keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Kookosmalabi ruusuisella mansikkasiirapilla ja aamukahvit maustetorilla

Malabi,muhallibieh,blancmange....rakkaalla lapsella on monta nimeä.Kyse on simppelistä vanukkaasta,joka täällä on nimeltään malabi ja arabimaissa muhallibieh,ruuusuvedellä maustettu maidosta ja kermasta keitetty vanukas,joka toisin kuin panna cotta  jähmettyy maizenan avulla (tai riisijauhon). Jotkut tekevät malabia myös jauhetuista manteleista.Malabin päälle laitetaan yleensä punaisen väristä siirappia ,murskattuja pistaasipähkinöitä tai kookosta. Nämä malabit ovat vegaanisia,sillä tein nämä kookosmaidosta-ja kermasta. Päälle tuli ruusuvedellä maustettua mansikkasiirappia sekä pistaasipähkinöitä.Helppotekoinen ja herkullinen jälkiruoka:)

Kookosmalabi ruusuisella mansikkasiirapilla(2 annosta)
  • 3 dl kermaista kookosmaitoa (kookosmaitoa sekoitettuna kookoskerman kanssa)
  • 1 dl sokeria (käytin ruokosokeria)
  • ½ rkl ruusuvettä
  • 2½ rkl maissitärkkelystä
Sekoita maissitärkkelys hyvin  pieneen määrään kookosmaitoa ja lisää se sokerin ja ruusuveden kanssa kermaisen kookosmaidon joukkoon. Lämmitä kiehumisasteeseen ,sekoittaen koko ajan ja anna sen jälkeen kiehua matalalla lämpötilalla,koko ajan sekoittaen,kunnes seos paksunee.Jäähdytä ja kaada tarjoiluastioihin;anna malabien jähmettyä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin.

















Malabien jähmettyessä jääkaapissa valmista mansikkasiirappi:
  • 2 dl pakastemansikoita
  • 2 tl ruusuvettä
  • 1 dl vettä
  • 3/4 dl ruokosokeria
Keitä mansikoita sokerin,ruusuveden ja veden kanssa,kunnes mansikat ovat täysin pehmenneet.Ota kattila pois liedeltä ja siivilöi mansikat: keitä jäljelle jäänyttä nestettä kokoon kunnes se on siirappimaista.Anna jäähtyä ja kaada malabien päälle.Lisää päälle murskattuja pistaasipähkinöitä(paahdetut mantelit tai kookoskin käyvät tähän)
Tämä on herkullista!
Täällä on tänään pyhän aatto eli kaupat menevät aikaisin kiinni.Aamulla hyvin aikaisin suuntasin ostamaan pistaasipähkinöitä malabia varten Levinsky-torin California-kaupasta,jonka pähkinä-ja kuivahedelmätarjonta on mahtava:)
Kuivahedelmiä en tarvinnut tällä kertaa mutta pistaasipähkinät tuli ostettua
Koska halusin ostaa myös tofua mutta osa kaupoista oli vielä kiinni,menin kahville aikaa tappamaan cafe Kaymakiin;viehättävään ja rentoon kahvilaan,joka toimii myös kasvisravintolana ja jossa iltaisin on usein elävää musiikkia.
Tilasin kardemummalla maustetun turkkilaisen/arabialaisen kahvin.
Toisella puolella katua sain maistaa faloodehia,persialaista ruusuvedellä maustettua vermicellijälkiruokaa.Faloodeh on maailman vanhimpia kylmiä jälkiruokia mutta minun makuuni tuo oli aivan liian makeaa......

40 kommenttia:

  1. Oih! Ihan pökerryttävän hienoja makuja olet yhdistänyt: ruusuvettä, kookosta, mansikoita ja pistaaseja. Niiden väritkin ovat upeita! Ihan pakko kokeilla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä tulivat maut todellakin hienosti yhteen:) Ja värit samoin:)Toivottavasti maistuu!

      Poista
  2. Reseptisi tuli juuri oikeaan aikaan, kun nyt on ruusuvettä valmiina kaapissa. Vaikuttaa oikein herkulliselta. Tätä voisin kokeilla.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katja:no sulla on sitten jo mausteet valmiina tähän;D

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiva ja helppo ja sellainen,jota mielellään tarjoaa vaikka vierailleen:)

      Poista
  4. Den ser så god ut och kokossmak gillar jag.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tack snällä du:) Jag gillar också allt med kokos:)

      Poista
  5. Ihanan kuulloiset maut ja niiden yhdistelmä! Låter som en efterätt i min smak :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaankin oli hyvää ja hyvä jälkkäritarjoiluvaihtoehto:) Du skulle säkert tycka att det är gott:)

      Poista
  6. Oi että miten mahtava toi pähkinä-kuivahedelmäkauppa ! Tollanen kun olis omilla nurkilla niin kävisin joka päivä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika kiva onkin;D Tuo tori ,joka itse asiassa on yksi katu ja sen muutama sivukatu,on täynnä tuollaisia liikkeitä mutta tuo on mielestäni paras.

      Poista
  7. Kookosta ja manssuja, nam! Voisin vaikka testata (riippumatta siitä, löydänkö täältä ruusuvettä vai en).
    Miehen kanssa ihastelimme noita maustetorin kuvia. Vermicelli toi mieleen kaiseki-aterian Kiotossa, siellä jälkkärinä oli riisinuudeleita äklömakeassa liemessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kookos ja mqnsikat oli kyllä tosi hyviä tässä ja varmaankin olis hyvää,vaikkei ruusuvettä löytisikään,vaika vaniljalla.Onpa mielenkiintoista että japanilaisilla on samanlainen jälkkäri kuten persialaisilla,tuossakin oli riisinuudeleita.Mutta liian makeaa oli .....

      Poista
  8. voi mahtavuus mikä idea! kiitos tästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vaan:-) Tämä on kyllä tosi hyvää:-)

      Poista
  9. Aijai, kuulosti ja näytti aivan mahtavalta!

    VastaaPoista
  10. Oijoi ihana postaus ! Levisnky-tori oli ensimmäinen Tel Avivin tutkimuskohteeni ja tuo putiikki yks lemppareistani. MUTTA: Suosittelen käymään ihan kulman takana olevassa pienessä pähkinä-kuivahedelmä-kaupassa, jonka oven edessä on muoviverhot: Siellä ei ole kärpäsiä koska verhosta eivät pääse elukat läpi JA henkilökunta on huippua. Ikävä niitä ukkeleita ! :D Paikan omistaja on oikealta ammatiltaan lakimies, mutts kyllästyi viralliseen hommaan ja jatkoi isänsä duunia pähkinäkaupassa. Aikamoista.

    Ahhh, ikävä Israelia ! Vaikka Suomen syksykin on kyllä vertaansa vailla. Brittilän sääoloja en juuri kaipaa, huomenna sinne hiiohoi!

    VastaaPoista
  11. Hei Maria Maamushka:-) Taisit koluta Tel Avivia niin hyvin että tunnet sen aika hyvin:-) Tiedänkin tuon kaupan mistä puhut,siellä on vaikkq mitä mutta on vähän pieni ja ahdas.Sieltä voi löytää sellaistakin mitä ei ehkä muulta löydy. Aika kivq tarinakin kaupalla:-) olisi kiva nähdä sinua taas täälläpäin....Hyvää matkaa Britteihin ja opiakelu.iloa! Ja yritähän elvyttää sitä klo 5 kahvi.blogiasi.Halit

    VastaaPoista
  12. Herkullisen näköinen jälkkäri, mutta ruusuvesi on vähän vaikea mauste itselleni. Tulee mieleen mummon yövoide :D Mansikan kanssa tosin ok :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo oli tosi hyvää.Ruusuvesi näkyy olevan sellainen juttu,joka ei kaikille maistu.Minä pidän mausta,kunhan sen kanssa ei liioitella.

      Poista
  13. Jee, ihana jälkkäri! Tätä pitää kokeilla pian. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu oli tosi hyvää,eli ehdottomasti teen toistekin:)

      Poista
  14. Herkullisen kuulloista - rakastan kookosta!(Ja että kaveriksi tulee vielä mansikoitakin.... nam) Ruusuvettä en ole vielä testannut, mutta uskoisin pitäväni. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siiri:) minäkin rakastan kookosta,kaikissa muodoissaan.Mansikan ja kookoksen liitto oli tosi onnistunut:) Ruusuvesi on hyvää(ja ihanan tuoksuista)kunhan sitä ei laita liikaa..

      Poista
    2. Kiitos vinkistä, pidän tämän mielessä. Olen hieman taipuvainen maustamaan reilulla kädellä. :P

      Poista
    3. Siiri:) Tuota ruusuvettä ei tosiaankaan kannata liikaa laittaa,muuten kaikki maistuu ruusuille;D Mutta pieni määrä antaa kivan maun:)

      Poista
    4. Niin sinä sait minut sitten innostumaan kokeilemaan ruusuvettä ja kookosta yhdessä. ;) Käytin pohjana vakikookosvanukkaani reseptiä, ja lopputulos oli kyllä kiehtova - hauska tuo ruusu. :) Laitoin linkin tänne.
      http://ssiiri.wordpress.com/2013/10/18/ruusuinen-kardemumma-kookosvanukas/

      Poista
    5. Siiri ,kävinkin katsomassa ja herkulliselta näytti:)

      Poista
  15. Tuo mausta ja kuivahedelmakauppa näyttää todella upealta. Sieltä tulee varmaan monta pientä pussia kädessään pois. Kardemummakahvi sai nyt minut todella liikkeelle. Olen istuskellut tässä koneella jonkin aikaa enkä ole saanut aamukahviani. Menen loihtimaan oman versioni, mutta yhtä täpäkkää kahvia en saa kuin siellä on turkkilainen kahvi. Turkkilainen kahvi on ihanaa, oih, saisipa sellaisen =)

    Oikein upeaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta:pähkinä-kuivahedelmäkauppa onkin tuolla tosi hyvä:) Ja totta,siellä tulee sitten usein ostettua sellaistakin mitä ei pitänyt ostaa...Toivottavasti sait laitettua aamukahvin;D Harvoin juon turkkilaistyyppistä kahvia,mutta joskus se on hyvää:)

      Poista
  16. Oi mitkä herkut - tuo ruususiirappi ja se eksoottinen malabi - ja ilman maitoa vielä - wau! Kardemumma-kahvi tuo veden kielelle ... herkullista viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo malabi on todella hyvää,tein uudestaankin ,toisella kerralla granaattiomenasiirapilla.Ja niin helppoa tehdä tuollainen hyvä maidoton vanukas:)

      Poista
  17. Muhallabiah'ina olen tämän tuntenut ja kuulu lempijälkiruokiini Lähi-idän keittiöstä...Kookosversiota en olekaan maistanut, kuulostaa todella hyvälle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anna:tämä kookoksinen versio on minusta paljon parempi ja ainakin minulle paljon vatsaystävällisempi:)

      Poista
  18. En ole kateellinen pähkinävalikoimasta enkä kahvista, en.... :-D Ruokahalua herättäviä kuvia, taas kerran.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riitta;D minä taas olen vähän kateellinen marjoista.....Kiitos:)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...