Tahini on jo vuosia kuulunut suosikkeihini ja sitä on aina pakko olla kaapissa (tai avattuna jääkaapissa).Terveellinen seesamitahna taipuu myös moneen,joko suolaiseen tai makeaan ja blogin "tahini"-tagissa onkin monta ohjetta tälle mahtavalle tahnalle. Olen tässä blogissa ennen postannut täällä niin suosituista tahinipikkuleivistä mutta nyt halusin kokeilla gluteenitonta versiota niistä. Kimmokkeena toimi nettilehden munaton tahinipikkuleipäohje jonka muutin gluteenittomaks. Käytin näissä voita mutta käyttämällä vegaanimargariinia näistä tulee vegaanisia.
Mahtavan mureat ja gluteenittomat tahinipikkuleivät
- 100 gr huoneenlämpöistä voita
- 100 gr sokeria (käytin ruokosokeria)
- 140 gr tahini seesamitahnaa (½ am.kuppimittaa +1 rkl)
- ripaus aitoa vaniljaa tangosta tai vaniljajauhetta
- 170 gr mantelijauhoa
- 4 rkl riisijauhoa
- ½ tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
Pikkuleivän keskelle voi laittaa mantelilastun |
Tahinipikkuleivät leviävät jonkun verran uunissa joten niiden väliin kannattaa jättää tilaa.Lämmitä uuni 160 C-asteeseen ja paista pikkuleipiä noin 15 minuuttia tai kunnes pikkuleipien pinta on saanut kevyesti väriä.Anna pikkuleipien jäähtyä täysin ennenkuin irrotat ne leivinalustasta.
Tahinipikkuleivät ovat aina ihanan mureita mutta nämä gluteenittomat olivat vieläkin mureampia;aivan mielettömän ihania.Tahinipikkuleivät säilyvät parhaiten jääkaapissa.
Olen nyt Suomessa mutta nämä pikkuleivät ehdin tehdä ennen lähtöäni.....
Nam! Näitä on kokeiltava!
VastaaPoistaNämä ovat tosi nameja eli suosittelen:-)
VastaaPoistaHerkullisen näköisiä :)
VastaaPoistaKiitos olivat tosi hyviä
PoistaNamskis maiskis! Joskus talvella sovelsinkin tahinipikkuleipien ohjettasi. Käytin silloin kaurajauhoja ja hyviä tuli niinkin. Jälkeenpäin olen tosin huomannut, että kaurajauhot saattavat joskus olla aika kitkerän makuisia, joten olen hieman varauksella alkanut niihin suhtautumaan. Tämä uusi reseptisi on varmasti maistuvainen.
VastaaPoistaOlivat tosi hyviä:-) vein ystävälle joka ihastui näihin täysin:-)
PoistaVoi kun näyttää taas hyvältä. Ei vaan parane ruveta kokeilemaan, kun jääkaapissa on vielä puolet jäljellä juusotkakusta. Pitää syödä se pois ennen seuraavia herkkuja :-)
VastaaPoistaNiin, ja tervetuloa Suomeen !
Minna olivat todella hyviä:-) ja kiitos oln ihanaa olla taas Suomessa:-)
PoistaLaitetaan kokeiltavien listalle!
VastaaPoistaMaija:-)
VastaaPoistaMenee kokeilulistalle, rakastan tahinia.
VastaaPoistaVoiko riisijauhon korvata jotenkin?
Veera,tuon riisijauhon voi korvata tavalisilla jauhoilla.minäkin rakastan tahinia:-)
VastaaPoistaNäyttääpäs hyvälle:) Kaapissa on myös tahinia, joten ei kun kokeileen!
VastaaPoistaKaisu,kerro sitten mitä tykkäsit:-)
PoistaTahini on kyllä tosi herkullista! Näitä pikkuleipiä täytyy päästä testaamaan! :P
VastaaPoistaTahini on mahtava ruoka-aines.nämä pikkuleivät ovat ihanan mureat,vähän kuin Wilhelmiinat:-)
PoistaJälleen todiste siitä että tahini on todella monikäyttöinen! Nam,herkullisia pikkuleipiä :D
VastaaPoistaNameja ovat:-) ja tahini on kyllä tosi monipuolinen raaka-aines:-)
PoistaEhdottomasti kokeiltavaksi – kuulostavat ja näyttävät aivan ihanilta!
VastaaPoistaAivan mielettömän ihania ovatkin:-) sain paljon kehuja ystävältä jole vein näitä......
PoistaLaitan reseptin muistiin, näitä haluan kokeilla!
VastaaPoistaKerro siten jos kokeilit.......
Poistamahtavaa nähdä toi sun tahinivimmasi kun syntyy tahinireseptiä tahinireseptin jälkeen! vegemargariinin lisäksi näihin voisi myös käyttää kookosrasvaa...
VastaaPoistaHih,tahinivimma;D kookosrasvakin varmaan sopisi:-)
VastaaPoistaVoi miten mukava blogi sinulla on. Perehdyn vähän paremmin sivuihisi myöhemmin! Onnellista kesää sinulle!
VastaaPoistaKiitos Omenankukka ja toivottavasti löytyy mieleisiä ohjeita täältä:) Terv-Jael
PoistaIhana ohje ei ole tullut mieleenkään käyttää tahinia leivontaan!
VastaaPoistaMinna,tahini on tosiaankin mielettömän monipuolista:)
PoistaJael
Rakastan tahinia (ja tietty halvaa) joten nämä pikkuleivät lähtevät ehdottomasti kokeiluun! Nam
VastaaPoistaElina:näissä ne kivasti yhdistyvätkin:)
VastaaPoista