keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Raakaruoka-aika-kirja

Kun kuulin viime kesänä Keittiökameleontin Outilta että häneltä oli tulossa raakaruokakeittokirja,odotin sitä innokkaana ja pari  viikkoa sitten Outin Raakaruoka-aika-kirja saapuikin  kotiini eikä se todellakaan pettänyt odotuksia...  Outi on ollut uskollisimpia kommentoijiani jo melkein blogini alkuajoista lähtien ja olen seurannut miten hänen vegaanibloginsa muuttui raakapainotteiseksi ja miten Outista tuli taitava raakakokki -ja kouluttaja.Minulla on ennestään kirjahyllyssäni muutama ulkomainen raakaruokakirja mutta ihastuin  tähän Outin kirjaan josta tuli heti suosikkiraakaruokakirjani. Kirja on visuaalisesti erittäin kaunis ja Outin ottamat kuvat hienoja. Tämä on sellainen kirja jonka antaisin ihmiselle
joka haluaa kokeilla ja tietää enemmän raakaruoasta:ohjeet ovat selkeitä ja  suurin osa sellaisia joidenka aineksia löytää myös lähikaupasta.Kirja sisältää myös paljon hyödyllisiä vinkkejä sekä perustietoa aloittelevalle raakailijalle. 

Tein kirjan ohjeen mukaisesti pehmeää parsakaalisalaattia josta tuli tosi hyvää:)

Pehmeä parsakaalisalaatti Raakaruoka-aika-kirjasta

  • 1 reilun kokoinen parsakaali
  • ½ tl suolaa (käytin ruususuolaa)
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 tl dijon-sinappia
  • 3 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • mustapippuria
  • 1 rkl hiivahiutaleita
  • 1 puristettu valkosipulinkynsi
  • 2 kevätsipulin vartta
  • (1 tl savupaprikajauhetta)
Parsakaali jaetaan pieniksi kukinnoiksi (leikkasin mukaan myös varren pehmeää osaa).Joukkoon sekoitetaan suola,etikka ja hunaja ja seosta hierotaan perusteellisesti. Tämän jälkeen lisätään öljy ja sinappi ja jatketaan hetken parsakaalin vaivaamista.Lisätään loput ainekset.Savupaprikan lisäys tukevoittaa makua. Ellei salaattia syödä heti,annetaan sen marinoitua viileässä.Salaatti on kuulemma parempi seuraavana päivänä mutta minä söin omani heti.Omastani puuttui kevätsipuli sillä se unohtui ostoslistasta...Kirjassa salaatti oli koristeltu granaattiomenan siemenillä mutta koska ne eivät nyt ole sesongissa laitoin tilalle mantelilastuja.Kastikkeen maut sopivat parsakaalille tosi hyvin:)

Sain kirjan arvostelukappaleena Atena-kustannukselta

14 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä Jael - se taitaa olla aivan minunoloinen Kirja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nina,suosittelen todellakin tätä kirjaa;sieltä löytyy paljon hyviä ohjeita ja kirja on niin nätti:)

      Poista
  2. Jael, kiitos ja halaus sinulle lämpimistä sanoistasi! Sinä ja blogisi ovat olleet yksi suurimpia inspiraation lähteitäni ja edelleen ammennan täältä iloa ja oivalluksia viikoittain :) Kiitos myös sinulle uskollisesta kommentoinnista. Olet suomenkielisten ruokablogistien parhaimmistoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos myös sinlle sanoistasi Outi,oli todellakin ilo postata kirjastasi;se on aivan ihana! Ehdottomasti parhaita raakaruokakirjoja mihin olen törmännyt:)

      Poista
  3. tyttäreni laittaa ihanaa tuollaista ruokaa

    VastaaPoista
  4. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. Mielenkiintoisen oloinen kirja, ja kannen kuvistakin päätellen tarjoaa myös paljon silmänruokaa.:)

    VastaaPoista
  6. Tuo täytyykin jostain bongata ja katsastaa, mielenkiinotinen aihe.

    VastaaPoista
  7. Minunkin täytyy tuo hankkia jossain vaiheessa - yritämme vähän "kasvistaa" perheen ruokavaliota, mutta se on näin tottumattomalle yllättävän haastavaa inspiraatiomielessä. Ei sitä aina jaksa sitä kurkku-tomaatti-salaattiakaan ;-)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...