perjantai 7. syyskuuta 2012

Aivan mielettömän herkulliset pienet sieni-ja kesäkurpitsapaistokset

Viime sunnuntaina olin kutsunut luokseni aterioimaan 2 viereisten talojen naapuria,joiden kanssa iltaisin viemme koiriamme ulos. Olemmenkin sitä kautta tutustuneet kivasti,mutta nyt on toinen heistä ikävä kyllä muuttamassa pois,kuun lopussa.Miksi mukavien naapurien pitää aina muuttaa pois....

Mietin,mitä tarjoaisin heille,ja mieluiten ei mitään kauhean raskasta,sillä täällä on edelleenkin tosi lämmintä,ja huonosti toimiva ilmastointilaitteeni ei kauhean hyvin viilennä keittiötä.  Tein muutaman salaatin,kuten tämän ja tämän,joka on edelleenkin mielestäni yksi parhaimmista munakoisosalaateista,mitä olen ikinä maistanut! Jääkaapissani oli vajaa kilo kesäkurpitsoja,ja ajattelin käyttää niitä johonkin lämpimään ruokaan.Lähiseudun jättimarkettiin mennessäni ostin tarjouksessa olevia portobellosieniä,ja niistä sekä kesäkurpitsasta tuli aivan mielettömän herkullinen ruoka!
Mielettömän herkulliset pienet sieni-ja kesäkurpitsapaistokset(noin 8 kpl)
  • noin 750 gr kuorittua ja raastettua kesäkurpitsaa
  • noin ½ kg portobello-tai muita sieniä
  • 2 kananmunaa
  • 200 juustoraastetta (käytin raastettua lampaanfetaa sekä lampaanmaidosta tehtyä Kashkaval-juustoa,joka on samantapaista kuin italialainen,lampaanmaidosta valmistettu Caciocavallo-juusto)
  • 2 rkl oliiviöljyä paistamiseen
  • 2 valkosipun kynttä
  • reilusti mausteita maun mukaan(käytin italialaistyyppistä maustesekoitusta,jossa esim.chiliä,yrttejä,aurinkokuivattua tomaattia sekä suuresti rakastamaani,etiopialaiselta ystävältä saatua etiopialaista superihanaa berbere-maustesekoitusta,jota näkyy Suomessa saavan täältä)(linkin takaa lista myyntipaikoista)
  • mustapippuria sekä ripaus suolaa(ei liikaa,sillä juustoissa on suolaa...)
  • ruokalusikallinen riisijauhoa
Kuori ja raasta kesäkurpitsat.Siirsin kesäkurpitsaraasteen ensin lävikköön,ja riputtelin hieman suolaa päälle.Jonkun ajan kuluttua oli nestettä valunut astian pohjalle jonkun verran,mutta koska halusin todella kuivaa raastetta,laiton raasteen harsopussiin,ja puristin pussia niin,että mahdollisimman paljon nestettä irtosi kesäkurpitsaraasteesta. Pilkoin sienet ja paahdoin niitä ensin kuumennetulla pannulla,johon en ollut lisännyt mitään rasvaa.Kun ne olivat "kutistuneet",lisäsin joukkoon kuivan kesäkurpitsaraasteen ,ja öljyn.Sekoittelin pannulla seosta ja lisäsin murskattua valkosipulia sekä reilusti mausteita. Annoin seoksen pehmentyä hiljaisella lämmöllä kunnes kesäkurpitsaraaste oli pehmentynyt ja maut imeytyneet seokseen. Annoin seoksen jäähtyä,jonka jälkeen lisäsin joukkoon kananmunat,juuston sekä riisijauhon. Käytin silikonista vuokaa,jossa on  6 koloa.Laitoin kolojen pohjalle hieman juustoraastetta ja täytin kolot seoksella. Vuoka meni uuniin noin puoleksi tunniksi 200C-asteeseen.Kannattaa katsoa milloin pinta on ruskittunut ,jolloin vuuan voi ottaa uunista.

Naapurini ihastuivat tähän täysin ja halusivat ohjeen.Huomasin muuten,että nämä pienet paistokset maistuivat vielä paremmalta,kun niitä lämmitettiin uudestaan. Olin tehnyt paistokset etukäteen,ja lämmitin ne miniuunissani kun he tulivat,ja paistokset olivat selvästi vieläkin herkullisemmat lämmityksen jälkeen.En muuten keksinyt näille parempaa nimeä;keksiskö  ehkä joku lukija?

Ja jos en ole siitä kertonut,niin  Appelsiineja ja Hunajaa-blogi on ehdokkaana  Glorian suosikkiruokablogilistalla. Äänestämään sinne pääsee täältä

12 kommenttia:

  1. Kuulostaapa todella herkulliselta. Ja menee kokeiluun. Kiitos ohjeesta

    VastaaPoista
  2. Ihana kodikkaat pikku paistokset. Jotenkin lämpöinen ohje syysviileyden hiipiessä jo nurkissa.

    VastaaPoista
  3. Sateenkaari:tosi herkulliset;tein jo toisen kerran! Ja kerro sitten mitä tykkäsit..

    Outi:Oli aika söpöt;D Meillä taas ei tietoakaan viileydestä vaan 32 astetta tänään....

    VastaaPoista
  4. Onnittelut ehdokkuudesta!

    Katsoin ensin että olet tehnyt kakkusia, mutta eihän noihin tullut kuin vähän riisijauhoja. Herkullisen näköisiä.

    VastaaPoista
  5. Ompa herkulliseia kakkusia!
    Juuri tänään katselin Portobello-sieniä, miettien mitähän hyvää niistä voisi tehdä - nyt tiedän! Toivottavasti maustesekoitus sattuu kohdalleen.
    - Onnea kovasti ehdokkuudesta!

    VastaaPoista
  6. Ihana yhdistelmä! Minäkin söin juuri anopin tekemää herkullista sienipiirasta. Onnea ehdokkuudesta !

    VastaaPoista
  7. Ankerias Vipunen:kiitos,sinunkin kuuluisi olla siellä ja niissä paremmissakin kategorioissa.Herkullisia olivat.Laitoin riisijauhoa hieman kun ajattelin että se pitää näitä enemmän koossa.

    Nina Bille:Kiitos,olivatkin ihan sikahyviä! Kiva jos ohje innostaa sinua tekemään näitä ja toivottavasti löytyy hyvät mausteet:D

    Mausteinen Manteli:oli tosiaankin onnistunut yhdistelmä;sienistä saa tehtyä niin hyviä ruokia:)
    Ja kiitos!

    VastaaPoista
  8. Nämä sun reseptit ovat aivan huippuja!!

    VastaaPoista
  9. Vaude! Pitää lähteä äänestämään!

    VastaaPoista
  10. Voi miten herkkullinen resepti! Varmasti kokeilen kotoisilla sienillä, luultavasti suppiksilla. Kiitos ihanasta reseptistä :)

    Onnea ehdokkudesta!

    VastaaPoista
  11. Hiidenuhma:kiitos:)Tämä oli todellakin herkullista;tein jo 2 kertaa ja viikonlopuksi tarkoitus tehdä taas:)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...