Ei ehkä ihan nätein annos mutta hurjan hyvää! |
Hummus masbaha hummusannos tarjotaan lämpimänä ja siihen tulee kokonaisia kikherneitä. Hummus masbaha on myös koostumukseltaan löysempää kuin normi hummustahna. Kävin aamulla torilla ja tyhjän vatsan kanssa kiertely johti torin hummusravintolaan jossa tarjolla on vain hummusta eri muodoissa. Tämän paikan hummus masbaha on jumalaisen hyvää eikä siitä tule minkäänlaista ähkyoloa jota joskus voi tulla hummusta syödessä. Annosta valmistettaessa minulta kysyttiin mitä halusin päälle: valitsin zhug-chilitahnaa,(ohje linkin takana)tahinia,suolakurkkuja ja reunalle sitruunamehua,noiden lisäksi olisi voinut saada annokseensa myös raakaa sipulia,pilkottua persiljaa tai kovaksi keitetyn kananmunan pientä lisämaksua vastaan sekä myös lorauksen öljyä jota en missään nimessä halunnut annokseeni. En ollut pitkään aikaan käynyt tuossa paikassa jossa hummus on niin hyvää että vien sinne aina ystäväni ja hämmästyin huomatessani että annosten hinta oli laskenut! Annoksen kanssa tuli 2 paperipussiin laitettua pitaleipää ja hinta koko annokselle vain 2 euroa! Hummuksen ohjeen olen 4 vuotta sitten postannut täällä ja jos haluaa tehdä tällaisen masbaha-annoksen,hummus jätetään löysemmäksi eli sen joukkoon lisätään enemmän keitinvettä, lämpimiä kokonaisia kikherneitä ja annos tarjotaan lämpimänä. Lämmin hummus on ihanaa!
Toria leikkaavilla pikkukaduilta löytää pieniä kotiruokaa tarjoavia yrityksiä kuten kuvassa näkyvän. Nuo piirakan näköiset jutut ovat nimeltään kubbeh ja yleensä ne tehdään burgul-vehnästä mutta nämä kubbet näyttivät hieman erilaisilta.Ne ovat kuitenkin lihalla täytettyjä joten ei minulle kiitos...
Okraa.En ole vielä koskaan tehnyt ja syynä tähän on se ,että kerran söin tosi pahan okra-annoksen.Mutta tiedän,että oikein tehtynä okra voi olla herkkua.
Vesimeloneja eräällä torin sivukadulla
Tuolla torin hummuspaikassa olisi myös saanut annoksen jossa hummuksen päällä on härkäpapuja ja tässä video jossa Yotam Ottolenghi valmistaa sellaisen annoksen. Joissain hummuspaikoissa saa hummuksensa päälle lihaa eri tavoin tai vaikka paistettuja sieniä ja sipulia.Hummuksen päälle sopivat myös sipulin kanssa paistetut kananmaksapalat,paahdettu munakoiso ja vaikka calamari(kyllä!!)
Taitaa olla vain mielikuvitus rajana sille mitä kaikkea tuohon hummuksen päälle voi laittaa! Pitääkin alkaa miettiä jotain omaa nimikkohummusta.
VastaaPoistaHyvä tuo video.
No tosiaankin ja Ankeriaan nimikkohummus voisi olla aika hyvä juttu!
PoistaIhanaa eksotiikkaa ja voi kun sais muutaman vesimelonin, miten ne siellä etelässä maistuukin paljon paremmalta kuin täällä pohjoisessa :) oikein mukavaa juhannuksen aikaa sinulle. Olen kuullut huhuja että olet tulossa tänne päin jossain vaiheessa :)
VastaaPoistaSarppu;tähän aikaan vuodesta melonit ja vesimelonit ovatkin supermaukkaita ja minäkin olen niitä syönyt melkein päivittäin.Ja kun on kuumaa niin taipuvat niin hyvin juomiinkin:) Juu ensi viikon alussa olen jo Suomessa:)
Poistamä olen niiiiiiiiiiiin kyllästänyt itseni hummuksella teidän nurkillanne, että vähään aikaan se ei olekaan maistunut. nyt alkaa taas kiinnostus nousta...! itsellä sama vika okran kanssa - kerran olen saanut sitä niin limaisena ja epämiellyttävänä ettei ole itse saanut siihen(kään) haasteeseen tartuttua...
VastaaPoistaJoo voin kuvitella jos sellaisesta on saanut yliannostuksen;D Tuolla Carmel-torin paikassa hummus on niin ihanaa ja kevyttä etten ole missään muualla sellaista saanut,todella hyvän makuista.Mutta syön sitä ehkä max. 2-3 kertaa vuodessa. Limainen okra sai minutkin luopumaan ajatuksesta tehdä jotain okran kanssa....
PoistaLimainen okra onkin kamalaa - jos ei ole afrikkalaista syntyperää. Siellä kuulemma okran venyvää limaisuutta pidetään etuna! Olen kuullut parikin limaisuutta estävää kikkaa, joita en ole vielä itse kokeillut: joko rypälemehulla tai granaattiomenamehulla pirskottelu ennen ruoaksi valmistusta.
VastaaPoistaTerv. taas uudesta hummusreseptistä kiitollinen
Suometar
Heh aika outoja ovat jos siitä limaisuudesta tykkäävät;D Minäkin olen kuullut joitakin kikkoja mutten vieä uskaltautunut kokeilemaan..Ja kiva että oli mieleen tuo hummusresepti! Hyvää juhannusta sinulle!
PoistaKyllä se hummus varmaan aamiaiseksikin maittaisi :D Okrasta tykkään myös, tosin viime valmistuskerrasta on jo aikaa, koska meillä sitä on sen verran heikosti ja heikkolaatuisena tarjolla. Itse kun olen tehnyt, ei ole ollut limaisuuden kanssa ongelmaa. Vähän sen kuuluukin olla sellaista jännää. Tulee itse asiassa aika paljon tuoreet horsman versot mieleen sekä maun, että rakenteen puolesta, paitsi että okra on tietysti paksumpaa.
VastaaPoistaMonet syövätkin hummusannoksen aamiaiseksi;D Pitäisi kai kerran uskaltautua kokeilemaan tuota okraa sillä juuri muutama päivä sitten ystäväni kehui niin eräässä ravintolassa syömäänsä okra-annosta.
PoistaHummus on aina ihanaa. Minä haluan omani yleensä hyvällä leivällä, tuoreella tomaatilla ja korianterinlehdillä. Tosin en minä olekaan käynyt maistelemassa kaikkia noita ihania vaihtoehtoja sielläpäin :-)
VastaaPoistaHummus onkin hyvää:) Tosin en usein sitä syö mutta silloin kun syön niin yleensä maistuu.Ja etenkin tuossa torin paikassa;D
PoistaThat looks really delicious Yaelin! I hope you've been well? :)
VastaaPoistaIt really was delicious,thanks:) The best hummus that I know....I still have difficulties with commenting to your blog (and some other Wordpress blogs...)
PoistaOI mä rakastan hummusta. Pitää etsiä tuo ohje, jos olen sen joskus lukenut niin olen pahasti unohtanut.
VastaaPoistaUpeaa, että hinnat voivat joskus laskeakin. Miten hienoa.
Ihanaa sunnuntain jatkoa sinulle =)
Birgitta:minäkin rakastan mutten liian usein;D Minusta oli ihan yllättävää että hinta oli laskenut;tosin tuolla oli palvelu muuttunut itsepalveluksi joten ehkä siksi.Mutta ei se haitannut;D
PoistaOikein hyvää alkavaa viikkoa Birgitta!