perjantai 4. lokakuuta 2013

Tosi helppo (ja herkullinen..) alkupala-kesäkurpitsacarpaccio

Voiko tätä helpompaa alkupalaa olla......ja joka vielä maistuu tosi hyvältä:) ja jonka tekemiseen menee hetkinen.... Minulla sattui olemaan suurempi määrä kesäkurpitsoja ,jotka piti käyttää pois ja vaikka tähän sopivatkin parhaiten vihreäkuoriset,kesäkurpitsoja kiinteämmät zucchinit,niin tähän voidaan käyttää jo hieman nuukahtaneen näköisiä kesäkurpitsoja (kuten minulla oli) ,mutta joiden rakenne on vielä tarpeeksi kiinteää.
Kesäkurpitsan molemmat päät leikataan .Minulla oli 2 keskikokoista kesäkurpitsaa.
Kesäkurpitsoista leikataan mahdollisimman ohuita siivuja,vaikka juustohöylällä. Keskiosa siemenineen  menee muuhun käyttöön,vaikka salaattiin.
Kesäkurpitsat pippuroidaan ja suolataan.(käytin ruususuolaa)
Valmistetaan kastike:
  • 2½ rkl hyvää oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ripaus suolaa
  • 1 murskattu valkosipuli
Kastikkeen ainekset sekoitetaan ja kastiketta lusikoidaan kesäkurpitsasiivujen päälle.Päälle raastetaan pecorino-juustoa.
Päälle ripotellaan vielä balsamisiirappia (siirapin ohje löytyy tästä postauksesta) . Tarjoile ja nauti.Vegaanisessa versiossa juuston voi korvata oluthiivahiutaleilla.


Ja tällaista kai voi kehua hyväksi palveluksi: tilaan joskus lempparikahvilassani kahvin lisäksi sämpylän;siellä on aamuisin kahvi+sämpylätarjous. Viime viikolla tilaamani sämpylä oli hieman kuiva mutta kyllä ihan hyvä muuten.Poismennessäni mainitsin siitä ihan ohimennen tarjoilijalle ja muutama päivä myöhemmin minulle tultiin kertomaan,että talo tarjoaa minulle uuden sämpylän,koska tuo aiemmin syömäni ei ollut täydellisen hyvä. Tuollaiseen paikkaan menee kyllä mielellään uudelleenkin:)

Ja muistattehan,että blogin synttäriarvontaan ehtii vielä tänään osallistua. Äänestämään pääsee klikkaamalla blogin oikeassa ylälaidassa olevaa kuvaa.

10 kommenttia:

  1. Oih, uunissa odottelee juuri kesäkurpitsa, jonka päällä oliiviöljyä, runsaaasti valkosipulia, suolaa ja pippuria - muuta ei tarvitsekaan. Hyvää ja halpaa, nopeaa ja herkullista. Tätä sinun reseptiäsi kokeilen seuraavaksi. Tuo sitruuna ja balsami nimittäin kuulostavat kertakaikkisen herkullisilta! Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  2. Valkoinen kirahvi:no tosiaankaan ei muuta tarvitse! Kesäkurpitsa on hyvää sekä kypsennettynä että raakana ja tässä ohjeessa maut sopivat yhteen tosi hyvin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana ohje, menee takuulla kokeiluun :) Nam !

      Poista
    2. Milma:kiitos ja toivottavasti tykkäät:)

      Poista
  3. Parhaat herkut ovat niitä yksinkertaisia :)

    VastaaPoista
  4. Kesäkurpitsa on mielestäni parasta juuri näin yksinkertaisena, kun sen makua ei peitä liian moni muu aines.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sofia,minäkin pidän paljon kesäkurpitsasta kypsentämättömänä,sitä päätyykin usein salaatteihini:)

      Poista
  5. Kesäkurpitsa on mukava raaka-aine kun siitä on niin moneksi; leivontaan, salaattiin, kasvisruokiin ja vaikka mihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erjuska:niin onkin ,se on miedon makuinen ja ottaa sitten kivasti makua muista jutuista:)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...