perjantai 7. joulukuuta 2012

Kiwi-lime-chiajuoma ja aamiainen satamassa

Pidän tosi paljon chiapohjaisista juomista ja tällä kertaa tein kiwihedelmäisen ja limellä maustetun juoman.Terveellisten chiasiemenien ansiosta juomista tulee täyteläisempiä  ja täyttävimpiä.

Kiwi-lime-chiajuoma
  • 3 kuorittua ja halkaistua kiwihedelmää
  • 1 limesitruunan mehu
  • makeutusta (käytin steviaa)
  • vettä sen verran että se täyttää litran lasipullon....
  • 2 rkl chiasiemeniä
Laita kaikki ainekset chiasiemeniä lukuunottamatta tehosekoittimeen ja kaada pulloon.Lisää chiasiemenet joukkoon ja laita pullo jääkaappiin yön yli.Heiluttele pulloa muutaman kerran,jotta siemenet eivät asetu pohjalle,Nauti ja juo seuraavan aamuna vaikka aamiaiseksi.

Inspiksen tähän juomaan ja muihinkin  sain Mamma Chia-sivuilta.
Täällä perjantai vastaa Suomen lauantaita ja aamiaisen syönti kahviloissa on silloin erittäin suosittua. Melkein jokaisessa kahvilassa on jonkinlainen aamiainen joka usein koostuu muutamasta kananmunasta halutulla tavalla,pienistä juusto-tai tahna-ja hillokipposista ,kahvista ja/tai tuoremehusta,usein salaatista ja leivästä. Tänä aamuna söin aamiaista ystävän kanssa Jaffan sataman Rokachyam-paikassa,ja istuimme syömässä sitä avokeittiön edessä olevan baaripöydän äärellä,jossa samalla pystyimme katsomaan keittiössä työskentelevien puuhia.Tähän aamiaiseen kuului kahvi,focaccia-leipää, salaatti,muutama pieni juustoannos sekä oliiveja,ja shakshuka-annos,joka laitettiin lautaselle kun taas monessa paikassa se tuodaan pöytään pienessä paistinpannussa.Aamiainen oli herkullinen ja täyttävä,mutta meidän mielestämme 12 euron hinta oli siitä liian korkea,sillä monessa paikassa aamiainen maksaa vähemmän ja tarjontaakin on usein enemmän.

13 kommenttia:

  1. Tuolla juomalla aamu lähtee varmasti pirteästi käyntiin. Minäkin tykkään tehdä kevyistä juomista ruokaisampia chiasiementen avulla.

    VastaaPoista
  2. Chia, mitähän siemeniä ne oikein ovat... Nyt pitää mennä guuglailemaan. Kiva juoma varmasti!

    VastaaPoista
  3. Chia siemenet ovat kovassa käytössä meillä :) Niitä voi käyttää melkein ihan mihin vain! Mukava viikonloppua!

    VastaaPoista
  4. Paula:Chiasiemenet tosiaankin tekevät juomista ihanat,pidän siitä suutuntumastakin:)

    Ankerias Vipunen:ovat oikein ihania ja monikäyttöisiä ,terveellisiä siemeniä:)


    HOvkonditorn:Minäkin olen jo muutamia vuosia käyttänyt melkein päivittäin näitä ihania siemeniä.Ja sinulle samoin ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  5. Chia on mullekin ihan tuntematon juttu, mutta tuo juoma vaikuttaa mukavan raikkaalta aamunjuomalta!

    VastaaPoista
  6. Jokihaka kokkaa: USAssa kuulemma monessa tuotteessakin nykyään on chiaa.Se on erittäin ravintorikas siemen ja tykkään siitä,että juomasta tulee vähän "hyytelömäistä" niiden johdosta:)

    VastaaPoista
  7. Mullekin vieras tuo chia.. en ole edes kuullut koskaan kai ;) Hyvältä näyttää tuo juomasi!

    VastaaPoista
  8. Mausteinen Manteli:Chiaa on jo joitakin vuosia saanut kivasti Suomessa ja täälläkin.Tykkään tosi paljon laittaa illalla niitä likoomaan hedelmien kanssa ja sitten aamulla laittaa koko seos blenderiin:)

    VastaaPoista
  9. Hei Yaelian!
    Minäkin ostin ihan hiljattain noita Chia -siemeniä täältä Limasta. Olen laittanut niitä smoothien sekaan (esim. vaniljajogurttia, banaania, kiwiä+chiaa) aamiaisjuomaksi.
    Ihan uteliaisuuttani kysyisin, paljonko ne siellä maksavat? Täällä luomukaupassa 350gr pussi oli 37 solea eli jotain 12 euroa. Hinta tuntui kalliilta, kun täällä muuten monet terveysvaikutteiset ruoat on tosi edullisia...

    VastaaPoista
  10. Hei Anna: ovatpa ne aika kalliita teilläpäin vaikka alkuperäisin siltä alueelta ovatkin.
    Täällä olivat alussa kalliita mutta nykyään luomukaupassa juuri tuollainen 350 gramman pakkaus on tarjoukessa ja silloin ostan muutaman säästöön,kun sitä muutenkin käytän ahkerasti.Muistaakseni tarjouksessa oli 6 euroa,normaalisti sitten enemmän mutta ei kuitenkaan noin paljon kuin teillä.

    VastaaPoista
  11. Viedään luultavasti ulkomaille pakattaviksi, ja sitten myydään täällä...Pitäsiköhän ryhtyä itse viljelmään? :)

    VastaaPoista
  12. Anna >siis teilläkin noita Mama Chian juomia? Sieltäpäinhän ne siemenet tulevat joten viljelemään vain;D

    VastaaPoista
  13. Oops,nyt vasta tajusin.Ihan hullua että teilläpäin chiat maksavat niin paljon!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...