maanantai 27. toukokuuta 2013

Ottolenghin superherkullinen bataatti-viikunasalaatti hieman muunneltuna....

Kun näin joku aika sitten Ottolenghin bataatti-viikunasalaatin ohjeen,tiesin että sitä oli pakko kokeilla;niin herkulliselta se kuulosti.Ja sitä se olikin,vaikka jouduin salaattia hieman muuntelemaan .Meillä ei nimittäin tähän aikaan vuodesta vielä ole viikunoita...tosin näin niitä torilla muutamassa kojussa mutta erittäin suolaiseen hintaan.Ja lähiseudun jättimarketissa niitä ei ollut lainkaan mutta sen sijaan päätin käyttää tähän hedelmää joka juuri nyt on sesongissa ja josta muutenkin pidän enemmän kuin viikunoista eli nektariinia.Ja olen vakuuttunut siitä että nektariineilla tästä salaatista tuli lähes yhtä hyvä kuin tuosta Ottolenghin alkuperäisestä versiosta.Tämä ohje(siis se viikunainen...)on Ottolenghin ja Tamamin uudessa Jerusalem-kirjassa heti ensimmäisenä  mutta ohje on myös julkaistu aiemmin täällä. Omassa ohjeessani määrät olivat hieman pienemmälle annokselle.Tuo kirja on muuten aivan ihana;kävin sitä hypistelemässä kirjakaupassa sillä seurauksella että tilasin kirjan netistä(jossa se oli paljon edullisempi...)

Superherkullinen bataatti-nektariini(viikuna..)salaatti
  • 2 bataattia (noin 500 grammaa)
  • 6 kevätsipulin vartta
  • 1 punainen chilipippuri
  • 3 nektariinia
  • 4 ½ rkl oliiviöljyä
  • suolaa,mustapippuria maun mukaan
  • 40 ml balsamietikkaa (ei tarvitse olla parasta laatua) balsamisiirappia varten
  • 20 gr sokeria siirappia varten
  • vuohenmaitofetaa jonkun verran

Pese ja kuori bataatit ja leikkaa ne lohkoiksi niin että jokaisesta puolikkaasta tulee 3 lohkoa.Laita lohkot astiaan ja kaada päälle 2 ½ rkl öljyä,suolaa ja pippuria  ja sekoita niin että öljyä tulee kaikkiin lohkoihin. Lämmitä uuni 220 C -asteeseen ja paahda bataatteja noin 25 minuuttia kunnes ne ovat pehmeitä mutta eivät kuitenkaan muussimaisia.
Halkaise sillä välin kevätsipulit ja leikkaan ne 4 cm kokoisiksi palasiksi.Tee sama chilille.Valmista  balsamisiirappi: laita kattilaan balsamietikka sekä sokeri ja  anna kiehua kiehumispisteeseen minkä jälkeen alennetaan lämpötilaa ja annetaan siirapin kiehua noin 4 minuuttia kunnes se hieman paksunee.Siirappi jähmettyy paksummaksi jäähtyessään.  Laita 2 rkl öljyä paistinpannuun ja pehmennä kevätsipuleita ja chiliä koko ajan sekoittaen keskilämmöllä 4-5 minuuttia.Halkaise nektariinit ja leikkaa ne lohkoiksi.
Kokoa salaatti: asettele bataattilohkot tarjoiluastiaan,kaada päälle pehmennetyt kevätsipulit ja  chili öljyineen ja asettele nektariinilohkot nätisti joukkoon.Lorauta  balsamisiirappia päälle ja lisää lopuksi murennettu vuohenjuustofeta.Salaatti on ihanaa myös ilman juustoa ja tuo balsamisiirappi on aivan ehdoton tässä ohjeessa mitä makuun tulee.Tämä oli kyllä sen verran hyvää että tähän tuli himo!

Video salaatin valmistusprosessista löytyy täältä

39 kommenttia:

  1. Nami nami...pitääpä kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nelli ,tämä oli niin hyvää että nyt fantasisoin siitä;D

      Poista
  2. Oijoi, mikä salaatti! Todella herkullinen ohje! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohje on tosiaankin ihana ja on mahtavan hyvää myös nektariineilla:)

      Poista
  3. Näyttä aivan ihanalta! Vain chilin minä joutuisin poistamaan, sillä muistathan, miten huuleni rakkuloituivat jo...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa oli.Ja ei se chilin poisjättäminen paljon vahinkoa tälle tee,sillä chilin maku muutenkin laimistuu tuossa lämmittämisprosessissa hieman.

      Poista
  4. Minäkin odottelen tuota kirjaa saapuvaksi päivänä minä hyvänsä, Guardianissa julkaistut ohjeet ovat olleet niin herkun oloisia, että pakko oli laittaa kirjatilaus vetämään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anna,tänään kävin hieman lukemassa kirjaa kirjakaupassa mutten ostanut koska netistä sen saa edullisemmin,mutta tuo kirja on kyllä pakko hankkia;se on aivan ihana!

      Poista
  5. Nektariinit ovatkin paljon mielenkiintoisempi vaihtoehto viikunoiden sijaan. Kirjakin alkoi kiinnostaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä pidänkin paljon enemmän nektariineista vaikkakin myös viikunat ovat herkullisia:) ja tuo kirja on ihana!

      Poista
  6. Herkullinen ohje ja nektariinit sopivat varmasti tähän myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pidän nektariineista tosi paljon ja sopivat tähän tosi hyvin:)

      Poista
  7. Hitsi, tää olis varmaan ihan superhyvää jonkin grillilihan kaverina. Hyvä idea nuo nektariinit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Takuulla olisi:)Nektariinit ovat paljon paremman makuisia kuin viikunat vaikka ehkä viikunat halkaistuna vähän nätimpiä;D

      Poista
  8. Tuon keittokirjan minkäkin haluaisin kokoelmiini...Mietin vaan, onko siinä paljon sellaisia ohjeita, joihin mausteita tai muita ainesosia on vaikea löytää täältä päin maapalloa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen kyllä että Perusta helposti löytää ohjeiden aineksia. Sumakkia ehkä voi olla hieman vaikeaa löytää.Jos katsot Ottolenghin ohjeita Guardianin sivuilla niin huomaat minkä tapaisista ohjeista on kyse.

      Poista
  9. Tosi hyvä salaatti. Oikein kesän makuja. Nektariineja odotellessa ja viikunat ny maistuu aina ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kesän makuja tässä onkin ja värejäkin:) Nektariinit maistuu mulle paremmin kuin viikunat,vaikka nekin ovat hyviä:)

      Poista
  10. Voin ihan kuvitella ihanan kesäiset maut suussani, kokeilulistalle menee, kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sarppu,kerro sitten mitä tykkäsit.Minut tämä hurmasi täysin:)

      Poista
  11. Vautsi, ihan pakko kokeilla - sitten Suomessa. :-) Ei olisi tullut minulle mieleen yhdistää nektariinia ja bataattia. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä,niin hyvää oli:) Ja kaikki maut tuossa sointui niin hyvin yhteen:)

      Poista
  12. OI nam. Vielä kun löytäisi jostain hyviä nektariineja... ne kun eivät täällä Suomessa yleensä ole ihan jokapäiväisessä tarjonnassa. Nektariineja siis löytyy, mutta että olisivat hyviä...

    VastaaPoista
  13. Muistan että viime kesänä ostin useinkin nektariineja sellaisissa läpinäkyvissä koreissa ja usein olivat ihan hyviäkin.Toivottavasti niitä löytyy sillä tämä on tosi herkullista!

    VastaaPoista
  14. Oih, nektariini ja bataatti! Kuullosta yllättävältä ja yllättävän toimivalta kombolta :)

    VastaaPoista
  15. Oli tosi hyvää, tehdään torstain vieraillekin. Mutta siirapppini kovettui, keitinkö liian pitkään? Laitoin sitten vaan Crema di balsamicoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Allu,kiva että maistui:) ja ehkä keitit sitä siirappia liian kauan sillä minun ei kovettunut vaan oli ihan passeli.

      Poista
  16. Oh wow the nectarines are a brilliant addition Yael! I love this book and can't wait to try your version of this recipe. It was so great to see you yesterday!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. That was so good with the nectarines:) I am awaiting for my Jerusalem-book which should arrive in the near future. It was great to see you too and hope we can meet again before you return to New York..

      Poista
  17. Kiitos ja oli vielä niin hyvääkin:)

    VastaaPoista
  18. Kuulostaa tosi herkulliselta, menee kokeiluun!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...