottavat hyvää satoa.En tiedä mikä lajike tämä minun ostamani on,mutta todella makea ja mehukas se on.Ja jäätelö oli tosi hyvää,tein jo toista kertaa.Huomasin,että kun lisäsin makeuttajaksi myös hieman tiivistettyä omenamehua;jäätelöön tuli hieman rommimainen maku!Tuo kivenpoistaja ei ihan luumuihin taida käydä,vaan vain sellaisiin,missä pienet kivet,kuten kirsikoissa ja oliiveissa.

    VastaaPoista
  20. Meillä on ainoastaan yksi luumupuu sellainen, mikä tekee isoja luumuja. Muut tekee pieniä ja kivetkään eivät ole paljon kirsikan kiviä isompia. Joten ehkä kuitenkin kokeilen tuollaista poistajaa, jos sellaisen jostain löydän. Ihan haaskuun se ei kuitenkaan mene, jos ei luumuille sovellukaan, kun noita makeita ja hapankirsikoita meillä on puina ja pensaina kuusi kappaletta.:)

    VastaaPoista
  21. Kmsu:täällä olen nähnyt torilla sellaisia ihan pieniä miniluumuja.Voisikin kokeilla niihin tuota kivenpoistajaa joskus. Teillä onkin sitten paljon kirsikoita tulossa!

    VastaaPoista
  22. Tekee mieli lähteä heti itsekkin kokeilemaan reseptiäsi, sillä se vaikutti niin herkulliselta.

    Täytyy miettiä mitä sitä voisi laittaa kirsikoiden asemasta. Hmmm piparminttua (tuoreena yrttinä)mutta kuinka käytätte sitä jäätelön teossa, uskoisin maun sopivan hyvin? Kiitos hyvästä ohjeesta!

    VastaaPoista
  23. Tuula:tein tätä jo 2 kertaa,niin hyvää se oli:) Piparminttu sopii tosi hyvin jätskiin myös.Olen tehnyt niin,että olen jauhanut piparmintun lehdet ihan hienoksi,ja sitten puristanut siitä kaikki nesteet,missä on sitä makua. Ja kiva jos tykkäsit ohjeesta:)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...